SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka

  • [...] migdałową, żółtko jaja, białka jaja czy oliwę” – przecież to wszystko są produkty wysokokaloryczne, łatwo tuczące (w nadmiarze). Szczególnie duży potencjał tuczący posiada mąka (węglowodany) w połączeniu z jajkami (tłuszcze). Na zakończenie dodam, iż nie istnieją proste i łatwe drogi. Slogany zawarte w książce poświęconej „diecie ujemnych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7010 Data: 2019-05-11 15:07:11
  • Który sos w słoiku wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Często dieta kojarzy się nam z jedzeniem suchego ryżu, kaszy czy ziemniaków, ale wcale nie musi tak być. Takie danie wystarczy wzbogacić jakimś sosem czy dipem i już całość potrawy nabiera innego charakteru. A co jeśli nie mamy czasu, chęci i produktów, by stworzyć swój sos? Czy na sklepowych półkach znajdzie się jakiś godny uwagi, który od czasu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16540 Data: 2017-10-24 12:22:44
  • Początek roku stanowi doskonałą okazję do wyznaczenia nowych celów i skoncentrowania się na zdrowiu oraz dobrej kondycji. Wiele z nich obejmuje zmiany wizualne, a jednym z najczęściej powtarzanych postanowień nie jest tylko utrata kilogramów, lecz zdrowe i estetyczne zwiększenie masy ciała. Wiele kobiet pragnie osiągnąć sylwetkę, która jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1114 Data: 2023-12-29 10:53:46
  • Wiele szczupłych kobiet marzy o zgrabnej i ponętnej sylwetce. Zazwyczaj pierwszą myślą, jaka przychodzi do głowy, która dotyczy metamorfozy, jest dieta odchudzająca, która ma sprawić, że nogi wysmukleją, brzuch będzie bardziej płaski, a ręce nie będą miały takiej wiotkiej skóry. Jednak czy jest to poprawne myślenie? Białko w diecie na masę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3839 Data: 2023-01-16 08:00:18
  • [...] mg/kg), mięso, ryby i drób – średnio 0.015 PPM (np. wieprzowina 0.05 mg/kg, wołowina 0.07 mg/kg, karp hodowlany 0.20 mg/kg), ziarna i produkty zbożowe 0.012 PPM (np. mąka pszenna 500 – 0.09 mg/kg, chleb pszenny 0.09 mg/kg), warzywa liściaste (np. sałata, brokuł, cykoria sałatowa, rukola, szpinak) - 0.054 PPM, warzywa strączkowe (np. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3030 Data: 2019-02-25 10:35:55
  • Czym jest trening na masę? Najprostszymi słowami: jest to trening mający zwiększać masę ciała poprzez zwiększanie obwodów mięśni: bicepsa, tricepsa, przedramion, ud, klatki piersiowej czy grzbietu. Od przynajmniej końca lat 80. XX wieku i początku lat 90. XX wieku u większości mężczyzn chodzących na siłownię da się zauważyć trend w budowaniu masy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16931 Data: 2018-08-17 09:34:59
  • Każdy rozpoczynający się rok to czas, kiedy wiele osób stawia sobie cele związane z poprawą zdrowia i kondycji fizycznej. Dla niektórych mężczyzn jednym z wybranych postanowień może być przybranie na wadze i zbudowanie ładnej sylwetki poprzez zwiększenie masy mięśniowej. Jednak osiągnięcie tego celu wymaga nie tylko intensywnego treningu, ale [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 734 Data: 2024-01-05 13:52:24
  • [...] Zawartość niacyny w 100 g produktów spożywczych: poniżej 0,10 mg - sery topione i dojrzewające, kefir, śmietana, jaja kurze, 0,10 - 0,50 mg - mleko, jogurty, sery twarogowe, mąka pszenna wrocławska, płatki kukurydziane, owoce (jabłka, pomarańcze, truskawki), warzywa (kapusta biała, cebula, marchew), 0,50 - 1,00 mg - pieczywo (chleb mieszany, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7875 Data: 2019-01-07 09:17:16
  • [...] produktów żywnościowych: mniej, niż 0,5 mg - mleko i produkty mleczne, produkty zbożowe (kasze: jaglana, manna, gryczana, jęczmienna, ryż biały, płatki kukurydziane, mąka pszenna, bułki pszenne, makaron czterojajeczny), mięso (wieprzowina, wołowina, cielęcina), mięso z ud kurczaka, mięso z indyka, wątroba wieprzowa, wątróbka kurczaka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6846 Data: 2019-01-08 10:28:56
  • Dieta IIFYM - elastyczny przewodnik diety

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Coraz więcej osób testuje metodę odżywiania IIFYM, która staje się niezwykle popularna. Koncepcja tej diety polega na bardzo elastycznym i swobodnym podejściu do całości żywienia, być może ten aspekt wpłynął na to, iż coraz częściej zauważyć można, że metoda ta jest chętnie przeprowadzana i często polecana innym. Podsumowanie: dieta powinna być [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8385 Data: 2018-02-06 09:55:02
  • Budowanie masy mięśniowej to naprawdę ciężki i złożony proces. Sporo amatorów sportów siłowych uważa, że masę mięśniową buduje się w mgnieniu oka i wystarczy do tego tylko nadwyżka kaloryczna. Co oczywiście nie jest prawdą. Suplementy i odżywki, czyli przyspiesz swoje efekty Podczas budowania masy mięśniowej, jak najbardziej można wspomóc się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7447 Data: 2018-03-02 11:01:03
  • [...] seler, papryka zielona, papryka żółta, pietruszka nać, czosnek), fasola czerwona gotowana 15%, koncentrat pomidorowy 6%, teksturat białka pszennego 2% (białko pszenne, mąka pszenna), skrobia ziemniaczana, cukier, sos sojowy (nasiona soi, woda, mąka pszenna, sól), sól, ekstrakty przypraw (pieprz czarny, lubczyk, por, liść laurowy), glukoza, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2191 Data: 2022-03-13 19:11:01
  • [...] nasiona słonecznika 5,5%, pasteryzowane wędzone tofu (woda, ziarna soi, dym wędzarniczy z drewna bukowego, substancje wiążące: chlorek wapnia, chlorek magnezu), bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), ekstrakty z cebuli i pieprzu, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), mąka pszenna, skrobia, pietruszka, sól, zioła prowansalskie, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2374 Data: 2022-02-23 11:38:58
  • [...] ale klasyczne kotlety mielone np. z łopatki wieprzowej mają go tyle samo, więc nie powinno to nikogo dziwić. Skład Woda, teksturowane białko pszenicy (białko pszenne, mąka pszenna), olej rzepakowy, mąka słonecznikowa odtłuszczona, cebula suszona (2,6%), łupina nasienna babki jajowatej, ekstrakt przypraw, naturalne aromaty, przyprawy, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2981 Data: 2022-04-19 13:59:39
  • [...] makaronów i jeden z nich to właśnie spaghetti z mąki ciecierzycy. Plusem makaronu jest to, że nie ma w składzie żadnych dodatków. Producent zapewnia, że skład to 100% mąka z ciecierzycy. Kolor makaronu adekwatny do swojego składu, zapach neutralny - na pierwszy rzut wygląda jak tradycyjna wersja tego produktu. Sposób gotowania jest taki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5689 Data: 2022-05-22 16:10:36
  • Protein Calzone trzy sery

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy i na wodzie dusimy szpinak z przyprawami. Jak ciasto napęcznieje posypujemy je mąką gryczaną i zagniatamy do momentu aż cała mąka zostanie "zabrana" przez ciasto. Rozwałkowujemy na placek o grubości około 5 mm. Ciasto smarujemy sosem - nie smarujemy brzegów, i na połowę ciasta wykładamy szpinak, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3479 Data: 2018-03-02 07:40:05
  • Vivera roślinny sznycel - ocena produktu

    Artykuł
    Produkty i recenzje

    [...] kiedy panierka jest już lekko podsmażona. Niemniej jednak warto poszukać czegoś lepszego. Skład produktu Odtworzone białka roślinne 65% (sojowe 60%, pszenne 5%), panierka (mąka pszenna, sól, drożdże), woda, olej słonecznikowy, ocet spirytusowy, skrobia pszenna, mąka pszenna, substancja zagęszczająca (metyloceluloza), naturalne aromaty, sól o [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3054 Data: 2022-05-25 12:40:29
  • Utrzymanie odpowiedniej do swojego wzrostu masy ciała i odpowiedniej równowagi między masą mięśniową a ilością tkanki tłuszczowej jest kluczowe dla osób starszych dla zapewnienia sobie zdrowia i dobrego funkcjonowania organizmu. Zarówno jednak nadwaga, jak i niedowaga stanowią zagrożenie dla człowieka. W jednym z ostatnich badań przeprowadzonych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 790 Data: 2023-06-01 11:21:29
  • Istnieje sporo kontrowersji na temat tego, ile powinno się jadać posiłków na co dzień, a także w jakich odstępach czasowych. Sporo osób, które zaczynają przygodę z kulturystyką i sportami siłowymi ma błędne przekonanie, że budowanie masy mięśniowej jest silnie powiązane, z ilością zjadanych posiłków. Jeśli danego dnia zjemy odpowiednią ilość [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13479 Data: 2018-01-03 11:02:10
  • Trufle proteinowe FIT

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 90 g daktyli 20 g kakao 80 g białka - ulubiony smak 40 g mąka kokosowa Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem, zostawiamy w wodzie na całą noc lub minimum kilka godzin. Odlewamy wodę i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Ja zawsze używam widelca. Dodajemy kakao, białko i mąkę kokosową na końcu. Mąką zawsze koryguje [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5706 Data: 2018-10-08 12:48:09