SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 198181

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17678 Napisanych postów 132068 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460233
Wrzuć 100g piersi na patelnie, po obróbce będzie to 50g ale ok 20g białka mniej więcej zachowa
Więc 100g z patelni ma 40g białka, bo by uzyskać 100g musisz dać 200g surowej

Wyżej nie podałem co się otrzyma po wrzuceniu 100g ale już 100g gotowego produkty

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6211 Napisanych postów 75712 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 753064
Szczególnie pieczenie w wysokiej temperaturze.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 157 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2216
Co sądzicie o taki daniu w 2 posiłku po treningu ( jem go w pracy):
120g ryżu polany oliwą, 3 plastry szynki z kurczaka, warzywa i sienię lniame ok 60-70g - wszystko wymieszne w pojemniku. Czy nie za mało białka? Po tym posiłku jem jeszcze 2 posiłki więc ten ryż chyba może być?

Zmieniony przez - DeeJay90 w dniu 2014-08-28 12:19:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
wg mnie trochę za mało białka, chyba że ukroisz grubą szynkę, która oczywiście to 100 % mięsa ? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 157 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2216
2 jajka do tego byłyby ok? albo co innego oprócz mięsa mogło by być:)?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 144
anubis84
Wrzuć 100g piersi na patelnie, po obróbce będzie to 50g ale ok 20g białka mniej więcej zachowa
Więc 100g z patelni ma 40g białka, bo by uzyskać 100g musisz dać 200g surowej

Wyżej nie podałem co się otrzyma po wrzuceniu 100g ale już 100g gotowego produkty

tak wiem o co chodzi , jednak moje pytanie jest odnośnie BEZWGLĘDNEJ ilości białka mierzonej w gramach
,
a pytanie brzmi jak to jest że w tej rozpisce wartości odżywczych powyżej którą wstawił anubis84 boczek i boczek wędzony mają odpowiednio 8 i 10 gr białka a boczek pieczony już 35 gr ? Nie zdziwiłbym się gdyby chodziło o względne wartości odżywcze czyt procentowe ale tu mowa jest o gramach wartości odżywczych a nie procentach więc jak to ?

Zmieniony przez - samiecalfa w dniu 2014-08-28 13:22:30
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 88 Napisanych postów 4161 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 120116
Przeczytaj kilka postów wyżej i pomyśl...
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ile czasu redukcja??

Następny temat

Dieta na redukcje pomoc

WHEY premium