Szacuny
1
Napisanych postów
147
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3255
mhmm rozumiem : )
WIem ze kreatyna sie trzyma dosc dlugo po cyklu....lecz nie wiem ile hehehe
aaa i tak raczej bd robil wieksze przerwy bo funduszy za wiele nie jest :D
I poprostu zrobic raz na jakis czas cykl ale porządny ; )
Śpieszmy sie robić mase,tak szybko odchodzi... ; (
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1425
A co z podwyzszonym pulsem po krecie? Kupilem sobie mono, jestem w 7 dniu cyklu dopiero, slyszalem, ze cisnienie moze sie zwiekszac (i w sumie jakos w 2, 3 dniu mialem zwiekszone, pozniej mi przeszlo), ale o pulsie nic nie czytalem. Bo ogolnie jakos od 4 dnia mam puls w granicach 90-100 (tzn sa to takie skoki, po paru godzinach sie normuje do 75). Przejdzie z czasem ?
Szacuny
0
Napisanych postów
380
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2784
więc kreatynę mogę brać z posiłkiem i nie muszę na czczo?I czy można przyjmować ją tak:bo mam w proszku monohydrat z tauryną i mogę do 200 ml wody te 5 gram? i czy woda ma być ciepła czy może być zwykła mineralna i normalnie wymieszać?
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
sądze, ze trudno o takie określenia- przy stałej suplementacji i przy wadze około 90-100kg. spokojnie można brać 5g. prezed b. dlugi czas, przy cyklu standardowym dawkę sie podwaja, a kwestia dużych dawek to kwestia nasycania- przez krotki okres czasu, do tygodnia po około 30g.
mysle, ze takie uproszczone "kryteria" wynikle z b. szerokiej praktyki wielu osób sa w b. dużej mierze wlaściwe
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
1
Napisanych postów
147
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3255
Karjan- Najlepiej na pusty żołądek brać (20-30 minut przed posilkiem) ,bo wtedy kreatyna sie lepiej wchłonie :). WOda jaką wolisz,to raczej nei robi roznicy,ja pijeam zwykle z wodą mineralną niegazowaną ;) ale mozesz rowniez z napojem ( najlepiej winogronowy).
iNightWolf- CHodzi Ci o kreatynine? Jesli zazywasz kreatyne to musisz pic wiecej wody ( 2,5l okolo na dzien) Wydalając mocz,wydalasz rowniez kreatynine czyli ten toksyczny związek ktory powstaje z kreatyny.
Szacuny
123
Napisanych postów
13475
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
83568
ShimoroXim nie wprowadzaj ludzi w bład...
1- kreata tak samo sie wchłonie na czczo jak i z posiłkiem
2- cukry proste ( sok winogronowy ) nie przyspieszaja transportu kreatyny, mozna sie przez nie tylko zatłuscic
3- na cyklu kreatynowym najlepiej pic 4-5 litrów wody niegazowanej
Zmieniony przez - MajkelTSW w dniu 2010-05-22 20:26:57
Szacuny
1
Napisanych postów
147
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3255
Az tak wiele wody nie potrzeba,ale 3 litry wystarczą,zalezy to tez od intensywnosci i ogolnie od organizmu.Co do soku,wiele osob wlasnie pisze ze pomaga jak i nie ;o ,ale raczej sie nie zatlusci poprzez picie soku ( przeciez nie bedize pil kilka litrow soku dziennie..)
Co do wchlonieciakreatyny,niby tak,ale ja i tak jestem zwolennikiem picia kreatyny przed posilkiem jak i wiele osob.
Szacuny
123
Napisanych postów
13475
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
83568
Luknij na etykiete soku z winogron niech wypije 250 ml popijajac 1 porcje krety czyli w ciagu dnia 500ml - sam widzisz 3L to MINIMUM. Sory za spam koniec tematu.