A jakościowa ta masa z maka? %-) No nie bardzo , ale Imo Zabstyl może sobie" pofolgować " przy jego wadze , co najwyżej trochę go "podleje" Zmieniony przez - bane158 w dniu 2020-09-25 23:34:21
Do mnie zaczęła sluzowa baba o 8 lat starsza xD Nie jest dla mnie atrakcyjna, więc wykorzystam ją jak kobiety simpow, do podwozek, albo jak mi trzeba będzie do maka po jedzenie skoczyć xDD
No mi żal by było trochę ściągać panierkę, bo smaczna jest, ale niestety sporo nasiąka tłuszczem i unikam dań z panierką na ogół Bez sensu to jest , wiadomo że KFC to i tak jest syf , więc po co to robić , lepiej sobie kupić kurczaka po prostu w sklepie i samemu zrobić, ja tam.zre z panierką bo jest zayebista , bez niej to bym nawet tego nie kupił [...]
ale poruszenie, dziś nie zaśniecie przeze mnie %-) bezglutenowa czyli spód z mieszanki: mąka ryżowa, mąka gryczana, jaglana, kukurydziana, z amarantusa i ziemniaczana :-) ale, jeśli ktoś może gluten, to oczywiście nie ma co się męczyć, bo smak zawsze będzie gorszy, chociaż ten spód po takiej głodówce bardzo mi smakował :-D jakbyście byli [...]
Jak juz temat o żarciu, jaką mąkę używacie np do naleśników co by jakieś sensowne wyszły? Jak najniżej kcal oczywiście Jak lubisz to mąka gryczana uwielbiam, można dodać karob. Ale mąka jak mąka ciezko o coś co ma naprawdę mało kcal. Orkiszowa też jest spoko.
[...] się po obróbce mąki lub kasz (typu krupy) mikroorganizmami acydofiliny (tj. specjalnie zakwaszonym mlekiem – przyp. tłum.). Przygotowanie zakwasiacza. Dodatki: a) mąka żytnia, pszenna, gryczana, jęczmienna, kukurydziana lub jakakolwiek inna mąka, np. manna lub otręby; b) serwatka z kefiru lub ze zsiadłego mle-ka; c) ciepła przegotowana [...]
Dzieki panowie za pozytywne słowa! To motywujące! Tak, trzymam odważniki i widać je na samym dole fotki:) A oto moje dzisiejsze śniadanko:) Dzisiaj placek z okazji tego, że kończę ładowanie węglami:) Płatki owsiane i mąką żytnia:) To mój ulubiony posiłek, który po prostu uwielbiam. Dodaję do niego 20g rodzynek, 10g suszonych moreli oraz 15g [...]
Witam panowie! Do zawodów w sumie 3 dni, a ja... nie jestem zadowolony z formy... i wzdęcia brzucha, które mnie dziwnie trzyma od 2 dni, chociaż nic nowego i podejrzanego nei jadłem. Szkoda, że PP nie odbył się 6 tyg. temu, kiedy byłem w szczycie i wycięty do kości. Teraz niestety nie jest tak fajnie, na co pewnie miały spory wpływ kłopoty [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Em, Maks, ogólnie mąka kokosowa jest dobrym zamiennikiem, używam jej do naleśników, z tym że nigdy w samotności, zawsze mieszam z jakąś "normalna" mąka i wtedy jest w porządku. Zależy jeszcze jaki przepis :P. No i jaka mąka, bo to tak trochę jak zmiksowane wiórki kokosowe.
W przypadku moringi są spore przekłamania... Tak to jest opierać się na danych od producenta. W 10g sproszkowanych liści jest bardziej coś około 5% RDI wapnia niż 20%. Tak samo pozostałe dane pewnie są przekłamane. Szkoda, bo szukałem jakiegoś wygodnego zamiennika produktów mlecznych przy wapniu. btw Jakby ktoś miał wiarygodne źródła wartości [...]
[...] ostatnich kilkudziesięciu lat, w krajach rozwiniętych zmienił się sposób odżywiania na wybitnie szkodliwy. Wprowadzamy coraz bardziej wyrafinowane pokarmy /cukier, biała mąka itd./, z których usunięto witaminy i oligo-elementy, nieodzowne katalizatory do podtrzymania dobrego zdrowia. Coraz częściej spożywa się konserwy i przemysłowo [...]
Fajneee btw chyba wszystkie panie i panowie od informatyki (na studiach) są tacy To ja dam kuchenny poradnik dla kawalerów (należałoby chyba jednak dodać: kawalerów nie uprawiających sportu ) ZAMRAŻARKA Lody Jeżeli nie da się odróżnić lodów od kostek lodu, czas wyrzucić i to, i to. Mrożonki Mrożone potrawy, które trwale wkomponowały się w boki [...]
Wczoraj zyebalem na maxa - na koniec treningu bylem pewien na 100%. W sumie dzisiaj wcale nie lepiej. Zero nabicia,choc pod koniec cos zaczelo sie pojawiac ale max 1/3 z tego co jest na tygodniu czasami,wiec plan nie wypalił. Ale tez plan mial byc inny,miało wlecieć sporo fatu + sporo wody. Ale ani jednego ani drugiego nie wleciało duzo. O bialku [...]