Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
148
To prawda, artykol jest bardzo dobry i naprawde pomogl mi w zdobyciu kilku cennych informacji na temat diety. Ale mam pytanie dotyczace obliczania zapotrzebowania na kalorie! Dlaczego w rownaniu nie uwzgledniamy wzrostu? Przeciez inny Edek moze miec ta sama wage a byc 10 cm wyzszy! Czy wyzszy Edek nie potrzebuje w tej sytuacji wiecej kalorii? Wydaje mi sie ze tak.
Obliczalem rowniez kalorie metoda Pana Ellisa iiii wyszlo mi 1000 kcal wiecej. W tej metodzie uwzgledniono wzrost.
Mimo wszystko podziwiam za wiedze i dziekuje!!!
Szacuny
126
Napisanych postów
4616
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
53303
Jeśli nia znasz kaloryczności przy której nie tyjesz/nie chudniesz to lepiej zacznij od mniejszej i stopniowo zwiększaj. W swoim poście dałem właśnie taką uwagę by osoby początkujące przyjmowały do wzoru tam podanego najniższe wartości.
Szacuny
1
Napisanych postów
1272
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
6663
Witam, którą diete na mase dla początkujacego bardziej polecacie? tą czy może Low carb? Czym mam się kierować przy wyborze diety? Dodam, że treningi będą około 20. Potraw gotowanych nie mam jak spozywać, brak warunków. Zaczynam od przyszłego tyg i nie jestem do końca pewien którą wybrać.
Zmieniony przez - slaweh w dniu 2007-02-06 18:02:38
Szacuny
126
Napisanych postów
4616
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
53303
Jeśli nie masz większego doświadczenia z dietami, wcześniej niebardzo się tym wszystkim interesowałeś to możesz najpierw wypróbować bardziej standardowe zalecenia, a ewentualnie pożniej low-carb.