[...] notabene mogłyby bez problemu wlecieć w ilościach większych, ale to wiąże się ze wzrostem łaknienia), a wygląda raczej na za mało białka... Wyszło trochę mniej kcal, bo mąka okazała się mieć inne wartości @@-) /SFD/Images/2015/11/2/c033491e5b3f41798721de5f1363ff20.jpg Wizyta u endo: hormony płciowe są w porządku, może trochę za niskie LH, [...]
Omlet z mąki kukurydzianej, rodzynek, orzechów włoskich, mleka i izolatu białek serwatkowych WPI 95D SKŁADNIKI: Mąka kukurydziana - 120 g Rodzynki - 25 g Orzechy włoskie - 25 g mleko 3,5% - 150 ml Izolat białek serwatkowych WPI 95D marki Extensor - 20 g Odmierzyć 120 g mąki kukurydzianej i wsypać do naczynia. Do wcześniej przygotowanego mleka [...]
natomiast ja ze względu na chorobę muszę przestrzegać diety bezzbożowej i beznabiałowej i mniej więcej dziennie jem w proporcjach (białko/tłuszcz/węglowodany): 106g/113g/101g (dodam, że duża ilość tłuszczy - 113 g to głównie koks, mleko, mąka itp) maka i mleko źródłem tłuszczu? I koks?
W pieczywie nie licza się tylko kcal. Istotny jest skład - żytnie będzie lepsze niż pszenne. To na zakwasie jest lepsze od tego na drożdżach. Szukaj zwykłego chleba żytniego na zakwasie - w skłądzie ma być mąka zytnia i zakwas. najlepiej, żeby mąka była pełnoziarnista. A do pracy - pojemnik z miesem i ryżem doskonale zastępuje kanapki.
Jutro tez ładujesz jeszcze ? Na jakich produktach bazujesz ? dziś glownie mąka pszenna, makaron razowy , ryz , chleb zytni i owoce , zero soli i smieci , Jutro równiez bez smieci ale dam czesc prostych i czesc zlozonych -dodam cukry ( miód , moze loda itp )w sobote juz jazda bez trzymanki po zdjeciach na niedzielne podsumowanie :) opije [...]
[...] zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu. Skład: żurek żytni, zakwas chlebowy, mąka żytnia, mąka pszenna (do 10%), rozczyn pszenny, woda, sól, drożdże. Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i [...]
Z kazdym dniem gardlo nap*****la mocniej:-) ale sie nie poddajemy, dzisiaj z 2500-3000 musze siebie upchac;-) mam nadzieje ze do 12 bede juz w domu. Zalezy to od lekarza jak mnie zbada. Jestem dobrej mysli:-) na dzien dobry jade do maka na ice fruit smoothie%-)
Ja posiadam Graham od Schulsanda, ale go nie jem bo skład wydaje się podejrzany: Mąka pszenna (mąka pszenna graham 6,8%), woda, otręby pszenne, jogurt, mleko odtłuszczone w proszku, gluten pszenny, olej roślinny, drożdże, cukier, sól, stabilizatory (E412, E341), ekstrakt słodowy emulgatory (E472e, E471) regulator kwasowości (dioctan sodu), śladowe [...]
Wszystko w nadmiarze szkodzi, biała Maka jest mega lekko strawna chyba ze ktoś ka problemy z glutenem szybko wywala cukier i łatwo ja zjeść w nadmiernych ilosciach. Cukrem bym jej nie nazwał ale jest sporo podobieństw, głównym jest to ze łatwo o przejadanie się co jak wiadomo jest kluczem do problemów zdrowotnych.
jeden lekarz uznał ze cukier uzależnia 8x bardziej niż kokaina %-) To mnie zawsze rozp*****la na łopatki. Spytać lekarza czy widział narkocukrzyka wyjadającego na głodzie cukier z cukierniczki. Uzależniać może połączenie tłuszczu i cukru, soli, elementów chrupkich itd. Takie miksy występują tylko w przetworzonej gęstoenergetycznej żywności, a [...]
Te czarne kropki to owe pstrociny. Odnośnie pszenicy wykorzystywanej do produkcji makaronu, to wykorzystuje się do tego 2 jej typy. Pszenica twarda wysokoglutenowa Triticum durum Mąka makaronowa durum: typ 950, typ 1750, semolina. oraz Pszenica zwyczajna Triticum Vulgare, warunkowo musi zawierać duże ilości ziaren szklistych. Mąka makaronowa [...]