Szacuny
42
Napisanych postów
2922
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
39867
Ok 4 dni - w kazdej paczce są 4 torebki, zarowno ryzu jak i kaszy, chyba ze kupujesz na wagę. Kilogram piersi z kurczaka to conajmniej 4 bardzo pozywne posilki, a gdy nie potrzebujesz duzej ilosci bialka to nawet ok 8 (po ok 120g piersi na posilek)
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
105
Witam wszystkich
Wstep wzrost 180 waga 60kg wychodzi mi
Ilość białka [g] 90
Ilość węglowodanów [g] 300
Ilość tłuszczu [g] 120
tworzac
I
Płatki owsiane 80g
Kefir 2% tłuszczu 450g
Oliwa z oliwek 0 25g
Rodzynki suszone 10g
Supper mass 60g
II
Banan 100g
Chleb żytni razowy 200g
Szynka z indyka 100g
III
Kasza manna 100g
IV
Mięso z piersi kurczaka b/skóry 50g
Ryż biały 100g
Oliwa z oliwek 25g
Supper mass 60g
V
Ser twarogowy półtłusty 100g
Chleb żytni razowy 200g
Supper mass 60g
VI
Tuńczyk w oleju 150g
Oliwa z oliwek 25g
W kalkulatorze wychodzi mi okolo 1200kcal nadmiaru bialka mam dwa razy tyle ile powinienem miec czylo 185 a mam mie 90 tluszcze mieszcza sie w normie a ww o 200 za duzo. Jakie sugestie i jakie poprawki zmniejszenie wielksoci dan sprawia ze braknie mi tluszczy i tzreba by bylo do kazdego posilku wypijac Oliwe z oliwek a o za duzo to nie zdrowo..
I jeszcze jedno pytanko Kurczaka mozna smazyc czy lepiej unikac tego i go gotowac ? Jak wy go przyzadzaie macie jakies ciekawe pzrepisy ?
Szacuny
40
Napisanych postów
2090
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
20230
I
Płatki owsiane 80g
Kefir 2% tłuszczu 450g
Oliwa z oliwek 0 25g
Rodzynki suszone 10g
Supper mass 60g // daj tran
II
Banan 100g
Chleb żytni razowy 200g
Szynka z indyka 100g // lepiej zmien na piers bo w szynce nie wiadomo co jest
III
Kasza manna 100g // daj tu bialko i tłusz jakis
IV
Mięso z piersi kurczaka b/skóry 50g // jakos tego malo
Ryż biały 100g
Oliwa z oliwek 25g
Supper mass 60g
V
Ser twarogowy półtłusty 100g
Chleb żytni razowy 200g
Supper mass 60g
VI
Tuńczyk w oleju 150g
Oliwa z oliwek 25g
W kalkulatorze wychodzi mi okolo 1200kcal nadmiaru bialka mam dwa razy tyle ile powinienem miec czylo 185 a mam mie 90 tluszcze mieszcza sie w normie a ww o 200 za duzo. Jakie sugestie i jakie poprawki zmniejszenie wielksoci dan sprawia ze braknie mi tluszczy i tzreba by bylo do kazdego posilku wypijac Oliwe z oliwek a o za duzo to nie zdrowo.. // to musisz pozmieniac, cos obciaj czegos dodawaj
I jeszcze jedno pytanko Kurczaka mozna smazyc czy lepiej unikac tego i go gotowac ? Jak wy go przyzadzaie macie jakies ciekawe pzrepisy ? // lepiej inaczej chociaz ja albo gotuje albo na oliwe smarze
Szacuny
8
Napisanych postów
132
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4901
u mnie w supermarkecie sa takie jogurty po 1.19zł 400g i w 100g maja az 5,2g bialka, myslalem zeby jesc po jednym 45min po treningu razem z ryzem lub jako ostatni posilek razem z oliwa z oliwek, co wy na to? czy taki jogurt to dobre zrodlo bialka? jest to jogurt naturalny. przegladalem juz duzo roznych diet i wlasciwie niewiidzlalem zeby ktos mial w diecie jogurt, dlatego wlasnie mam watpliwoosci...
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
105
Mam jeszcze jedno pytanie czy mozna jesc takie rzeczy czy lepiej unikac: dzemy, czekolada i z warzyw i owocow co mozna a czego unikac np ogorki , pomidory, salata , jablko, brzoskwinia , czeresnie wisnie,sliwki.. itp A i jeszcze odnosnie przypraw sol pieprz ? ostra papryka ketchup musztarda majonez, cukier, maga, przyprawa typu warzywko ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Dzemy i czekolade unikaj, warzywa jak najwiecej, owoce 1-2 dziennie moze byc ale lepiej wiecej warzyw zamiast owoce. Przyprawy mozesz dawac, ale typu kucharek to nie za duzo, soli tez nei duzo. Majonezy daruj sobie, keczup i musztardy troche mozeszd ac jak lubisz.
Szacuny
2
Napisanych postów
73
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1307
w moim poscie się buntują więc napisze tu
--->jakie wędliny jecie i jakie polecacie jako najlepszy i najzdrowszy dodatek do chleba??
---> czy moge jeść kiełbase żywiecką na kolacje: b-20,3g t-26,3g chyba jest za tłusta,co o tym myślicie??