SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 198135

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17678 Napisanych postów 132068 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460233
j/w udko w tabelach kalorycznych obejmuje juz kości, jak cchesz to sobie wybierz w tabelach filet z ud kurczat.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 144
Ile gram tłuszczu i białka szacunkowo ma boczek a ile karkówka PO OBRÓBCE TERMICZNEJ np na patelni ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 167 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3887
No dobra tylko żeby korzystać z fileta z udka to trzeba wiedzieć ile ma się tego mięsa w całym udku ;| Inaczej zostaje jedynie udko+kość+skóra.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 2551 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 31384
A po co wartości po obrobce? Wazysz przed i tyle.

Na Potreningu w tabelach masz pozycje udko z kurczaka, sprawdzalem. Wpisuj wage całej surowej porcji, usmaz/upiec czy co tam chcesz i szamaj i sie nie przejmuj ze w jednej porcji bedzie 25g białka a w drugiej 25,5g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
samiecalfa
Ile gram tłuszczu i białka szacunkowo ma boczek a ile karkówka PO OBRÓBCE TERMICZNEJ np na patelni ?


zależy jaka karkówka i jaki boczek, bo mogą mieć różne wartości ( stopień otłuszczenia ) lepiej ważyć przed obróbką i z podanym składem, a chcesz danych po obróbce to powinno być na nutritiondata
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17678 Napisanych postów 132068 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460233
Witcher666 zważ sobie przed obróbką termiczną, zjedz i potem zważ resztki, będziesz wiedział ile mięsa zjadłeś

samiecalfa zależy też jak go wysmażysz, odlicz ok połowę tłuszczu z tabel

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 144
boczek pieczony i boczek wędzony dajmy na to ile gr zostaje tłuszczu po obróbce termicznej ? w 100 gr albo ile procent tłuszczu traci po usmażeniu na patelni i sobie oblicze ile to gram

Zmieniony przez - samiecalfa w dniu 2014-08-28 10:23:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17678 Napisanych postów 132068 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460233
Wartości na 100g produktu

boczek
Energia 518 kcal
Białko 10.1 g
Tłuszcze 53 g
Węglowodany 0.09 g

wedzony
Energia 556 kcal
Białko 8.66 g
Tłuszcze 57.54 g
Węglowodany 0.09 g

pieczony
Energia 563 kcal
Białko 35.51 g
Tłuszcze 45.36 g
Węglowodany 0.59 g

smażony
Energia 651 kcal
Białko 9.91 g
Tłuszcze 67.52 g
Woda 22.58 g

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 167 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3887
Gdybym miał wagę to już dawno bym to zrobił :O
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 144
można wiedzieć jakim cudem po obróbce termicznej boczek jest bardziej wartościowy ? chyba że surowy boczek jest najbardziej wartościowy a pieczony , smazony , wedzony troche mniej
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ile czasu redukcja??

Następny temat

Dieta na redukcje pomoc

Wiecej