SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta Montignac

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 502455

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 228 Wiek 46 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4509
o otrębach juz ktoś gdzieś tu pisał i z tego co pamiętam radził aby kupować je właśnie w sklepach ze zdrową żywnością bo tam są oczyszczone i dlatego są lepsze.
a za te naleśniki z mąki razowej to SOG musi być! że też wcześniej na to nie wpadliśmy.... pewnie nie jest to danie zalecane w pierwszej fazie ale Proszę Państwa druga faza kiedyś nadejdzie!
dziubek2, zjadłam dzisiaj tuńczyka w pierzynce (tak się chyba to cudo nazywa).mniam mniam.
pozdrowienia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
babkajojo ciesze sie ze smakowalo na pewno smak nawet bez majonezu byl urozmaicony a nie monotonny jak bede mial chwile to wymysle jakies nowe przepisy dozwolone przez montiego

a propo tych nalesnikow ja juz wczesniej o czyms takim myslalem ale jakos mi sie zle widzialo czarny nalesnik :) pozatym jesli juz ktos zechce robic nalesniki z maki zytniej to takze mozna robic pierogi z serem lub owocami a takze piec ciasta pomyslcie o tym ja uwazam ze jak juz dieta to do konca i nie naduzywac MĄKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jaka by ona nie była
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 124 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2229
a wiecie co, ja nawet robilam takie nalesniki, bo z tej diety, to mama poprosila znajomą zeby nam zmielila zyto , tam wiecie na wsi, i jest taka swojska mąka, montignakowska:) no i dalam tak: tę mąkę, jajko, troche mleka w proszku rozrobilam i dolalam, i chyba tyle..chyba troche oliwy jeszcze, no i tak malutko tego robilam, tak zeby sprobowac, i normalnie pychotka... ale jak probowalam jeszcze pozniej, to nie wiem, moze za duzo tego ciasta robialm czy jak, bo jak juz robic, to hurtem:) i mi nie wychodzily :/ , w srodku zostawalo zywe ciasto, i sie rozwalaly.. nie wiem od czego to zalezy.. ale pierwwze byly udane..
jeszcze tylko sie spytam, czemu jajka sie nie powinno dodawac???
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
O tych tabletkach bylo napisane w ksiazce z pewnoscia nowej.Nie mam na ten temat zdania chcialam sie tylko podzielic tym na co przypadkiem wpadlam.

A te nalesniki t czemu bez jajek?to co tam dodac?
Chociaż jestem na diecie od niedawna to robilaam juz rzne desery wedlug montiego.Jest wielki wybor a ciasta sa pyszne i w niczym nie roznia sie od tych dawnych.Zagladam poprostu do zwyklej ksiazki kucharskiej i wprowadzam pare poprawek (cukier=fruktoza,słodzik mąka=mąka razowa bialko staram sie zastapic zoltkami)trzeba tylko troche poglowkowac.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej;)
Wiem, że lepiej nie nadużywać mąki ale bez przesady, raz na jakiś czas można zjeść takie naleśniki w fazie I..przecież to ma byc styl zycia bardziej niż dieta, a cały czas sie tak bardzo ograniczać nie da;)) Można by spróbować naleśniki z mąki żytniej, mleka, odrobinki soli i oliwy z oliwek- coś z tego napewno wyjdzie;)) Tyska a może ciasto było za gęste lub coś w tym stylu, coś mi sie wydajem że takie razowe naleśniki to grubsze będą i trzeba ja dłużej smażyć. Jakiś expert od naleśników proszony jest o wypowiedź, bo ja naleśniki smażyłam raz w życiu chyba- nie muszę dodawać, że rezultaty były dość marne;))
Mąka to węglowodan o IG koło 50 to jak chcecie dodać do tego jajko, które jest zaliczane do tłuszczy???. Tłuszcze i IG >35 wykluczone przecież.
Już bym sie zastanawiała bardziej nad dodaniem do mąki samych białek niż żółtek. Żółtka to nie sam tłuszcz?
Monia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 109 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 719
Monia, dzięki za liścik. Wczoraj kupiłam książkę z przepisami Montiego (Szybko i szczupło), na razie się "wgryzam" (ha!ha!), ale wydaje się, że trzeba się zaopatrzeć w cuda na kiju (krewetki, karczochy itp.). Muszę to zmodyfikować po swojemu. Niestety, póki co zaczynam sie podłamywać - 1,5 tygodnia na Montim i zero efetu, a raczej wrażenie "spuchnięcia". Wczoraj zgrzeszyłam, nawet nie powiem jak, bo mam moralniaka.

gania

gania

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 26 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 955
Tyska !
Do dużej ilości naleśników dodałaś prawdopodobnie też jedno jajko, dlatego się rozwalały. Jajka w naleśnikach (i innych wyrobach mącznych, również w kotletach mielonych, klopsach) pełnią rolę spoiwa, kleju. Wydaje mi się, że w wypadku naszej diety sprawę załatwi samo białko (żółtko ma naprawdę dużo tłuszczu), bo to ono zlepia wszystkie produkty. I im więcej mąki tym więcej białka.
Może ktoś mi powie, czy w fazie I mogę jeść na śniadanie płatki owsiane z mlekiem 0,5% + pokruszone 2 orzechy włoskie, 1 łyżeczka słonecznika i 3 morele suszone.
Pozdrawiam
Grawo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jezeli jesz platki zbozowe,ktore maja 40 IG to TYLLKO z mlekiem odtluszczonym,0%.pozostale prpdukty-orzechy,morele-ok

madzikk
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 109 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 719
Czy ktoś coś wie na temat: chlebka ryżowego, skład: brązowy ryż autralijski, kukurydza (?) australijska, sól i na temat makaronu ryżowego, skład: maka ryżowa - tyle podaje producent.

gania

gania

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 26 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 955
a kto jest producentem tych płatków ?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??

Następny temat

Białko przed treningiem??

WHEY premium