oto moja dietka!! nie wiem czy jest dobra wiec piszcie co byście zmienili co dodali do niej itp. moje zapotrzenowanie: ok 2800 kcal,zaokrąglam wiec do 3000 kcal B 115g W 315g T 90g 1. Śniadanie -godz.7:00 -75g. musli owocowego PLATKI OWSIANE -250ml mleka 2% OK, ZAMIENIAJ NA KEFIR -2całe jajka OK -DORZUC DO PLATKOW RODZYNKI I ORZECHY WLOSKIE 2. II [...]
tylko tłuszczy ci brakuje w misce, dodaj olej lniany/rzepak na zimno tłoczony (też bez przesady), tłustsze mięsa/ ryby. Tuńczyka raz na tydzień ok, ale to nie jest najlepsza rybka, za to łosoś, pstrąg, makrela, śledzie, każda tłusta ryba jest bardzo dobra. a i wiek w profilu uzupełnij, bo ma być widoczny
dieta masowa. kasza ryz twarog filet z kuraka filety ryb makrela wedzona tunczyk platki owsiane otreby miod makaron ziemniaki warzywa rozne czasem jakis owoc - minimum 300 pln na miesiac edit: orzechy wloskie, oliwa z oliwek, czasem jakas wedlina( filet z indyka np ) Zmieniony przez - _niuton_ w dniu 2005-04-14 13:46:43
świeże - łosoś, makrela, czy śledź, jako urozmaicenie wędzone odpowiedniki z tych w miarę tanich i ogólnodostępnych. za płatki jeżeli jesz w takiej formie śniadanie - owsianka z owocami i bakaliami, np ze startym jabłkiem, cynamonem i orzechami włoskimi.
polecam pastę z makreli (makrela, cebula, ogórek kiszony/konserwowy i łyżeczka koncentratu) sałatka z tuńczyka (tuńczyk, warzywa, oliwa) twarogu bym tak nie demonizował, dobrze zrobiony z warzywami (rzodkiew, szczypiorek, bazylia, pieprz, ew przyprawa tzatziki) lub masłem orzechowym jest pyszny ewentualnie pasta z twarogu, tuńczyka, jajka na [...]
orzechy ziemne, makrela w sosie z puszki, makaron jajeczny- do wywalenia. Dieta dosc uboga w wartosci odzywcze i monotonna. Brak ryb, tluszczów poza oliwą, brak omega-3, brak owoców, brak innych mies poza filetem. warzywa jesz?
tuńczyk odpada codziennie, podobnie z makrelą od czasu do czasu można brakuje źródła tłuszczu jednonasyconych i wielo: Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany,, oliwa z oliwek, orzechy, olej rzepakowy , awokado Posiłek 4 to same węglowodany ( cukry ) do wymiany
samymi migdałami tłuszczy nie zapewnisz makrela 2-3 razy w tygodniu, postaw na inne ryby i najlepiej świeże bądz mrozone wędzone żadna rewelacja czasami też moze byc tuńczyk pucha ale też nie zbyt często a warzyywa też mógłbys wrzucic jak to wygląda żeby eksperci mogli to ocenić
Ja na drugie snadnie jem bułki z tuńczykiem, do tego jajko pomidor kukurydza i jest ok a z ryb wędzonych to też tuńczyk ok węgorz (z tym ze drogi) makrela, zresztą na ogół smakują mi ryby
kurde mi chodzi zeby sie nie pjerdolic z oscmi itp. a pasta rybna spoko ? albo cos takiego jak makrela w sosie pomidorowym ? badz salatka z tunczyka? bo w oleju to syf
Schab i szynka jak sa w poromocji to osiagają cene 12- 13 zl za kilogram a więc podobnie jak kurczak. Makrela, śledź jeszcze taniej i na pewno jajka. Podroby jak wątróbka czy serca też fajna smaczna i tania opcja. Na śniadanie np jajecznica lub inne formy jajek. Zamiast tego sosu kup pomidory w puszcze./przecier pomidorowy i np mrożonkę warzywną.
Schab i szynka jak sa w poromocji to osiagają cene 12- 13 zl za kilogram a więc podobnie jak kurczak. Makrela, śledź jeszcze taniej i na pewno jajka. Podroby jak wątróbka czy serca też fajna smaczna i tania opcja. Na śniadanie np jajecznica lub inne formy jajek. Zamiast tego sosu kup pomidory w puszcze./przecier pomidorowy i np mrożonkę warzywną. [...]