SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka

  • Porady dot. diety na masę

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Na szczęście nie zacząłem stosować tej diety, trochę ją zmieniałem i dziś zmieniłem znowu. Dziś właśnie pierwszy dzień diety ale... Nie dam rady dziennie pochłaniać 200g ryżu brązowego, którego po ugotowaniu jest przecież jeszcze więcej. Właśnie kończę posiłek z 17:30 i niestety ten ryż chyba będę zmuszony wyrzucić, bo prędzej zwymiotuję niż go [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 1409 Data: 2013-08-12 18:11:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mistrzostwa kartuz wyciskaniu sztangi 27.11.2010r

    Post
    Aktualności - Sporty Siłowe

    Niekompletne wyniki przedruk z portalu Trójbój.pl kat kobiet: 1.Marzena Jandze Herkules Warszawa, kat mężczyzn: 67,5kg 1.Marcin Kosowski 140kg 2.Józef Kamiński 85kg 75kg 1.Szymon Podolańczyk 2.Kąkol Jarosław 170kg 3.Konrad Puzdrowski 4.Bartosz Szymura 5.Bolesław Mąka 6.Jakub Cybulski 7.Nikodem Archita 82,5kg 1.Stanisław Podolańczyk 2.Daniel [...]

    Odpowiedzi: 107 Ilość wyświetleń: 13488 Data: 2010-11-28 11:28:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mistrzostwa kartuz wyciskaniu sztangi 27.11.2010r

    Post
    Aktualności - Sporty Siłowe

    VIII Mistrzostwa Kartuz w wyciskaniu sztangi leżąc Kartuzy 27.11.2010r. kat wagowa PODEJŚCIA Imię i nazwisko rocznik waga Klub wilks I podejście II podejście III podejście Wynik Miejsce 67,5kg OPEN ALL JUNIOR SENIOR WETERAN 1 Kosowski [...]

    Odpowiedzi: 107 Ilość wyświetleń: 13488 Data: 2010-11-28 18:33:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • być może nazwa na opakowaniu jest poidana # typ 450 Tortowa # typ 500 Krupczatka, Mąka Wrocławska # typ 550 Luksusowa # typ 750 Chlebowa # typ 1400 Sitkowa # typ 1850 Graham # typ 2000 Razowa, Śruta chlebowa).

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 8466 Data: 2010-06-04 22:04:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Normy soli w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Oczywiscie, masa czy redukcja to lepszym rozwiazanim bedzie maka razowa a nie biala. Autor faktycznie nie powinien codziennie jesc tej bulki. Ale nawet na pszennej bulce o ile bilans jest dodatni to masa powinna isc tylko ze kiepskiej jakosci a jemu waga nie chciala ruszyc. Wlasnie do tego zmierzam co napisalas, ze problem moze lezec gdzies [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 1660 Data: 2017-03-18 20:15:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Razowa pizza;]

    Post
    Kuchnia SFD

    Wyrosło Może Ci nie wyrosło bo: stare drożdże zimne składniki ewentualnie zależy z jakiej mąki robisz ale sama razowa mąka ciężko wyrasta bo jest ciężka %)

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 2873 Data: 2013-12-02 18:52:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak ktos to bedzie jadl, niech spojrzy na spod bulki, wkladane sa tam tabletki przeciwymiotne, z jakich wzgledow kazdy chyba sobie sam moze odpowiedziec. chodzi np o hamburgery, cheesburgery z maka. Zmieniony przez - highpriest w dniu 2007-12-20 12:03:13

    Odpowiedzi: 110 Ilość wyświetleń: 13070 Data: 2007-12-20 12:02:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • highpriest Wysłana - 20 grudzień 2007 12:02 jak ktos to bedzie jadl, niech spojrzy na spod bulki, wkladane sa tam tabletki przeciwymiotne, z jakich wzgledow kazdy chyba sobie sam moze odpowiedziec. chodzi np o hamburgery, cheesburgery z maka. hehe czytalem spokojnie ale tego już nie zdzierżyłem hehe wiad - najzdrowsze podejscie

    Odpowiedzi: 110 Ilość wyświetleń: 13070 Data: 2007-12-21 01:30:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zupy w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Takie zupy ktore nie sa zaprawiane maka i smietana i nie sa na podkladzie tlustych rosołow. Chociaz i takie jak zjesz raz na jakis czas to sie nic nie stanie . pozdr

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 11966 Data: 2007-01-17 14:21:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pumpernikiel Schulstad: Składniki: mąka żytnia (37%), woda, ziarno żyta (15%), cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny jasny, sól, ekstrakt słodowy jęczmienno-pszenny ciemny, błonnik pszenny, drożdże, regulator kwasowości: dioctan sodu, kwas cytrynowy. Te wytłuszczone to nie są zdecydowanie składniki, które są potrzebne w chlebie.

    Odpowiedzi: 47 Ilość wyświetleń: 3988 Data: 2015-10-26 14:51:48 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • To całkiem fajna i dość stara prowokacja z tymi pasozytami Polecam przeczytać cały tamten wątek A to co wychodzi to łój z zatkanych porów. Widać taki balsam z miodu i tych dodatków dobrze robi na skóre Wybrany cytat: nie okey - ciemnogród śmieszny ale i straszny Autor: eptesicus Data: 18.02.06, 14:02 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 11006 Data: 2006-08-02 10:39:47 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Co dzisiaj jesz?

    Post
    Ladies SFD

    1. Omlet z mąką kokosową, musem z truskawek i bananem 2 i 3. Zapiekana kasza gryczana z grzybami, kurczakiem, parmezanem, szczypiorkiem i natką pietruszki. 4. Tortille z naleśników gryczanych z świeżymi warzywami i jakiem 5. Chleb żytni z jajkiem /SFD/Images/2015/12/8/9d94db8ad7df405eb63e5983d559f712.jpg

    Odpowiedzi: 51 Ilość wyświetleń: 6230 Data: 2015-12-08 08:57:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ODRZYWKI

    Post
    Odżywki i suplementy

    Mąki to raczej nie dodają, bo by to testów nie przeszło, a zanim coś do spożycia wejdzie na rynek, jest bardzo dokładnie badane (no chyba że w składzie odżywki białkowej znajdzie się mąka :P). Pozdrówka! Arcio

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 8171 Data: 2001-09-12 00:16:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • R-WPC MEGABOL

    Post
    Odżywki i suplementy

    Filip 12:28:07 probowalem Filip 12:28:12 rozpusczalnosc w miare ok Filip 12:28:19 ale podczas picia czuc taki piasek Bull 12:57:13 a smak? Bull 12:57:18 mąka czy lepiej? Bull 12:57:25 gęste? Filip 12:59:10 srednio Filip 13:01:53 ja robie na wodzie Filip 13:01:55 zawsze Filip 13:01:57 ale do przelkniecie Bull 13:07:17 mogę dać tę rozmowę [...]

    Odpowiedzi: 52 Ilość wyświetleń: 11263 Data: 2011-01-18 13:08:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Lekkie ciasto z gruszką

    Post
    Kuchnia SFD

    Witam. Wyglada pysznie! Czy maka zytnia lub pszenna moze byc? Ilc kcal w 1 kawalku? Pozsrawian

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 2987 Data: 2016-07-10 15:55:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wakacjo legis - ma być krata na lata

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ja nawet usunąłbym węgle z pierwszego posiłku ;-) jeśli chodzi o lepsze źrodłą węgli to raczje skłaniałbym się ku roziazaniom takim jak ryż (nie tylko brązowy), ziemniaki, bataty, kasza gryczana (najlepiej niepalona), w dalszej perspektywie kasza jaglana, płatki owsiane. Uzupełnieniem węgli mogą być też owoce, ale raczje te mniej-fruktozowe. [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 3261 Data: 2013-08-02 09:18:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wakacjo legis - ma być krata na lata

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ja nawet usunąłbym węgle z pierwszego posiłku ;-) jeśli chodzi o lepsze źrodłą węgli to raczje skłaniałbym się ku roziazaniom takim jak ryż (nie tylko brązowy), ziemniaki, bataty, kasza gryczana (najlepiej niepalona), w dalszej perspektywie kasza jaglana, płatki owsiane. Uzupełnieniem węgli mogą być też owoce, ale raczje te mniej-fruktozowe. [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 3261 Data: 2013-08-02 09:32:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Niestety nie mam piekarnika :D A ze pracuje do 21 to najszybciej wrzucić wszystko w blender i na patelnię :) No nic, wybiorę sie dzisiaj do Tesco, zobaczę za patelkami jak i mąka z glutenem :D

    Odpowiedzi: 63 Ilość wyświetleń: 8823 Data: 2018-02-10 14:52:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No ja generalnie przecieram zawsze albo ręcznikiem posmarowanym tłuszczem albo daję odrobinę kokosowego, tylko tyle żeby była natłuszczona. I tylko na pierwsze placki, omlety itp. W sumie może jakbym jej nie mył to może by nie trzeba było smarować :-D Odnośnie placków z serka wiejskiego to podkreślam, wolne smażenie, dobry dobór mąki i przykrywka. [...]

    Odpowiedzi: 63 Ilość wyświetleń: 8823 Data: 2018-02-12 16:32:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jaja+banan+twarog+maka - dla mnie to baza omleta. reszta to dodatki w zaleznosci jakie makro chce uzyskac, jak wiorki kokosowe, siemie lniane i takie tam. wychodzi pyszny i soczysty :-)

    Odpowiedzi: 63 Ilość wyświetleń: 8823 Data: 2018-03-02 16:09:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)