Witaj Rafale
Skoro już jesteś Tobie zadzam to pytanko - mianowicie chodzi o kąt ławki - jedni twierdzą że na górne aktony ustawiać kąt max 30st bo kąt 45st działa na barki i one zaczynają pracować a nie mięśnie klatki a inni z kolei tak dobierają trening że podczas priorytety na góre klatki w jednym ćwiczeniu ustawiają kąt 30st a w drugim 45 st i ładnie bodźcują górę.
Jak jest tak naprawde? Co prawda teraz zaczne lecieć planem gdzie mam obrany
dół klatki ale nie szkodzi zapytać się na przyszłość
Pan Jacek ma 100% racji że musze konkretnie wiedzieć czego chce i zgadza się to jaknajbardziej, tylko u mnie problem polega na odpowiednim dobraniu ćwiczeń i kolejności - a z tym mam nie lada kłopot.
Tam w planie co wkleiłem mam tak:
skos dół
rozpiętki dół
poręcze
myśle że o jedno ćwiczenie jest tu za dużo na dół i mógłby wyjśc śmieszny efekt stosując ten plan dlatego myśle że te dwa były by dobre:
Skos dół
poręcze
przenoszenie hantli
lub
skos dół
rozpętki dół
Nie ma że boli, ostatnio jest dużo wydatków ale jak już ćwiczyć to konkretnie - będe musiał pójść i kupić hantle z motylkiem bo moje nie nadają się na żadne przenoszenia - nie ten zacisk.
Te kombinacje i niezdecydowanie wynikają z posiadanego sprzętu jak i chęci dania z siebie 150% podczas treningu dlatego tak kombinuje - myśle że powinniście mnie zrozumieć.
Pozdrawiam