jeszcze tylko jeden komentarz : tylko dlaczego wiekszość kuturystów (nie amatorów odchudzania) robi redukcje na weglach? a/ masz stare informacje, obecnie większość najpierw obcina wegle, potem tłuszcze, zwiekszając w tym czasie białko b/ masz rację o tyle że artykuły w pismach kulturystycznych wciąż promują węglowodany ale jeśli wierzysz że te [...]
Sposób wyliczenia kaloryczności tu podany jest z wartościowego źródła, ale tak na moje oko może być dla niektórych zaniżony, nie uwzględnia zbyt wielu parametrów... Dlaczego od razu zakładasz ten deficyt 20%? może nie będzie to potrzebne i wystarczy po 4-5 tyg. odjąć np: tylko 10% bo będą dobre efekty... Lepiej jest zaczynać z wyższej [...]
Senność zmusza mnie do lakoniczności :-) Mleko - ostatnio w odwrocie u mnie. Nie wiem dlaczego.To znaczy wiem. Szkoda mi miejsca w brzuchu na produkt zawierający aż 10 g węglowodanów na 100 g. I to jeszcze laktoza. Nie mam nic przeciwko przemysłowej produkcji mleka i jestem z tym napojem zżyty od dziecka (potrafiłem obalić dwie butelki dziennie - [...]
[...] Mirko "Crocop" Filipovic, Wanderlei Silva)? Czemu się nie utwardzają? Dlaczego "utwardzeni" zawodnicy przegrywają konfrontacje z nieutwardzonymi? Np. dlaczego "utwardzanie" nie występuje w boksie czy kickboxingu? A zawodnicy tych stylów zwykle pokonują w walce stosujących takie praktyki (trenujących karate czy [...]
[...] x 15/15/12 + interwał na wioslarzu 3x500m (2:16 / 2:09 / 2:07 ) Jak zwykle pierwszy najgorzej wypadł, bo nie mogłam wyczuć ruchu, potem już lepiej ale już teraz rozumiem dlaczego inni mówią, że jest to narzędzie tortur %-) cholernie ciężko. A żeby zejsć poniżej 2minut to hmmm @@-) Jeszcze tak sapałam, że aż chłopak obok na mnie zaczął dziwnie [...]
[...] że puchnę, bo nigdy nie miałam z tym aż takiego problemu i myslę, że cos jest nie tak skoro tydzień w tydzień po weekendzie nabieram 2kg. I marudzę, ponieważ nie wiem dlaczego tak się dzieje. Nie jest też tak, że przychodzę tu tylko pomarudzić, że puchnę, że źle się czuję, a nic we własnym zakresie nie robię. Wprowadzam na bieżąco jakies [...]
[...] zgon ( 32 lata chłopak- nie zdążyli z respiratorem, całej historii nie znam - nie wypadałoby pytać ), ale znam też masę lekkich, gdzie ludzi delikatnie musnęło. Nie wiem dlaczego jednych dotyka bardziej, a drugich nie? Serio- to wygląda jak losowanie. Chociaż z drugiej strony - jak ktoś ciężko przechodził grypę to się o tym nie mówiło. [...]
[...] że zboża są złe, nabiał jest zły, mięso i jagódki są OK?? (można tu dodać też książki przeciwne zbożom i glutenowi - znowu byłoby to kilka pozycji) Konkretnie chodziło mi, dlaczego już nie kupisz książek o paleo. Skoro pochłaniasz je jak kryminały, to ilość chyba nie ma tu znaczenia. A skoro tak lubisz czytać o diecie, żywieniu, to książki [...]
Infamous otrzymanie DNP jest cholernie... proste. Przenitrować fenol bez problemu można w domowych warunkach. P.s. zastanawia mnie fakt dlaczego DNP jest tak bardzo nie dostępne :/, jego produkcja jest o wiele prostsza niż choćby metaamfetaminy (speed'u) ...
No dobra mięśnie sobie rosną i rosną i jest im dobrze a dlaczego niektórzy rosną na stalowego drwala (igły od strzykawek można połamać na dupsku takiego) a inni rosną na.. na takie miękkie coś, męzczyzna wygląda a'la 10-dniowy topielec i nie chodzi tu o pokłady tłuszczu, tylko o jakość mięśnia Wasze ciekawe jajo
[...] mi się z rąk, a liczyłam na 4 powtórzenia szczerze mówiąc. Muszę w końcu kupić magnezję, bardzo się przydaje. Przy maksie super weszło w posladki. Świetnie. Teraz już wiem dlaczego w tej serii z 95 przy trzecim powtórzeniu miałem odczucie że coś puściło - bo było to widać po Twoich plecach. A to winowajcą jest uchwyt. Wzmocni się i będzie ok, a [...]
Witam. Mam pytanie jak się ma sprawa z różnymi przyprawami np. do kurczaka, czy jakieś "degusty" i "kucharki"? Można je dodawać czy nie? I dlaczego w dzienniku posiłków VITALMIX pokauzje mi zaptrzebowanie na białko tylko 1,9g/kg masy ciała? A wszędzie tutaj podajecie 2g do 2.5? Dzięki.
[...] ryż czy ziemniaki to posiłek potreningowy. Tam akurat jest spory ciąg na białka i węgle, więc małe jest ryzyko, że coś trafi do adipocytów. Zależy też od tego ile zjadasz i z czym. Zależy też od celu, sylwetki itp... Ja z zasady unikam jedzenia przetworzonego więc nie jadam białego ryżu. I powiedz mi dlaczego biały ryż jest lepszy do risotto?
[...] na wszelkie skutki i nie byc przekonanym o tym, iz jesli uzyjemy gazu, to juz po sprawie. Wiedziec trzeba, ze to wlasnie on nie od razu musi "padac na kolana". Nie wiem dlaczego poszedles wlasnie "tym tokiem myslenia". Zaakcentowalem tylko nieobliczalnosc sytuacji - nie pisalem nic o pasywnym podejsciu - padaniu na kolana przed agresorem czy [...]
[...] GINEKOMASTIA Ten artykuł na pewno bardzo zainteresuje osoby, które mają ginekomastię, albo duże ryzyko zachorowania. Przedstawię moją historię z ginekomastią i opowiem dlaczego zdecydowałem się ją usunąć. Nie pamiętam ile miałem lat, ale moje doświadczenia z ginekomastią zaczęły się kiedy byłem nastolatkiem. Wszystko się zaczęło, kiedy [...]
Witam po dosc dlugiej przerwie :) Myslalem, ze przez ten czas odkryjecie jakies nowe / skuteczne metody , ale widze , ze dalej to samo piroglutaminian argininy + l - lizyna. Jedni cos tam próbują , drudzy krzyczą, ze są idiotami... Czyli dalej to samo :) Powiem szczerze, ze juz nie bawie sie w to, ale interesuje sie ta tematyka i sa lepsze metody [...]
Przechodzę zawsze przez ulicę zawsze należę do tych najnizszych,a 170cm to już jest totalna tragedia. Ktoś musi być niższy żeby ktoś mógł być wyższy padło na ciebie bez względu czy się z tym pogodziłeś czy nie, na dzisiejszą chwilę nie da się urosnąć będąc dorosłym tzn. da się ale jest to skomplikowane, bolesne i drogie a w przyszłość będzie można [...]
Przechodzę zawsze przez ulicę zawsze należę do tych najnizszych,a 170cm to już jest totalna tragedia. Ktoś musi być niższy żeby ktoś mógł być wyższy padło na ciebie bez względu czy się z tym pogodziłeś czy nie, na dzisiejszą chwilę nie da się urosnąć będąc dorosłym tzn. da się ale jest to skomplikowane, bolesne i drogie a w przyszłość będzie można [...]
w tej arginine3, którą kupilem jest właśnie ta forma argininy o której mówisz. A z ciekawości wiesz dlaczego wycofali APL? Bo jej skład nie zgadzał się z normami i musiała zostać wycofana ze sprzedaży, ale to było ponad 6 lat temu. Firma ultimate nie zbankrutowała, dalej działa i ma swoje suple, wpisz sobie w wyszukiwarce nawet to Ci wyskoczą [...]
[...] Wystarczająco intrygujące jest już to, że pijący nie są grubsi od abstynentów. Tak jakby dostarczane wraz z alkoholem kalorie nie zamieniały się u nich w tłuszcz. Pytanie: dlaczego? Jedna z teorii mówi, że etanol obniża wydzielanie insuliny - hormonu uczestniczącego w zawiązywaniu się tkanki tłuszczowej. I choć nieraz to potwierdzono, wielu [...]