SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] by Banan - str 755 ogarniam się pod ten 2022 ;)

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1892968

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020316
Teoretycznie zakwas to "dzikie drożdże" sam piekę chleby ostatnio i robię głównie na zakwasie żytnim
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Szacuny 6529 Napisanych postów 36038 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679863
No zakwas można samemu zrobić - wystarczy woda i dobra mąka. Zajmie to kilka dni (chyba 5 powinno już wystarczyć). I można piec swój chleb.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020316
Dokładnie tak. Z reguły jak piekę, to mi chleb "przygotowuje się" 20+h, ale to ze względu na to, że trzeba zrobić zaczyn, ciasto musi wyrosnąć i później "garować". No i chleby na zakwasie przygotowuje się dłużej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
A podrzućcie w takim razie proszę jakiś przepis na fajny chleb. Nie musi być z jakiejś wybudowanej mąki, z glutenem się lubimy

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020316
BzykuDG
A podrzućcie w takim razie proszę jakiś przepis na fajny chleb. Nie musi być z jakiejś wybudowanej mąki, z glutenem się lubimy


A chcesz na drożdżach czy zakwasie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Drożdże towar deficytowy, więc może lepiej na zakwasie . Nigdzie mi się nie spieszy. Mojego ulubionego głęboko mrożonego odpiekanego chleba bez drożdży z Lidla mam pod dostatkiem

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4078 Napisanych postów 3699 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 151017
BzykuDG
A podrzućcie w takim razie proszę jakiś przepis na fajny chleb. Nie musi być z jakiejś wybudowanej mąki, z glutenem się lubimy


Tutaj masz na bajgle, moja bratowa robiła i wyszły mega, ja teraz sam będę robił w weekend:

http://www.stonerchef.pl/bajgle-pancia-piotrusia/

Podejrzewam, że można to wykorzystać też i na "zwykły" chleb

E.
Ogólnie Ci Stonersi mają świetne przepisy jakby co!


Zmieniony przez - BroStyle w dniu 2020-03-26 08:51:51
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Bomba, dzięki

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
już przepis też skopiowałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11397 Napisanych postów 72680 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958547
Renia korzystała z tego przepisu, tylko robi na różnego rodzaju mąkach - niektóre z nich do tanich nie należą albo trzeba czekać, szczególnie jak teraz ludzie powariowali. Ja na jedną (orkiszową) już prawie 3 tyg.

Ja używam 150-160 ml mojego zakwasu. Mam go już od okolo miesiąca. Cała reszta jak w przepisie z tym, że u mnie mąka pszenna i orkiszowa.
http://kulinarne.info/chleb-na-zakwasie-z-garnka-zeliwnego.html


Sporo rozchodzi się właśnie o ten zaczyn/zakwas, im dłużej pielęgnowany - tym lepsze wypieki
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Split 4 dni staż okolo 2 lata bf 15 93 kg

Następny temat

Wybór planu na siłę-masę.

WHEY premium