nie, nie uzywalem. w ogole z makami bawie sie od niedawna, dopiero poznaje ten swiat. dobra, dam sobie juz spokoj i sobie i Wam i zrobie to z ta kukurydziana. ps. klocilbym sie ze kukurydziana bardzo dobra maka, w sensie zdrowotnym. mimo wszystko od kukurydzy i pszenicy trzymam sie z daleka :-)
poszukalem glebiej w przepisach i znalazlem ten sam wypiek na miksie owsianej z ryzowa. i juz chyba wiem ocb ze koniecznie kukurydziana... bo ten spod pod wypiek ma byc kruchy stad maka kukurydziana. ale ze ja nie potrzebuje kruchego spodu to podzialam z ww miksem :-)
jak nie chcesz świrować, to idź do sklepu i wybierz taki, gdzie skład będzie najkrótszy - mąka, woda, zakwas, sól i najlepiej tyle. Ewentualnie jakieś ziarna. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2016-04-29 12:57:10
No to wszystko jasne: http://www.webmedia.pl/dieta/page21.html http://strony2.wp.pl/wp/francois/montignac.htm Ryż biały ma jednak wysoki indeks glikemiczny podobnie jak biała mąka itd. Dlatego na posiłek przedtreningowy lepsza jest owsianka lub ryz brązowy. Moderator Odżywianie i Suplementacja
Przyznam się szczerze, że z niewiedzy zabrałem się za maszyny, jednak ostatnio trochę poczytałem i przymierzam się do zmiany treningu z maszyn na wolne ciężary (coś jak polecał OzzyMG). Przepraszam za pisanie w tym dziale, ale nie zauważyłem nazwy działu bo trafiłem tutaj przez Google i od razu napisałem. Jeszcze mam pytanie odnośnie tego gubienia [...]
W składzie ktorym podales, jasno wynika ze jest to zwykly chleb zabarwiony karmelem :D Jest to bardziej naciąganie na kase, bo myślisz ze kupujesz chleb razowy, a dostajesz coś innego. Mąka razowa jest znacznie droższa od pszennej i dlatego też producenci są mniej chetni do dodawanie jej. Zeby chleb był wartosciowy, powinien zawiarac mąke zytnia i [...]
co do masy to zalezy tez jaką kto ma tendencje do lapania tlooszczu, jak typowy ektomorfik, moze bez przeszkood wcinac taki chleb. Jak wspomnial Mc jest to zwykly chleb mąka pszenna, ja najbardziej preferooje żytni :)
za duzo białka, za dużo prochu, brak ryb. jesli ta maką w sniadaniu jest do jakiegos nalesnika/omleta to zamien ją na typ 2000,lub zmiel platki owsiane/orzechy. wszedzie warzywa. wlacz tran/omega-3, jedz wiecej miesa bo masz dziennie zaledwie 250g. tluszcze oprocz tych z jaj/mies czerp tez z morskich ryb, orzechow, nasion, lnu
Mąka domowej roboty - praże na patelni skórka sama odchodzi i do blendera - wysmienite np. Rano do omleta! Dobry smak , te same wartości co orzechy i łatwo je gdzieś wcisnąć w takiej postaci :) pozdr.
Ten supergainer to wyjątkowa kicha nie wiem czym się podniecasz. 13% tego gainera to MĄKA PSZENNA a pozostałe składniki też żadna rewelacja. Po co przepłacać za taki syf?
Ja wiem natomiast co ma piernik do wiatraka! Otóż jeden i drugi ma coś wspólnego z mąką i oba wyrazy mają po siedem liter!! Zmieniony przez - Vievioor w dniu 2004-10-23 21:18:51
[...] przeczytaj pierwszą stronę tego posta będziesz wiedział co wybrać.. a co do gainera to wybierz też sprawdzony i często polecany.. ja gainerów nie jem bo dla mnie to zwykła mąka z dodatkami.. ale wiem, że wiele osób zadowolonych jest z gain fast'a, massxxl'a.. co do gainerów olimpa to spotkałem się z opiniami, mówiącymi o problemach [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
mąka pszenna do zmiany na graham (1850) lub razową(2000) lub żytnią razową. Wypełnij ankietę bo nic o Tobie nie wiemy: http://www.sfd.pl/Regulamin_i_ANKIETA_dzialu_Junior_SFD_-t816238.html
Mąka razowa typ 2000 bądź graham 1850. Chlebek razowy jest git, najlepiej z dużą zawartością ziaren, otrębów etc. Mi mamusia piecze pyszne zdrowe chlebki i wiem co jem :D W sklepach podobno ciężko dostać taki prawdziwy razowiec..
macka910 znowu sie nie zgadzam:) porzadny chleb jest nieporównywalnie lepszy niz makaron:) razowy z grubomielonej maki...a co tyo jest makaron? mąka z wodą i jakdobrze trafisz to dodadza troche jajka suszonego.