Witam, w styczniu skoncze 20 lat :)
Walne wszystko jak leci zeby bylo wszystko zrozumiale :)
Wiec cwicze 6 razy w tygodniu na mase miesniowa. a dziala to tak
PONIEDZIALEK i CZWARTEK
1. Klatka piersiowa
2. Plecy (najszersze)
3. Brzuch
WTOREK i PIATEK
1.Barki
2.Ramie
3.Przedramie
4.Brzuch
SRODA i SOBOTA
1.Uda
2.Łydki
3.Grzbiet
4.Brzuch
tak wyglada trening :) brzuch tak wiele razy ze wzgledu na to ze nie chce aby obrosł tluszczem
teraz:
waga:80
wzrost:190
BMR:80x24=1920
1920x1.3=2500kcal - cwicze 6 razy w tygodniu ale mam prace siedzaca wiec jesli tu popelnilem blad to prosze o zwrocenie uwagi- mile widziane
tluszcze 80x 1.5 = 120x9=1080kcal
2500kcal-1080=1420kcal: 4= 355 wegli to wychodzi 4.43 wegla na 1kg masy
bialko 80x2=160gram bialka
Teraz tak, ja niezabardzo wiem jak rozlozyc sobie te makroskladniki np na sniadanie jest napisane ze jest jednym z najwazniejszych posilkiem w ciagu dnia, sniadanie i obiad, nie wiem ile mam czego jesc na dany posilek:/
np sniadanie 40gram białka +20gram oliwy z oliwek+60gram wegli, pasowalo by ?,jesli iktos moglby mi pomoc i rozpisac przykladowe dawkowanie bylbym bardzo bardzo wdzieczny,
produkty jakie chce zjadac to bialy ser poltlusty, tunczyk, makaron, ryz, paluszki rybne, oliwa z oliwek, kanapki z wedlina, kurczaka( uda, piersi itp), serki homogenizowane, badz jogurty ( bialko jakie chce brac to ostrowia) czy te produkty sa zdrowe ? bardzo prosze o uwagi i z gory dziekuje.
Walne wszystko jak leci zeby bylo wszystko zrozumiale :)
Wiec cwicze 6 razy w tygodniu na mase miesniowa. a dziala to tak
PONIEDZIALEK i CZWARTEK
1. Klatka piersiowa
2. Plecy (najszersze)
3. Brzuch
WTOREK i PIATEK
1.Barki
2.Ramie
3.Przedramie
4.Brzuch
SRODA i SOBOTA
1.Uda
2.Łydki
3.Grzbiet
4.Brzuch
tak wyglada trening :) brzuch tak wiele razy ze wzgledu na to ze nie chce aby obrosł tluszczem
teraz:
waga:80
wzrost:190
BMR:80x24=1920
1920x1.3=2500kcal - cwicze 6 razy w tygodniu ale mam prace siedzaca wiec jesli tu popelnilem blad to prosze o zwrocenie uwagi- mile widziane
tluszcze 80x 1.5 = 120x9=1080kcal
2500kcal-1080=1420kcal: 4= 355 wegli to wychodzi 4.43 wegla na 1kg masy
bialko 80x2=160gram bialka
Teraz tak, ja niezabardzo wiem jak rozlozyc sobie te makroskladniki np na sniadanie jest napisane ze jest jednym z najwazniejszych posilkiem w ciagu dnia, sniadanie i obiad, nie wiem ile mam czego jesc na dany posilek:/
np sniadanie 40gram białka +20gram oliwy z oliwek+60gram wegli, pasowalo by ?,jesli iktos moglby mi pomoc i rozpisac przykladowe dawkowanie bylbym bardzo bardzo wdzieczny,
produkty jakie chce zjadac to bialy ser poltlusty, tunczyk, makaron, ryz, paluszki rybne, oliwa z oliwek, kanapki z wedlina, kurczaka( uda, piersi itp), serki homogenizowane, badz jogurty ( bialko jakie chce brac to ostrowia) czy te produkty sa zdrowe ? bardzo prosze o uwagi i z gory dziekuje.