Szacuny
2431
Napisanych postów
24154
Wiek
42 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
401777
pewnie jestes jeszcze na deficycie mimo dodania kcal stad dalszy spadek wagi, obliczałes moze swoje "zerowe" zapotrzebowanie czy na jak duzym deficycie byłes? poza tym j/w w cigu tylko paru dni ciezko jednoznacznie stwierdzic dlaczego tak sie dzieje,
Szacuny
88
Napisanych postów
4161
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
120116
Ludzie proszę Was skończcie z tym obliczaniem zapotrzebowania bo to można o kant tyłka rozbić. Nie obliczycie tego dokładnie bez znajomości parametru maksymalnego poboru tlenu przez organizm. Chcecie znać swoje zapotrzebowanie to dodajecie/ odejmujecie kcal i sprawdzacie wagę. Jak stanie na dłużej znaczy że jest "0".
Szacuny
11144
Napisanych postów
51507
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Czy każde gotowane warzywo powinienem uwzględniać w bilansie?
Mam dietę na ~2500kCal ; dzisiaj ugotowałem kurczaka z cebulą, papryką, pomidorami i czosnkiem. Czy powinienem uwzględnić powyższe czy raczej olać? Jestem na redukcji.
Zmieniony przez - gm023850 w dniu 2014-07-03 08:41:27
Szacuny
11144
Napisanych postów
51507
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ile osób - tyle opinii. Wiem, żeby nie uwzględniać surowego ogórka, pomidora, rzodkiewki i innych. A brać poprawkę na strączki (groch, kukurydza, bób, fasole itd.)
Natomiast nie do końca jestem przekonany jak jest z "gotowanymi" warzywami. (przykład: Marchewki)
Szacuny
38
Napisanych postów
2551
Wiek
32 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
31384
Zrób sobie furtke na dzień 200-300kcal. Podstawe diety ustal na 2300kcal (bez wliczania warzyw) i do kazdego posilku dawaj warzw ile chcesz. Ja tam robie podstawe, a pierdółek ktore co dziennie się zmieniają nie dodaje - latwiej utrzymac taka diete, bo liczenie wszystkiego jest wg mnie kompletnie niepraktyczne i zniecheca.