Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Rozklad ok.
O oleju roslinnym zapominj. Produkty z torych czerpiesz tluszcz to glownie, oliwa z oliwek, olej lniany, tluste ryby, orzechy, slonecznik, pestki z dyni, jaja.
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1221
Siemka, mam pytanko troche offtopic ale dotyczące bilansu kalorii.
Otóż nie uwzględniacie grupy krwi :]
Nie wiem czy taki topic był ale luknijcie np. na:
http://www.twojadieta.info/diety/grupa_krwi/ Więc wg mnie powinno się modyfikować diety biorąc pod uwage grupe krwi, czy ktoś cos o tym wie? chętnie wysłucham.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Zgadza sie nie uwzgledniamy. Moim zdaniem to raczej bajki, tak samo jak pod kolor oczu itp. Najlepiej znac swoj organizm i wtedy wiesz co mozesz jesc a czego nie.
Szacuny
0
Napisanych postów
248
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2416
piękna teoria, ale nic poza tym. ja jem ok 2 tys kalorii wiecej niz wynika z wyliczonego zapotrzebowania, ale mam coraz mniej fatu na sobie (ale i tak mam jeszcze go sporo za dużo) i ciężko mi uzyskac jakikolwiek przyrost.
jak zaczynałem ćwiczyć byłem grubaskiem o wadze ok 95 kg. po roku cwiczen ważyłem juz 106. teraz waze "tylko" 94kg, ale w pasie mam o 19cm mniej, a bicek ok 48cm.
Szacuny
2
Napisanych postów
107
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
6920
a ja mam do ciebie qazar pytanie ile to jedzenie kosztuje i na ile i jak mam 400 zł to czy zdołam za te pieniądze przytyc wiadomo ze rodzice cos z tego jadłospisu beda kupowac ale i tak wiekszos idzie na moja kieszen
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
I have some questions :D:
Moje zapotrzebowanie to ok 2000kcal a przy założeniu 2 g białka, 5g ww i 1,5 tłuszczu wychodzi mi prawie 3000kcal. Jestem endomorfikiem, więc co mam zrobić, zeby mieć co najwyżej 2300kcal? Obciąć węgle do 3g :D?