Dziękuję za ocenę. Mam tylko pytanie czy to białko w proszku muszę wyrzucić z rana? rano zazwyczaj nie mam za dużo czasu więc wrzucam wszystko i robię shake i łatwiej jest mi wypić bo z rana zazwyczaj nie jestem zbyt głodna. I białko już kupione trochę szkoda ;) Jajka zamierzam jeść na kolację na przemian z makrelą wędzoną, żeby się nie przejadło [...]
daj więcej danych o sobie wg http://www.sfd.pl/Regulamin_i_ANKIETA_dzialu_Junior_SFD_-t816238.html Kcal bardzo mało tyle jedzą moje podopieczne 4- letnie na redukcji Jak będzie aktywność zwiększona to bez problemu tyle zjesz i jak oczywiście posilki będą smaczne Tłuszcze podbij do min. 1 g na kg masy ciała Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej [...]
Generalnie to w oparciu o ten szkielet , czasem za kurczaka chuda rybę/czerwone mięso, ryż zamiennie z ziemniakami/kaszą,a jaja z makrelą/śledziem ale zawsze zamiennik zgodny z planowanym makrem.
[...] nie dodawaj ponieważ :http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy . Zamiast fileta z kurczaka daj bardziej tłustsze mięsa wtedy automatycznie podbijesz udział w diecie a także dodaj tłuste ryby jak śledź , makrela czy łosoś zwiększysz w ten sposób udział omegi 3 w diecie. Pozdrawaim
po treningu powinieneś dostarczyc węgli i białka. Co doweglowodanów to powinny być to wegle proste jak i złożone. ( ja mieszam 1/3 ryżu białego z 2/3 ryżu ciemnego. Do tego źródło dobrego białka (pierś z kurczaka, chuda wołowinka, tuńczyk, makrela, dorsz) Zmieniony przez - stachers w dniu 2008-03-20 23:23:31
śniadanie: 2 jajka(co drugi dzień na miękko z płynym żótkiem) do tego jakaś szynka z serem... w między czasie: kefir/jogurt/sok marchwiowy do tego jakiś owoc obiad: tu kurczak, ryż, warzywa po: jakiś owoc kolacja: tuńczyk/makrela(jakaś ryba) do tego pomidor z pieczywem
Mialem tu raczej na mysli produkty, w ktorych jest sol a ktore na codzien spozywamy np. chleb, sery zolte, wedzone produkty (makrela). Tez nie rozumiem ludzi, ktorzy twierdza, ze u zdrowego czlowieka sol podnosi cisnienie tetnicze, wiec ograniczaja jej spozycie, pija wody niskosodowe itp. Pewnie jest to spowodowane takimi zaleceniami w kolorowych [...]
[...] bilansu płynów. Zero napojów gazwanych, nawet light gdyż upośledzają wchłanianie białek. Przydały by się 3-4x/tydz tłuste ryby (oczywiście wkomponowane w bilans), takie jak makrela i łosoś. Najlepiej na kolację z jajkiem na twardo w formie pasty jedzonej z warzywami. Super smakuje taka pasta doprawiona na ostro wyjadana selerem naciowym (jeśli [...]
[...] razowy,durum,płatki owsiane,chleb razowy białko:mieso(drobiowe:piersi z kurczaka,indyka,wolowe:poledwica,roztbaef,chude wieprzowe:schab,karkowka),ryby(mintaj,panga,makrela wedzona,tunczyk z puszki w sosie własnym),jajka,twaróg tłuszcz:oliwa z oliwek,olej lniany,orzechy,pestki dyni sllonecznika,siemie lniane,sezam. dużo warzyw,wody [...]
[...] owsiane białko czerp z miesa:piers z kurczaka,indyka,poledwica wołowa,udziec,chude wieprzowe:karkówka,schab ryby:panga,mintaj,pstrąg,morszczuk,tunczyk z puchy,makrela wedzona,jajka,twaróg uwzględnij w diecie także zdrowe tłuszcze:oliwe,olej lniany,orzechy,pestki złonecznika,dyni,siemie lniane,sezam edit policz sobie zapotrzebowanie [...]
[...] Podbij tłuszcze do 100 gram zamień pierś na udka , podroby , szynkę wieprzową , schab , wołowinę i ryby jak śledź , makrela , łosoś . Posiłek przed treningowy bym zmienił jeśli trenujesz rano spróbuj może na noc przerzucić węglowodany a rano posiłek białkowo-tłuszczowy. Napisz jeszcze jak [...]
Warzyw brak , posiłek II bardziej jak przekąska nie posiłek. Brak źródeł omegi 3 jak (śledzie, makrela, łosoś) . Zastanowił bym się nad Low Carb przy takim poziomie bf.
[...] chleba, w szkole razowiec plus schab pieczony/pierś pieczona, przedtreningowy to pół piersi i torebka ryżu, potreningowy np mielone, 0,5 kg ziemniaków, surówka plus orzechy. na kolację np cała makrela/kostka twarogu plus jakiś tłuszcz, olej lniany, oliwa. Popatrz sam jakie chłopaki diety układają i zobacz, czego Ci brakuje i jakich ilości
Zdaje robię sprawę że ryby świeże są dużo zdrowsze od wedzonych. Natomiast nie każdy ma czas i finanse by skupić się na profesjonalnej diecie masowej. Wiem że makrela wedzona jest bogata w białko jak i w wartościowe tłuszcze. Chciałem się tylko dowiedzieć czy 300g makreli wedzonej mogłoby zaszkodzić mojemu organizmowi a jeśli tak to w jaki [...]
Tak,zaszkodzi,300g dziennie to stanowczo za dużo. Jedz ją max 2 razy w tyg-jej szkodliwość przejawia się w tym,że podczas wędzenia tworzą się związki rakotwórcze a ponadto wędzona makrela zawiera masę soli-którą musiałbyś zrównoważyć stosunkowo duża dawką potasu,co mogłoby byc trudne do wykonania;-)