mam pytanie. wymieszalem jajka z maka ryzowa, wylalem to na patelnie teflonawa i zrobilem omlet(nawet dobry) mam watpliwosc czy maka ryzowa(wegle) po tak krotkim kontakcie z patelnia zostana przyswojaone przez organizm?
Witam. Często na śniadanie mam ochotę na omleta lecz ciągle jeden problem - mąką. Czy można zamiast niej dodać rozdrobnionej na taki jakby proszek jak mąka płatków owsianych? Czy próbował ktoś? będzie to w ogóle jakoś smakować?;p Czekam na odpowiedzi ;)
Witam mam pytanie odnośnie chleba bo brakuje mi ww w diecie. Co powiecie na temat 3kromek (100g) dziennie razowego chleba firmy "Kołacz"? Wartosci podanych nie ma ale na etykiecie pisze: -mąka razowa -mąka przenna -drożdze -sol -zaciemniacz slodowy
Skład: mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, drożdże, woda, sól. Czy taki chleb może być składnikiem zbilansowanej diety? pozdrawiam :) Zmieniony przez - staranny w dniu 2011-08-28 17:01:03
Czy mozna jesc taki chleb? i jakie moze miec kcal i makro na 100g bo nie ma podanej kalorycznosci Skład : mąka żytnia razowa (85% w tym zakwas naturalny), woda, mąka pszenna, slonecznik (5%), drozdze, sol
czy groszek z marchewką (ze słoika - konserwowane) to dobry dodatek do obiadu jako "warzywa" ? ponoć dobre źródło węgli. chodzi o ugotowany i zagęszczony mąką (w przypadku ektomorfika mąka nie zaszkodzi hehe)
[...] dorzucał kcal. Póki co wygląda mniej więcej tak B-225g T-60g W-400g Jeśli chodzi o dobór produktów do przede wszystkim Pierś z kurczaka, jaja, płatki owsiane/orkiszowe, mąka żytnia pełnoziarnista, ryże , makarony pełnoziarniste, ziemniaki ( uwielbiam) kasza gryczana, dużo dużo warzyw, czasami owoce, filet z mintaja/morszczuka, czasami [...]
Czynadaje sie jako posiłek w szkole do godziny 16:00??? Maka pszenna woda maka zytnia drozdze sol ziarna slonecznik sezam len platki owsiane. Jem około 300-350G dziennie .
Czy mozliwe jest zeby ten chleb w 100g mial 103kcal? tak pisze na etykiecie... Skład : mąka żytnia razowa (90% w tym zakwas naturalny), woda, maka pszenna, drozdze, sol
[...] na tych tłuszczach. UWAGA - te tłuszcze znajdują się w polewach, zupach, wyrobach cukierniczych i czekoladowych. • Zrezygnuj z zasmażki (kombinacja tłuszcz + biała mąka) • Nie jedz tłustego mięsa, wędlin, tłustych produktów mlecznych • Nie jedz potraw zawierających tłuszcze zwierzęce w późnych godzinach popołudniowych i wieczorem. [...]
[...] części bogate w składniki odżywcze. Mniejszą zawartością witamin i składników mineralnych charakteryzują się produkty otrzymane z wyższego stopnia przemiału, wówczas mąka i pieczywo są bielsze, a kasza drobniejsza. Natomiast pieczywo razowe oraz grube kasze odznaczają się wyższą zawartością witamin i składników mineralnych oraz błonnika [...]
[...] która dostarcza mu energii potrzebnej do wszystkich jego funkcji: myślenia, zapamiętywania, rozwiązywania problemów. Węglowodany proste, takie jak rafinowany cukier i mąka dają organizmowi szybki zastrzyk glukozy, po którym następuje ostry niedobór. Ogólnie biorąc, lepsze są węglowodany złożone, ponieważ rozkładają się wolniej. Jak [...]
[...] 552kcal B 40 T 13 WW 69 Ryż brązowy 100g Mięso z ud kurczaka bez skóry 180g(1 średnia szt.)gotowane Brokuły 30g+ Lub Placek ryżowy: 854kcal B 50 T 17 WW 106 Ryż brązowy100g,mąka owsiana 50g,2jajka,100ml mleka Mięso z piersi kurczaka/wołowina/wieprzowina(gulasz) 100g Papryka/pieczarki/cebula150g Przyprawy Przed tr 337kcal B 17 T 8 WW 48 Shake: [...]
[...] ognia węglowodanów żłożonych. Mam wrażenie że po nich puchnę wręcz. Dodatkowo mój uraz do nich zwiększyły 3 mce z Montignacem, na którym tych węgli złożonych je się sporo: mąka z pełnego przemiału, makaron durum gotowany aldente, tak samo kasza gryczana niepalona i ryż brązowy lub Montignaca zaczęłam wspólnie z 2 koleżankami, jadłyśmy to samo [...]