Cześć! Osobiście nie jestem fanem pieczywa, ze względu na fakt, że osobiście ciężko trawię pieczywo, ale też fakt, że ciężko określić czy mąka z której był pieczony chleb była dobrze składowana i nie ma zbyt dużej ilości mykotoskyn. Jednak jeżeli masz ochotę na dostarczanie węglowodanów z pieczywa nie widzę w tym nic złego zwłaszcza gdy nie masz [...]
[...] kg masy ciała, nie procentowo, czyli białka od 1,5-2 g, tłuszcze 1 g, reszta ww. W 1 i 5 posiłku brak źródeł białka, jak dla mnie to chleba za dużo, twaróg lepszy półtłusty. Za dużo oliwy, nie wiem skąd w ostatnim posiłku wziął się tłuszcz, w takiej ilości, skoro tam jakaś homeopatyczna ilość jajka jest, plus mąka. 300 g bananów to też przesada.
a jeszcze bym zapytal o daty waznosci produktow. bo kurde jakis czas temu byla naprawde mega promocja na orzechy laskowe i make jaglana i nakupilem tego tyle, ze nie zdazylem zjesc wszystkiego przed uplywem daty waznosci. laskowe sa miesiac po terminie, maka 2mc. produkty oryginalnie zamkniete w opakowaniach. kosz czy mozna jeszcze uzyc?
[...] węglan, chlorek, czy mleczan są słabo przyswajalne. Z kolei jabłczan, cytrynian, chelat magnezowy dobrze. 2. Produkt poddany przetworzeniu w tym przypadku amarantus i mąka z amarantusa zawsze mają mniej cennych składników niż wersja przed przetworzeniem. Nie da się jednak określić, o ile mniej. W przypadku mąki raczej niewiele. 3. Jak [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Ile czasu spożyć posiłek przed treningiem? 2. Co [...]
[...] nie będzie zbyt słodkie. https://sklep.sfd.pl/Quamtrax_Instant_Rice_Flour-opis38648.html https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_WPC_80_Pure_Protein-opis39228.html Niezły pomysł, mąka ryżowa na pewno nie spowoduje takiego wyrzutu insuliny, nie wiedziałem że są tego rodzaju produkty. Zastanawiam się tylko, czy nie będzie to coś podobnego jakbym sobie [...]
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Co zjeść przed treningiem? 2. Ile czasu spożyć [...]
[...] https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia-c10/ https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Czekoladowe_gofry_z_serkiem_straciatella-a5430.html już nawet udało mi się znaleźć coś takiego, zrobiłbym, tylko, że nie mam np. czekolady proteinowej, zamiast ksylitolu to erytrol i mąka pszenna i bez tego serka Zmieniony przez - zoqplk w dniu 2021-02-03 13:58:37
Ja z kokosową robię tylko "kruszonkę" - wtedy gniotę ją z odrobiną (10g) masła i piekę w piekarniku, pyszka! A oprócz tego fajne są też placuszki: twaróg + mąka koko (jakieś 40g) + jajko + łyżeczka proszku do pieczenia. Na patelni się rozwalają, ale w piekarniku wychodzą fajnie, takie serniczki z kokosowym posmakiem. Generalnie mąkę koko można [...]
[...] a próbowałem różne, z jedzeniem, na czczo, wieczorem. Piłem w tych małych buteleczkach też. Łączenie produktów jest ciekawe, zobacz, laktozy te nie toleruje, a robię tak, mąka kukurydziana, mleko, marchew(ma jakąś wyjątkowa zdolność redukowania złego wpływu innych składników) i jabłko, zwykła odżywka, jajko i drożdże albo proszek do pieczenia [...]
[...] zamiast herbaty napij sie soku albo jakiegoś mleka kolejny przykład nie jesteś wstanie zjeść całego worka ryżu możesz dać trochę mniej tego ryżu a otoczyć mięso w mące które mąka to też węglowodany tym samym sposobem zwiększysz węglowodany zwiększając liczbe ryżu nawet tego nie otczujesz nawet możesz dodać ketchup który ma też węglowodany jak nie [...]
[...] mąki ziemniaczanej ma ona bardziej właściwości sklejające i wysuszające bardziej tutaj bym mąkę ziemniaczaną porównał do magnezji jeżeli chodzi o właściwości. Dlatego dość popularnym błędem jest zasypywanie tyłka niemowlaka mąka ziemniaczana, co niekoniecznie jest dobre na odparzenia, tutaj talk będzie podobny we właściwościach do sudacrem:)
[...] i wysuszające bardziej tutaj bym mąkę ziemniaczaną porównał do magnezji jeżeli chodzi o właściwości. Dlatego dość popularnym błędem jest zasypywanie tyłka niemowlaka mąka ziemniaczana, co niekoniecznie jest dobre na odparzenia, tutaj talk będzie podobny we właściwościach do sudacrem:) Zawsze wiedziałem Tomku, że jesteś specem od proszków [...]
Sama używam mąki ziemniaczanej na otarcia i odparzenia ;-) %-) a do gum mąkę mi polecali w sklepie gdzie gumy kupiłam. Masażu mąką jeszcze nie próbowałam %-);-)
Panowie żeby nie zakładać nowego tematu: Czy mąka ryżowa będzie spoko wyborem do zrobienia "domowego gainera" czy to raczej produkt do innych rzeczy np. kleiku i nie sprawdzi się jako "surowy produkt"? Pytam bo dla odmiany zastąpiłbym czyś płatki owsiane albo jaglane :)
witaj. bedzie oki, wiele osob teraz korzysta z takiego patentu jak maka ryzowa, tylko pamietaj o tym, ze musi byc ona raczej wykorzystana na cieplo. Bo uklad trawienny moze miec tutaj nieco klopotu. Ja robie tak, ze make ryzowa zalewam wrzatkiem i mieszam na konsystencje budyniu, a jak nieco przestygnie to wrzucam bialko i ponownie [...]
Jak najbardziej, mąka ryżowa, czy też owsiana może być bazą węglowodanów np. w koktajlu, którego będziemy spożywać bez żadnej obróbki. W sprzedaży nasz nawet opcję mąki ryżowej smakowej, właśnie do tego typu posiłków, jak i omletów/naleśników. Kwesta przede wszystkim tego, jak Twój układ trawienny zareaguje na ten produkt. Większość osób raczej [...]
witaj. Jako osoba początkująca w treningu siłowym postanowiłem dołączyć do diety póki co tylko jeden suplement - białko. Wybrałem Whey Gold od Optimum Nutrition, smak: biała czekolada. powiem CI, ze jak bialko optimum-a Ci nie smajuje to bedzie problem w przyszlosci, bo ich smaki sa calkie fajne:-) no chyba ze nie lubisz bialej czekolady z [...]