[...] co wpłynie na ostateczną kaloryczność. Nie ma za bardzo opcji, żebyś zrobił zdrową panierkę, chyba że będzie na bazie już jakichś tłustych składników, jak nieodtłuszczona mąka kokosowa, czy jakaś mąka na bazie orzechów z małą ilością PUFA. Wtedy w teorii da się smażyć z małą ilością tłuszczu, ale osobiście nie próbowałem, bo nie smażę już od [...]
A moze upiecz nalesnki z maki pp np bialka, woda, maka wymieszaj .....na teflon. A do srodka wrzuc jakies miecho, cos zielonego zawin i masz super kanapeczke. Ja tak robie dzieciom kawalki, indyka, ogorki, pomodorki, kapka majonezu. Robie cala fure nalsnikow i zamrazam...potem tylko wyciagam z czelusci lodowy
SzeA nie jarzę o co Ci się rozchodzi universal tp też creapure, a nawet jakby nie był to co to za problem jest połknąc 5g tej czy innej kreatyny czy nawet jakby to mąka była Rozdrobnienie nie ma nic tu wspólnego z połknięciem, może z kapsami coś Ci się pomyliło Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-05-26 22:42:43
[...] prawdziwy razowiec lub graham o niskim ig, bez dodatku "czary mary" karmelowego, słodowego, czy innych śmieci. Czytajcie skład pieczywa, jeśli nie jest napisane mąka graham, razowa, z pełnego przemiału (typ od 1850 do 2000), to jest to po prostu zwykła biała i bezwartościowa mąka, albo pieczywo z dodatkiem zwykłej mąki - jak jest [...]
[...] jest mała piekarnia z tradycjami i tam kupuje chleb ZYTNI jasny albo Orkiszowy albo żytni ze słonecznikiem. Teraz mam przed sobą żytni jasny ( wyborny ) a jego skład to mąka żytnia , woda, drożdże,sól , Orkiszowy ten co biore ma w składzie mąka orkisz , drożdze ,zakwas, sól . Za ten żytni płace 2,80 za 500g . Pyszny Pamiętaj że im [...]
[...] zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu. Skład: żurek żytni, zakwas chlebowy, mąka żytnia, mąka pszenna (do 10%), rozczyn pszenny, woda, sól, drożdże. Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i [...]
Nie chce mi się czytać czy ktoś wychwycił babola, więc w razie "W" napiszę ;-) Mąka pszenna razowa, to nie to samo co mąka żytnia razowa. To dwie różne mąki, jedna z pszenicy, druga z żyta.
i tym razem tez sie przyczepie... po co cos w torebce... sam zrób:) mleko, olej, drozdze, mąka, jajka. ale to tez nei za dobre na redukcje...ta mąka...ehhh:) i poza tym smazone(choc krotko...) utlenią tłuszcz(no chyba zena smalcu bedziesz robil:)) ja robie jejecznice z otrebami i pomidorkiem- pycha! do tego troszczke czosnku...ymmmm ale sie glodny [...]
Kiedyś próbowałem robić tortille ze zwykłej pszennej itd i kupa roboty, a efekt końcowy wylądował w koszu. A zabawa jeszcze z innymi cięższymi mąkami w obróbce to już może być nie lada wyczyn jak nie miałeś wcześniej z mąką do czynienia %-) A to dziwne. Ja nigdy nie miałem z tym problemu, a roboty też nie ma dużo. Podrzucę od razu przepis, bo [...]
[...] po kilku tyg. diety definitywnie, ale na chwilę obecną nie jestem w stanie się bez niego obejść. Najlepiej pełnoziarniste 3) Co myślicie o włączeniu do diety słodkich syropów, sosów 0kcal i 0 zawartością cukru? Możesz włączyć 4) Jaka mąka do naleśników, omletów? Mąka żytnia typ 720 nada się? Pełnoziarnista Pozdrawiam i prosze o odpowiedz.
aha ok.no ale moge ten makaron bezjajeczny?? bo bede mial o 50 kcal wiecej a naprawde jedzenia nie wcisne wiecej a w dodatyku smakuje lepeij niz ryztylko ze obawiam sie bo ten makarno to (chyba) w wiekszosc maka(a maka chyba nie jest najlepszym zrodlem weglowodanow);/ iwec moge czy nie??
spoko, nie bedziesz sam ja dzis ide zrobic drugi trening po przerwie (obwodowy) na lekkich ciezarach a po weekendzie czas na bombę dzis wypilem porcje gainera o smaku cookies & cream - poprostu tragedia keidys mialem probke jakiejs firmy i był ok - jak czekolada, a ten co dzis wypiłem smakował jak mąka z solą
[...] hiperplazja tkanki mięsniowej z reszta www.google.pl wpisz hiperplazja - przerost organu tkanki trzewi cos takiego bedzie rozumiesz- masz przepis na ciasto to napisane mąka, a nie jaka mąka bo wiadomoze do ciasta razowej sie zwyczajowo nie dodaje czesto hiperplazja tkanki miesniowej to jest nadmierny rozrost- a nadmierny rozrost to [...]
mąka jest ok tyle, że ma to być mąka pełnoziarnista bądź typu graham typ 2000 lub 1850 no i myślę, że smaczniejsze będą na mące pszennej, ewentualnie z dodatkiem tej żytniej
[...] Minimum 1 gram na kilogram masy ciała. Spokojnie można do 1,5 grama. Dietę polecam opierać o źródła składników odżywczych jak najmniej przetworzone. Kasza manna, ryż biały, mąka pszenna, chleb tostowy, dżem, napój kawowy z cukrem nie są zbyt dobrej jakości źródłami weglowdanów. Można je zjeść okazyjnie, a nie bazować. Dlaczego carb cycling [...]
nie no po prostu chcialem ja zastapic innym rodzajem maki bo za zdrowa to ta maka nie jest i nie wiem po prostu jaka inna maka bedzie miec te same badz podobne wlasciwosci co kukurydziana...
101 nie bierz pod uwagę "zdrowa", czy "nie zdrowa" jak pszennej użyjesz od czasu do czasu, czy kukurydzianej, czy każdej innej świat się nie zawali ;-) Kukurydziana jest taką mąką, która "utrzymuje" składniki. Np mąka kokosowa na spód się nie nadaje, raczej "ciapowata" jest ;-)