3-4 paczki jajek po 10 szt.
kilka twarogów
kilka serków wiejskich
mozarella
żółty ser
sporo pomidorów, ogórków, papryka czerwona, jakaś zielenina (szpinak baby, jarmuż, mix sałat)
2-3 butelki passaty z pomidorów
W zamrażalniku zawsze zapas mielonego z szynki i piersi z kurczaka/indyka.
W szafkach zawsze po kilka paczek ryżu jaśminowego, basmati, kasza jaglana, jakieś makarony ciemne, mąka ryżowa, pełnoziarnista, zapas WPC.
Owoce wiadomo na bieżąco, tak co 2 dni trzeba kupić świeże.
Nie ma opcji żebym z tych składników nie zrobił dobrej miski
Uzupełnianie lodówki co ok. 3 dni, a ryże i kasze tak co 1-1,5 tygodnia.
Poza tym jak robię miskę wieczorem na następny dzień i mam ochotę na coś niekonwencjonalnego to mam szansę zajechać następnego dnia po pracy do sklepu i kupić dany produkt do popołudniowego/wieczornego posiłku.
Zmieniony przez - Tygrysekk w dniu 2018-07-13 23:11:01