No tylko pamietaj ze maka pelnoziarnista pszenna to na dobra sprawe to samo co zwykla maka, tyle ze grubiej zmielona i troche wiecej plewy tam jest (no powiedzmy, ze zdrowsza - blonnik, mikroelementy itd.). Oczywiscie nikomu nie zalecam/nie zachecam do takiego jedzenia ;-)
Ja dzisiaj dzika mam w 2 i 3 posilku.........ludzie rano buly, a ja??????? Miecho! Dziwna jestem heheheh. Maka kokosowa rzadzi! No to ide na lunch :) rozpusta z tym dzikiem a ja mąki kokosowej używam dla urozmaicenia okresowo - zamiennie ze zwykłą pszenną, razową pszenną, gryczaną, żytnią, kukurydzianą. Każda z nich fajnie zmienia smak - a o to [...]
jak robicie omlet z mąką koko? to jest na słodko czy wytrawnie? mocno smakuje kokosem? ja robię na słodko i na oko 10 jajek ubijam na raz i sypię z torebki na oko mąkę
Hej Spam! Ja już po treningu, testuję poranne cioranie. Malinowa: a jakbym chciała zastąpić bułkę w przepisie mąką jaglaną to ile by tego trzeba było dać?
mąka koko+płatki jaglane, 2jaja i ananas, i jeszcze polewka z kakao i wheya Ja do swoich kiedys tarłam cukinię dla objętości, teraz ograniczyłam płatki i robię omlety z ugotowanych wcześniej kasz, więc już tak się to niestety ładnie nie trzyma ;-)
izka nic nie jest z Tobą nie tak :-) nie lubisz to nie. ja z kokosa to lubię rafaello a te wszsytkie zdrowe rzeczy to fuuuu. Jak mi zaśmierdzi kokosem to już nie ruszę. Więc wiesz, kwestia gustu :-) mnie się mąka kokosowa i wióry też znudziły - jem bo chce wyjeść, bez ekscytacji
Robisz jak owsianke i zapiekasz :P Cała filozofia. Robiłam różne kombinacje- z białkiem w proszku dla zagęszczenia, z mąka jaglaną, kokosową- jak będzie za rzadkie to trudniej zapiec chociaz tez powinna się upiec. Przyprawy i owoce do smaku
Ja bym jadła :) no ja bardzo chcę wypróbować, bo tam jest w użyciu mąka kasztanowa i tapioka, które kupiłam chyba 2 tyg temu a jeszcze nei miałam okazji...
Mnie osobiscie odrzuca od makaronow, biala oczyszczona maka w wiekszosci zle przechowywana. Te wegle u mnie zawsze na szarym koncu. Buly sklepowe mnie nie ruszaja i nigdy nie ruszaly. Pseudo chleby miekkie jak gabka rowniez nie. Ale juz takie domowe drozdzowe kiedys wspomniane przez Nighta ... no nie wiem, nie wiem :) Ja nie mam Hashi a tylko [...]
Przepisów jest masa. Można też robic zakwas plus mąka na kilka godzin, potem znowu dodajemy mąkę, odstawiamy i dopiero pieczemy. Ale tego mi się nigdy nie chciało robic.