Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Kreatyna - Problem ?! Pytaj !!

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 269465

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 639
a jaki gainer byś polecał do łączenia z mono?? narazie mam 1 kg carbo, 1,2kg dextrozy i 1,6kg ostrovi którą kiedyś kupiłem, czy dobrym rązwiązaniem byłoby zamiast gainera dorzucać 50g dextrozy + 30-40 g ostrovi do mono(pomijając walory smakowe ) ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 37478 Wiek 5 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 126450
mozesz oczywiście mieszac carbo/dextrozę z białkiem- wszystko wedle potrzebnych proporcji- nie przesadzając z niczym/szczególnie z dekstrozą/.

Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2007-11-20 19:08:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
a tak jak napisałem 50g destrozy + 30-40 g bialka 2x dziennie podczas ladowania i 1 dziennie potem ok bedzie ?? Jak po fazie ładowania lepiej jeść kreatyne w dzień treningowy?? przed i po treningu po 5g czy tylko po 10g ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 37478 Wiek 5 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 126450
wszystko bedzie zależalo jak długo chcesz suplementować- ja np. nigdy nie schodze poniżej 10g. dziennie- nawet gdy nasycam.
jednak zależy to rownież od długości cyklu- twój chyba nie jest za długi- możesz nawet wyprobować taką wersję/może nic nie da wiecej ale można spróbować 20g. x 10, 10g x 20 i po 5g. dziennie do końca./.
w okresie po treningu taką porcje dekstro pewnie "strawisz" więc tak wlaśnie rób, a z rana bierz do ostrowi carbo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
dzięki za rady spróbuje zrobić 3 dni 30g 2dni 25g 2dni 20g 2 dni 15g i 29 dni po 10g . Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 49
mam pytanie, kupilem sobie krete i bcaa, jak to stosowac wiem ze krete 2 x 5g dziennie, a bcaa ? I czy mozna to razem brac ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5025 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 44489
https://www.sfd.pl/BCAA_-_suplement_niezbędny_,_każdego_sportowca__-t236774.html 

--=Zanim zadasz kolejne pytanie na forum=--
http://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html

"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 49
a czy biorac bcaa moge brac jeszcze bialko ? czytalem ze nie wolno laczyc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
jednocześnie raczej bym odradzał- zreszta w tym linku co kolega ci podal masz na wstępie chyba napisane,że na pusty żoladek/jak to tylko mozliwe/.
chodzi o szybkość wchlaniania- a po to m. in. bierze sie bcaa aby nie dopuścic do nadmiernego katabolizmu, więc trzeba aby mogły zapobiegać- a dodanie białka utrudni sprawe troszkę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4613 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 19327
ale po co laczyc bialko w ktorym juz msaz bcaa z bcaa ?

ja mam inne pytanie.. kolega mi troche namieszal..

Czy np orotan kreatyny, jablczan itd to rozne formy kreatyny czy kreatyna polaczona z np kwasem orotanowym<orotowym?>

Chodzi mi o to czy kreatyna to kreatyna, czy sa jej rozne formy..
jak napisalem niezrozumiale to postaram sie napisac czytelniej pozdro
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jakie SUPLEMENTY??!!??

Następny temat

megabol egg amino acids with taurine

Spalanie
Polecane artykuły