Szacuny
75
Napisanych postów
14747
Wiek
48 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
102587
Lakto-ovo są w tej komfortowej sytuacji,że choć źródła pełnowartościowych białek są ograniczone,nie musi właściwie pod tym kątem doskonale bilansować roślinnych źródeł białka.
Dzisiaj niestety konsumpcjonizm jest tak daleko posunięty,że łatwiej kupić butelkę soku niepewnego pochodzenia,niż zrobienie własnego z buraków...
Szacuny
5
Napisanych postów
150
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
24384
@domer
Dzieki za odpowiedz, sklad widac, w sumie tylko sok z kiszonych burakow. Wiem wiem czasem sam zrobie czasem podjem buraczki wlasne, ale jesli chodzi o kwestie prozdrowotne taki sok z kiszonych burakow mozna popic czasem ? Bo te zwykle soczki to cukry maja w wiekszosci. Pozdrawiam.
Szacuny
1
Napisanych postów
478
Wiek
26 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
3678
Czy biały chleb na redukcji jako ostatni posiłek jakies 2 kromki 100 gram, w sensie kanapeczki z mięsem i pomidorem/ogorkiem z 2 godziny przed snem , nie przekraczam bilansu kalorycznego , moze byc ? Nie jednorazowo ale pytam na przyszłosc z 2 razy w tygodniu tak moze wiecej zalezy jak wyjdzie , bo kusi strasznie ;) Czy moge sobie na to pozwalac? Wczesniej pytałem o makaron lecz on ma niski IG ponoć i moze byc ale z bialym chlebem cos jest inaczej ze niezdrowy itd , wiec pytam ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
536
Wiek
32 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
13401
Cześć
Prawdopodobnie w sobotę zakończę redukcję na wadze ok 74kg przy 186cm, do tej pory miałem rotacje DT/DNT: 2300/2100kcal.
Co polecacie dodawać po 100kcal tygodniowo i obserwować czy od początku dodać z 300 kcal, bawić się w rotację czy lepiej zostawić stały poziom kaloryczny ( to moja pierwsza masówka).
Szacuny
2
Napisanych postów
276
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2020
mam 33 lata, ćwiczę od 6 miesięcy, aktualnie split 4 razy w tygodniu, cały czas robię masę. zaczynałem od 84kg, do 88kg szło super (3 miesiące) potem coraz słabiej, więc zacząłem dokładać kalorii - więcej węgli złożonych. trochę ruszyło, aktualnie ważę 90,5kg, ale już rośnie mi dość mocno brzuch, a planowałem dobić do 95-97kg przed wycinką. biało mam na poziomie 2g/kg, tłuszcz 1g/kg, reszta węgle - teraz ponad 5g/kg. co mogę zmienić, żeby dobić jeszcze kilka kg masy, ale nie łapać już brzucha (98cm).
Szacuny
0
Napisanych postów
259
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
6609
mam takie pytanie jeszcze, waze 82 kg, w tym momencie rygorystycznie przestrzegam diety, w bilansie wychodzi mi 280-320g białka gdzie podstawą tego wyniku jest mięso. wychodzi średnio 3.5 g białka na kg ciała, obcinać to białko czy tak może zostać?
Szacuny
3
Napisanych postów
595
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
11162
Hmm, nikt nie dał się namówić na zaglądnięcie do mojego dziennika i pomoc, ale jeszcze raz zapytam. Co mogę zrobić jak fat z brzucha nie chce iść? Jadę od stycznia może na 2400-2600kcal (zapotrzebowanie 3200 lub więcej) i nie mogę spalić tłuszczu z brzucha, wydaje mi się że wszędzie jest go już całkiem mało, a na brzuchu dalej lipa. Słyszałem jakiś czas temu by będąc na LC dwa dni w tygodniu zmniejszać tłuszcze a dawać więcej węgli, to niby ma pomagać podkręcić metabolizm. Czy to ma sens? Może mi pomóc? Chciałbym już mieć kratę i robić masę bo tyle czasu na deficycie (przy sporej aktywności) już mnie mocno męczy.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9050
Napisanych postów
82717
Wiek
48 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
699602
jak od stycznia redukujesz to Twój metabolizm już zwolnił do prędkości lokomotywy parowej zrób sobie trochę przerwy poczytaj również o systemie ud2 - mógłby się sprawdzić w tym wypadku