[...] skład który wchodzą 2 banany, masło orzechowe, proteinowy jogurt oraz masło orzechowe + płatki owsiane, na koniec jem węgle typy ryż albo makaron np do jogurtu lub twarogu, makrela, bądź tradycyjny obiad, nie licząc, że w pracy jem dobrze napakowane 4 kanapki, staram się jeść dużo. Ale czas mocno ogranicza, czasem po prostu jedząc duży posiłek, [...]
Cześć! Dobrze, że masz świadomość iż Omega 3 jest bardzo ważna, i to że mało jej dostarczasz w diecie. Najprostszym sposobem będzie zwiększenie podaży tłustych ryb takich jak makrela czy łosoś. Natomiast gdy nie przepadasz za rybami i chcesz dostarczać je w postaci suplementu to warto zwrócić uwagę na ilość EPA i DHA na porcję. Jeżeli jest to [...]
[...] jedząc mięsa możesz dostarczać białko z naprawdę różnych źródeł, nie musisz ograniczać się do nabiału. Ryby - są doskonałym źródłem białka i tłuste ryby takie jak łosoś czy makrela są bogate w kwasy omega 3. Jajka - doskonałe źródło białka jak również tłuszczu. Olbrzymia ilość mikroelementów znajdujących się w żółtku, praktycznie czyni to źródło [...]
[...] się na: - odpowiedniej ilości snu, on tutaj jest kluczowy aby odpowiednio się regenerować, - dobrej diecie - dużo mięsa, ryb (zwłaszcza tych tłustych jak łosoś czy makrela), jaj, warzyw, owoców, orzechów i nasion, - nawodnieniu, - aktywności w ciągu dnia, nie piszę o treningu,piszę o spacerach itp. Gdy te wszystkie punkty spełnisz nie [...]
[...] z puszki (raz w tygodniu nie zaszkodzi) - chude ryby takie jak: dorsz, mintaj, morszczuk, sandacz - także ryby o większej zawartości tłuszczu takie jak: łosoś, pstrąg, makrela (raz na jakiś czas nie zaszkodzi też i śledź) - jaja lub tylko białka jaj https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_DZIKIE_JAJA_-opis39881.html - nasiona strączkowe [...]
[...] Źródłem białka może być już upieczone mięso gyros (pierś z kurczaka z przyprawami, pocięta w kawałki), czy wędzona pierś z kurczaka lub chociażby ryba z puszki taka jak makrela czy tuńczyk. Źródłem węglowodanów mogą być owoce lub płatki owsiane albo widziałem w niektórych sklepach ugotowany ryż w torebkach, który wystarczy podgrzać w [...]
[...] my Polacy, jemy za mało pokarmu, będącego dobrymi źródłami witaminy D3, zdecydowanie za mało w naszym menu dziennym pokarmów, takich jak: tłuste ryby (węgorz, śledź, makrela, dziki łosoś), a nawet jeśli włączymy w ciągu dnia inne dobre źródła D3, np.: całe jajka, nabiał , grzyby, masło, to i tak jest jej nadal zdecydowanie za mało, choćby [...]
[...] bułki czy chleba mógłbyś skorzystać z innych źródeł węglowodanów jak owoce czy bulwy. Źródła białka również bardzo mocno ograniczasz. Brakuje tłustej ryby jak łosoś czy makrela, brakuje czerwonego mięsa jak wołowina, która jest bardzo bogata w witaminę B12, cynk i żelazo. Gdy stosujesz olej lniany jako źródło omegi 3, to popełniasz błąd [...]
Cześć! Najlepiej dostarczać kwasy tłuszczowe omega 3 z pożywienia. Ich głównym źródłem są tłuste ryby jak łosoś, makrela, sardynki itp. Zalecane jest aby stosunek kwasów omega 3 do omega 6 wynosił 1:1, ale w obecnych czasach jest nawet 1:20 dlatego tak ważna jest suplementacja omegi 3. Możesz robić to pijąc tran, ale moim zdaniem jest to [...]
[...] a to oznacza, że nie należy bazować na żadnym określonym produkcie spożywczym, dlatego najlepiej jeśli za jednym razem będzie to łosoś, za innym razem pstrąg, jeszcze innym makrela czy tuńczyk. Dotyczy to także mięs, warzyw, a także owoców i źródeł węglowodanów. Zdrowa dieta to różnorodna dieta. 2. Jeśli chodzi o ziemniaki, to same w sobie [...]
Ja jadłem teraz z ziarnami słonecznika, które są dość tłuste. Makrela wędzona też ma sporo, więc może dlatego (choć są to w większości zdrowe tłuszcze).
Tak są śledzie smażone i gotowane. Polecam też wędzona makrelę jest tłusta i oczywiście łososia.Choc dla mnie mnie wedzona makrela jest trochę ciezkostrawna
O rybki super, lubię. Ale jak dla Ciebie makrela jest zbyt ciezkostrawna to pewnie dla mnie będzie już w ogóle. Ale spróbuję. Łososia kocham, chyba najbardziej ze wszystkich ryb, ale myślałem że nie jest bardzo tłusty.