Niekoniecznie jako zamiennik kokosowej, bo mąka kokosowa ma inną konsystencję i smak. Ale możesz jej używać do naleśników,placków, ciast itd. zamiast pszennej czy mąk bezglutenowych. Ja niedawno użyłam mąki z amarantusa do pieczenia muffinów. Zobacz jak Ci będzie smakowała , osobiście nie jestem fanką .
Mięsa tluste badz chude z olejami ,orzechy nasiona. puddingi ,omlety bt na słodko z odzywka wiorkami czy maka kokosowa. Ryby,awokadowe puddingi ,muffiny bt :) oo masa. Czy np kabanosy 100% mieska :) warzywa do tego i idealnie jak dla mnie ja tak urozmaicam :)
[...] - zależy ile gotujesz i czy pod przykryciem ;) A jak masz więcej czasu w niedziele to -> mięso mielone z kurczaka/indyka( w sumie z czegokolwiek ), jajko, przyprawy + jakaś mąka/bułka tarta czy cokolwiek co sprawi, że będzie się to kleić, dajesz do lodówki na x godzin, potem uformować na kotlety i do piekarnika. Smak jeszcze lepszy :D a do [...]
[...] ale poza czterema (Multipower, Inko, All Stars, Sporting) reszta to szrociarze. Wiem coś o tym bo widziałem to osobiście. A akurat te 4 czołowe sypią do gainerów słodką serwatkę A jakie jeszcze cuda mają w gainerach to powiem Ci po południu, jak sprawdzę dokładnie (wiedziałeś np. że w gainerach Multipowera jest mąka pszenna, taka od bułek)?
Boczki wyraźnie otłuszczone, wiec jak chcesz zrobić dobrą masę, to musisz uważać na kcal i ich jakość, niestety rozpiska wyżej ową jakością nie grzeszy,schabowe, krokiety z biedronki, biała mąka to nie koniecznie produkty dla sportowca.
micronized oznacza rozdrobnienie stosowane w stosunku do kreatyny np. 80 lub 250 mesh , różnicy w działaniu nie ma, choć 80 wchlonie sie troszeczke wolniej niz np. 250, 80 jest jak piasek, a 250 jak mąka pozdrawiam.
wiecie moze, jak pod katem IG prezentuja sie maka orzechowa i gryczana? znalazlam takie cudenka w sklepie ze zdrowym zarelkiem i zastanawiam sie, czy warto kupic, zeby dodawac lyzeczke np do jakiegos "low carb wypieku"...
A jeszcze własnie co do chleba, to kupuję razowy, ale często jest on jakiś jasny i w choć na etykiecie pisze "chleb razowy", to w jego składzie widnieje również mąka pszenna. Zastanawiam się, ile taki chleb jest warty, czy czasem nie ma w nim więcej mąki pszennej niż razowej.
ja prawie zawsze koncze trening po 22. Po treningu pije se bialko, a po godzince robie se placka - 2 jajka + maka typ 2000, i do tego 200g twarogu, maslo orzechowe, czasem miod. Najem sie i ide spac.
staraj sie przyrządzać posiłki w taki sposób, aby jedzenie sprawiało Ci przyjemność :) Jaja+owsianka+mleko i mąka żytnia można uzmażyć omlety. Ja jem od pół roku codziennie i nadal znikają w minutę. | Kombinuj podobnie.
weź podaj jeden związek, którego się boisz, zamiast pisać "chemia" Pytasz na poważnie? %-) mąka pszenna, olej rzepakowy, stablizator: E422, dekstroza, kwas: E296, substancja spulchniająca: E500, ekstrakt z ryżu, zioła, sól, woda E422 - na trzecim miejscu w składzie (!) masz glicerynę która cytuję: Stosowanie jej w dużych ilościach może jednak [...]
L. wysłanych artykułów 1 L. przecz. artykułów 0 Ja proponuje tak : wysyp bcaa i hmb z tabletek, zmieszaj z odzywkami, dodaj troche zelatyny, wszystko zalej gotujacym sie mlekiem, na koniec w mikserze z miksuj z mąka tortową i mozesz przyjmowac dożylnie... pozdro
@pagoad Chleb 7 ziaren, pieczywo mieszane. Na surowcach naturalnych. Wypiekany tradycyjnie, bez konserwantów. Skład: mąka pszenna, żytnia, sojowa, płatki owsiane, słonecznik, sezam, siemię lnu, sól, woda. Przed treningowy to obiad o 15.30. Trening na 17.00 WPC wrzuciłem po treningu. Zmieniony przez - EktoAnonim w dniu 2011-04-10 21:26:15
WPC 80 ostrowia - ja to kiedys jadlem, z ciekawosci kupilem bo skusila mnie cena. Nie napisze czy jest dobre czy nie bo zjadlem tylko 1kg tego prochu, na opakowaniu pisalo ze smak truskawka a po wymieszaniu z woda jak maka bez smaku. Tego produktu co link dales nie jadlem, cena niska to kup i sprawdz, nic nie stracisz a moze sie okazac jest jest [...]
o tak, kurczaczek w sosie pomidorowym na rosołek wrzucasz trochę cebulki, pokrojone drobne pomidory i mieszasz długo az się wygotuje, wrzucasz podsmażoną pierś i gotujesz trochę dalej...mi smakuje albo marynowana w sosie musztardowym, rano wkladasz go garnka z łyżka oliwy i ziołami, czosnkiem po południo podsmażasz, a sos: na rosołek wrzucasz parę [...]