krzyzu9218Kiedyś też się na te fryty skusiłem, ale jak dla mnie trochę jałowe w smaku są. Może dlatego że używam dosyć dużo przypraw jak coś gotuje.
A gulasz klasa oczywiście, u mnie też taki wlatuje co jakiś czas ;).
Żeby przyspieszyć jeszcze Twój przepis, to jak robię tak że gdy obsmaża mi się wołowina to obieram / kroje cebulę i później ją dorzucam do mięsaz wtedy tez się podsmaży i zostaje do duszenia ;)
btw dzięki za namiary na przeprawy ;)
Fakt jałowe, ale nie spodziewałem się cudów , za to szybko i sprawnie wpadło sporo białka i jakaś tam odmiana
Przyprawy u mnie to też podstawa, dzisiaj poszalałem przy przygotowywaniu mięska na jutro, mam nadzieje, że nie przesadziłem z nimi ...
Co do gulaszu ,to oczywiście , ze tak mozna przyspieszyć ale u mnie było i miesa i cebuli sporo i by sie to wszystko nie pomiescilo na patelni
no i już kilka razy jednak robiłem gulasz i idealny wychodzi wtedy jak jednak tą chwilę skupię się na smażonym mięsie , dokladnie przekładam kawałek po kawałku i obsmażam na dużym ogniu z każdej strony, kiedys robiłem to na łapu capu i nie był perfekcyjny
takie czasem mam odchyły , musi byc idealnie to jest
Daj znać jak coś fajnego z przypraw kupisz i przetestujesz, sporo tego więc nie wszystko brałem. Ja jutro napiszę coś więcej, jak zrobię szamę i napiszę jak wyszła , blisko zmieszałem ponad 1,5kg mielonego wieprz-wołowego + mielonego fileta z indyka, już się przegryza w lodówce z mixem przypraw. Jutro dokończę , sporo tego wyszło więc raczej nie bede sie bawił w formowanie kotlecików tylko wrzucę całość na patelnie i zrobię coś a'la sos do spaghetti z mięsem , powinna wyjść kosa