Zacznijmy od tego, że kluczem do zdrowej diety jest różnorodność, dlatego najlepiej byłoby nie bazować na jednej kompozycji np. śniadania, tylko przygotować sobie 2-3 rozwiązania i wymieniać je. Raz może być to wspomniana owsianka innym razem śniadanie składające się z jaj, a jeszcze innym rybka lub chudy ser twarogowy. Odżywka białkowa na bazie [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Cashew_Butter-opis36809.html I na koniec jeszcze raz powtórzę, orzechy są ok, ale warto zachować pewien umiar. Dieta powinna być przede wszystkim różnorodna, a najlepszym źródłem tłuszczy wydaje się być w chwili obecnej oliwa. Argumentowane jest to właśnie najbardziej korzystną proporcją omega-3 do omega-6.
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Jest mniej wiecej 19, czas na kolacje chociaz czasami jeszcze jadłem posiłek połączony z gainerem zeby dobić wiecej kalorii, ale powiedzmy ze jem pomidory z mozzarella+ oliwa z oliwek dla smaku. I mniej wiecej tak wyglada moj sposób odżywiania sie. Chciałbym wiedziec co jest nie tak, a naprawdę nie wiem. Moze jem za malo? Do tej pory mam [...]
Nie mamy żadnych informacji o Tobie, a wiadomo, że czym więcej informacji to odpowiedź będzie bardziej precyzyjna. Tak czy inaczej, podane przez Ciebie zapotrzebowanie możemy przyjąć za jakiś punkt wyjścia. Swoje obliczenia sprawdź tutaj: https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html?sketch=true i jak wynik potwierdzisz to [...]
[...] Najlepszymi źródłami węglowodanów są: - ryże - różnego rodzaju kasze - ziemniaki - makaron - dobrej jakości pełnoziarniste pieczywo Najlepszymi źródłami tłuszczu są: - oliwa z oliwek - orzechy - tłuste ryby - awokado Więcej o tym jak komponować posiłki przeczytasz w artykule pt. "Dieta na masę: Co jeść na masę?" [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] roślin strączkowych, odżywki białkowe najlepsze źródła węglowodanów: kasze, ryże, ziemniaki, makaron, dobrej jakości pieczywo, warzywa i owoce najlepsze źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, orzechy, ewentualnie olej rzepakowy, awokado Grupa druga produkty, które lepiej sobie odpuścić: przetworzona żywność, fast foody, słodycze, słodzone napoje [...]
[...] budulca. Energia to oczywiście węglowodany i tłuszcze. Najlepsze źródła węglowodanów: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, pełnoziarniste pieczywo Najlepsze źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, orzechy, awokado, tłuste ryby (które są także źródłem białka) Budulcem z których powstają Twoje mięśnie są aminokwasy, które dostarczasz w postaci białka. [...]
[...] także zawierać warzywa. Na masie nie unikaj też owoców, które są świetnym źródłem witamin. Do ciężkich treningów potrzebne Ci będą tłuszcze. Wybieraj źródła takie jak: - oliwa z oliwek - awokado - orzechy - tłuste ryby Wylicz swoje zapotrzebowanie: https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html? Prowadź dziennik [...]
[...] sobie ją w formie potreningowego szejka. Z produktów węglowodanowych wybieraj ryże, makarony, kasze, ziemniaki, warzywa i owoce. Źródłami zdrowych tłuszczy będzie oliwa z oliwek, awokado, orzechy i inne tłuszcze roślinne. Unikaj słodzonych napoi, słodkich i słonych przekąsek, ciasteczek, lodów, chipsów, wysoko przetworzonej żywności, [...]
Cześć! To zależy co chcesz osiągnąć kupując ten produkt. Jeżeli Twoim celem jest podkręcenie odrobinę metabolizmu i pomoc na ostatniej prostej w redukcji, to jak najbardziej jest to produkt godny polecenia. Natomiast tak jak napisałem, będzie to produkt dobry gdy masz wszystko dopięte, to znaczy dopięty trening oraz dieta.
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] wzrostów cukru (nie generują „obsługi” cukru w organizmie) produkty. Optymalni mają niskie poziomy własnej insuliny. Jadane tłuszcze (smalec, majonez, oliwa z oliwek, olej palmowy, kokos czy inne) nie uaktywniają szlaku produkcji glukozy. To uaktywnione szlaki powodują „trwanie w chorobie” i chaotyczne [...]