Seba ! Prawdopodobnie książkę Montiego będzie musiała przeczytać mama, żeby prawidłowo ci gotować, ale namów ją, bo może w ten sposób odżywiać się cała rodzina. Powiedz jej, że Monti po tym sposobie odżywiania w wieku 60 paru lat wygląda jak 40 latek. Zupy możesz jeść, ale bez ziemniaków, gotowanej marchewki i nie wolno zaklepywać mąką. Poczytaj [...]
[...] - pychota. Na drugi dzień wyrzuty sumienia i ścisły Monti. Mmoniko ryby w puszkach można ale czytaj skład czy nie ma cukru, smażone też, lecz bez mącznej panierki, może być mąka ze zmielonej np. soczewicy, gotowane i na parze bardzo wskazane. Oryginalny włoski makaron spagetti możesz ale gotowany bardzo krótko , do tego sosik pomidorowy z [...]
[...] nasyconych. Rybę na godzinę przed gotowaniem posyp przyprawami i ugotuj ją na parze, możesz również upiec na oleju, ale bez panierki z mąki, czy bułki tartej (może być mąka zmielona z soji lub soczewicy). Makaron wrzucaj na gotującą się wodę i wtedy 3 - 4 min i wyłącz, niech dojdzie pod przykrywką. Odnośnie obiadu w szkole trudno mi jest ci [...]
[...] w głowie.Wydaje się to okropnie trudne i skomplikowane.Dziś jest mój pierwszy dzień i w związku z tym mam pytanie: upiekłam własnoręcznie chleb(bez cukru) z mąki pszenno-razowej, czy taki odpowiada wymaganiom diety? Nie bardzo rozumiem co to znaczy mąka z pełnego przemiału,nawet piekarz nie potrafił na to pytanie odpowiedzieć. Nowicjuszka IŚKA
a wiecie co, ja nawet robilam takie nalesniki, bo z tej diety, to mama poprosila znajomą zeby nam zmielila zyto , tam wiecie na wsi, i jest taka swojska mąka, montignakowska:) no i dalam tak: tę mąkę, jajko, troche mleka w proszku rozrobilam i dolalam, i chyba tyle..chyba troche oliwy jeszcze, no i tak malutko tego robilam, tak zeby sprobowac, i [...]
Hej;) Wiem, że lepiej nie nadużywać mąki ale bez przesady, raz na jakiś czas można zjeść takie naleśniki w fazie I..przecież to ma byc styl zycia bardziej niż dieta, a cały czas sie tak bardzo ograniczać nie da;)) Można by spróbować naleśniki z mąki żytniej, mleka, odrobinki soli i oliwy z oliwek- coś z tego napewno wyjdzie;)) Tyska a może ciasto [...]
Gania nie rezygnuj i nie grzesz, a wszystko będzie ok. Chleba ryżowego nie wolno bo jest w nim niedozwolona kukurydza. Makaron ryżowy jeżeli z normalnego ryżu to też nie wolno. Popieram Mmonie, to jedzenie "rozsadza", ale chudniesz. Nie patrz na wagę tylko na siebie (zobaczysz, że spodnie w pasie będą luźniejsze). A tak na marginesie, [...]
ASIU!! BABKAJOJO BARSZCZ BIAŁY I ŻUREK WINIARÓW I KNORA ODPADAJĄ :( NATOMIAST ŻUREK W BUTELCE FIRMY "LEWIN" JEST OK :) SKŁAD TEGO ŻURKU: MĄKA ŻYTNIA RAZOWA, WODA, SÓL, CZOSNEK, ZIELE ANGIELSKIE. WIĘC RACZEJ MOŻE BYĆ Żurek z jajkiem: skład: żurek w butelce firmy "Lewin", jajko na twardo, przyprawy Zrobić żurek, dodać jajko [...]
Czesć dziewczyny nie miałąm czasu sprawdzać grupy a napłodziłyscie nieżle w tak krótkim czasie. Podziele sie z wami przepisem na ciastka który opatentowaliśmy z moim chłopem dla tych co zyc bez słodyczy nie mogą. Byc moze nie są one idealne jeli chodzi o zgodnośc z Montim to ocenicie same ale są naprawde rewelacyjne. Skład garść płtków zytnich [...]
Jolka z tymi morelami dobry pomysł, albo trochę śliwek suszonych można by dorzucić do tego, a same białka to chyba też by zespoiły to wszystko w całość;) Babkajajo ja też sobie pogadać ze swoją wagą..co ona mi sie będzie buntować, strzałka w lewą stronę i basta;))) Co myślicie na temat: kotlety mielone- mięso mielone z indyka, cebulka, przyprawy, [...]
dlatego jak juz musisz spożywać chlebek (tak jak ja), to zgodny jest chyba ten firmy Mestemacher z seri fitness ale tylko ten Plus pełnoziarnisty z siemieniem i otrębami. Tylko ten nie zawiera mąki pszennej, ani żadnych słodów ani syropów glukozowych. Sama mąka żytnia, otręby owsiane, siemię lniane i niestety sól i drożdże.
No właśnie. I chyba gdzieś wyczytałam, że proces fermentacji takiego sera (żółtego, oczywiście), zmienia tłuszcz w serze w "dobry". Co myślicie na temat chlebka/ciasta orzechowego? Bo ja mam już następne pytania: 1. czy można łączyć jajko z mąką z pełnego przemiału? 2. czy wskazane jest częste jedzenie ryb wędzonych? (gdzieś u Montiego [...]
dzisiaj znalazłam w makro we wrocławiu chleb TRAPER skład : maka razowa żytnia,pełne i łamane ziarno żyta ,drożdże ,sól wydaje mi sie że jest ok??? pozdrawiam inka innka
cześć:) czytam sobie od jakiegoś czasu i się postanowiłam w końcu odezwać, bo jakoś mi tak samotnie;> a że blogi nie działają, to sobie tutaj popiszę, a co;P wiecie że w Częstochowskim realu pojawił się chlebek o składzie: 100% MĄKA Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU, woda??? a że się zdziwiłam, jak to zobaczyłam po polsku na etykietce;) hehe a mój braciszek [...]
Witajcie! Próbowałam zrobic chlebek pita wg przepisu, który podał ktos wczesniej. Wyszła kicha tzn. nic nie wyrosło i wyszły takie twarde placki ale w smaku bardzo dobre, lekko słodkawe. To skłania mnie do zastanowienia nad tą mąką razową - jest za dobra w smaku jak na produkt dozwolony. jak mi ktoś powie czy kapusta wloska w zapiekance ma niski [...]
[...] teraz przepis na tę zapiekankę z kapusty wloskiej. Ostrzegam,ze trzeba ją będzie dostosować trochę bo matka oczywiscie daje tam bułkę namoczoną ("Przecież bułka to nie mąka" i ja to zjadłam bo nie wiedzialam). Składniki: Kapusta włoska średnia mięso mielone (do pół kilo ale może być mniej) 2 cebule 3 jajka ser żółty na oko [...]
mam problem pomozcie.jak jest z tym spaghetti, jakie najlepiej kupowac? w skladzie z jajkami? bo w koncu mąka ma ig 40 a jajko to tluszcz nasycony wiec ja juz zgupialam!moze byc takie spaghetti ktoere ma w skaldzie make makaronowa(nie wiem co to znaczy),kurkume i bialko jajka w proszku?prosze o szybka odpowiedz madzikk
witam wszystkich. rowniez chce wam zyczyc zdrowych, wesolych i spokojnych swiat Wielkanocnych, bogatego zajaca i mokrego Smigusa-Dyngusa (ale bez przesady ) a co do pytania Madzikk, to spaghetti najlepiej by bylo kupic z maki razowej - podobno sa, ale osobiscie nie widzialam - lub z maki durum albo z semoliny. te dwie maki to maki twarde, mniej [...]