Szacuny
520
Napisanych postów
10132
Wiek
49 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
68495
Marcel_197
nie znasz się MaGor na smakach i tyle ...
Cieszy mnie to Z drugiej strony Marcelu, odtłuszczona mąka migdałowa to synonim złego-dobrego odżywiania.
1. Produkt wysokoprzetworzony
2. Pozbawiono go najcenniejszego składnika jakim jest właśnie unikalna kombinacja tłuszczów roślinnych (najdoskonalsza znajduje się w orzechach włoskich - mam nadzieję, że nikt nie próbuje ich odtłuszczać)
3. Odtłuszczona mąka migdałowa, to prawdopodobnie suszone i mielone odpady po produkcji oleju migdałowego. Jeżeli ta mąka ma smak migdałów, to na 90% dostała zastrzyk z chemicznych aromatów, ponieważ swój aromat oddała razem z tłuszczami
4. Cena takiej mąki... Absurdalna.
Smak to smycz, na której prowadza nas nasze obżarstwo
Zmieniony przez - MaGor w dniu 2014-01-17 08:31:44
Komentarz Trening dobry, ale jakoś z mocą było słabo. Chyba barki dostały mocno po dupie w tym tygodniu .
Musiałem zdjąć obciążenie w wyciskaniu . Później już było lepiej. Arnoldki robiłem pierwszy raz.
Coś tam też nagrałem, ale ciężka sprawa ostatnio takie tłumy. Nawet w piątek sporo ludzi.
Aha, jakby co to wiem, że przysiad mam do bani. Lepszego/głębszego nie będzie dopóki biodra nie wymienię . Mogłem też trochę więcej nałożyć bo do końca bez problemów było .
pozdro.
Zmieniony przez - kabo9 w dniu 2014-01-18 08:34:40
Szacuny
195
Napisanych postów
9906
Wiek
31 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
174402
MaGor
Marcel_197
nie znasz się MaGor na smakach i tyle ...
Cieszy mnie to Z drugiej strony Marcelu, odtłuszczona mąka migdałowa to synonim złego-dobrego odżywiania.
1. Produkt wysokoprzetworzony
2. Pozbawiono go najcenniejszego składnika jakim jest właśnie unikalna kombinacja tłuszczów roślinnych (najdoskonalsza znajduje się w orzechach włoskich - mam nadzieję, że nikt nie próbuje ich odtłuszczać)
3. Odtłuszczona mąka migdałowa, to prawdopodobnie suszone i mielone odpady po produkcji oleju migdałowego. Jeżeli ta mąka ma smak migdałów, to na 90% dostała zastrzyk z chemicznych aromatów, ponieważ swój aromat oddała razem z tłuszczami
4. Cena takiej mąki... Absurdalna.
Smak to smycz, na której prowadza nas nasze obżarstwo
Zmieniony przez - MaGor w dniu 2014-01-17 08:31:44
Też mnie to właśnie zaciekawiło: mąkamigdałowa odtłuszczona. Trochę dziwne kupować produkt, którego bazą jest tłuszcz, a następnie ten tłuszcz usuwać. Choć nie takie dziwy chodzą na tym świecie: oliwa light też jest dla mnie małą zagadką
Szacuny
4932
Napisanych postów
15291
Wiek
48 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1180542
heh, to zdejmowanie to fakt, muszę nad tym popracować, ale do tej pory można powiedzieć, że nie robiłem przysiadów są dwie kwestie: mógłbym wieszać sztangę "oczko" wyżej, ale wtedy lekko wspinam się na palce, niby ok robię z kolegą, który zakłada sztangę nisko na plecy i woli na tym niższym położeniu więc to jest taki kompromis
poza tym za pierwszym razem od razu ją uniosłem do góry i o coś zawadziłem, dlatego później chyba podświadomie najpierw się wycofywałem, a później dopiero prostowałem brakuje pewności w tym ćwiczeniu to na pewno
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12147
Napisanych postów
30565
Wiek
75 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1131168
Właśnie, chodziło mi o te zgarbienie. Lepiej będzie gdy przy zdejmowaniu ugniesz się trochę w kolanach zachowując bardziej prosty kręgosłup (cofnij też lekko biodra). Przy odkładaniu także.
Partner treningowy - fajna sprawa (motywacja).
Szacuny
4932
Napisanych postów
15291
Wiek
48 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1180542
będę to starał się korygować przy następnych razach, bo byłem świadom tego już podczas wykonywania, ale dopiero po obejrzeniu filmiku zobaczyłem jak to kiepsko z boku wygląda
partner treningowy wiadomo - motywacja, asekuracja, ogólnie więcej opcji, kilka razy pewnie bym nie poszedł na siłownię gdyby nie myśl, że tam kolega przecież czeka
Szacuny
520
Napisanych postów
10132
Wiek
49 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
68495
ojan
Właśnie, chodziło mi o te zgarbienie. Lepiej będzie gdy przy zdejmowaniu ugniesz się trochę w kolanach zachowując bardziej prosty kręgosłup (cofnij też lekko biodra). Przy odkładaniu także.
Partner treningowy - fajna sprawa (motywacja).
Na którymś filmie Jan Łuka na YT pokazuje jak wchodzić pod sztangę do przysiadu. Widzę jakaś tendencja w dziale na przysiady Nogi trzeba dociągnąć? Czy barki wszyscy mają poharatane intensywnymi treningiem?
Ćwiczenie z kumplem jest fajne. Zwłaszcza jak się robi na podobnym obciążeniu. Jeden ćwiczy - drugi liczy i zabezpiecza. Nie dość, że motywacja słowna, to jeszcze przy solidnym zgraniu bardzo sprawnie reguluje to rytm przerw pomiędzy seriami. Odpoczywam tyle i ile partner ćwiczy.