SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chleb żytni z piekarni

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5594

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Czesc.
Czy chleb żytni, bez dodatku drożdży, kupiony w piekarni to dobry i zdrowy wybór ????
Dzięki za podpowiedzi.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
reszta to zakwas i woda, z samej mąki chleba nie zrobisz, nie mzoe być napisane 100% mąki.

to tak jakbyś omleta ciał zrobić nie mozesz napisać że na 100g przypada 100 g maki tylko np 50g mąki i 1 jajo,

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9064 Napisanych postów 82759 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699950
Jak sam sobie nie wypieczesz chleba ,to do końca nie możesz być pewien co Ci sprzedają
http://potreningu.pl/articles/2656/szesc-mitow-na-temat-chleba 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Jak wiesz ze to dobry chleb to można stosowac.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Witaj,
Jak masz podany skład chleba to wklej i go ocenimy.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jeśli nie chce ci się piec to w piekarni raczej jest ok .
Ja osobiście jem może 500g chleba na tydzień i sam kupuje w lidlu Oskroba Chleb żytni pełnoziarnisty 450 g na zakwasie i wydaje sie ok + długo trzyma świeżość ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33179 Napisanych postów 23261 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278271
Pamiętaj aby czytac skład , ciemny chleb wcale nie oznacza że jest dobry ( dużo osób tak uważa że jak ciemny to zdrowy) .Ja mam to szczęście ze w moim mieście jest mała piekarnia z tradycjami i tam kupuje chleb ZYTNI jasny albo Orkiszowy albo żytni ze słonecznikiem.

Teraz mam przed sobą żytni jasny ( wyborny ) a jego skład to mąka żytnia , woda, drożdże,sól , Orkiszowy ten co biore ma w składzie mąka orkisz , drożdze ,zakwas, sól .

Za ten żytni płace 2,80 za 500g . Pyszny

Pamiętaj że im mniejszy skład tym lepiej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6282 Napisanych postów 76102 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755216
Ważne co jest napisane w składzie. Wklej go, jak masz.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Ok, zapytam w piekarni o szczegółowy skład i wkleję :) Pozdro!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
W piekarni nie powiedzą ci szczegółowego składu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
u mnie na necie są podane składy z czego są robione chleby np

Chleb żytni "100%"

Chleb żytni 100% wypiekany z mąki żytniej według starej receptury. Lekko wilgotna struktura miękiszu z chrupiącą skórką, wyróżnia się delikatnym kwaskowatym smakiem. Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej (do 90%). Pieczony jest na mące z góry, co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu.

Skład: żurek żytni, zakwas chlebowy, mąka żytnia, mąka pszenna (do 10%), rozczyn pszenny, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.



Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2016-06-19 21:28:38

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Blekok
W piekarni nie powiedzą ci szczegółowego składu



O. To jak się tego dowiedzieć?


EDIT:
Też wszedłem na strone piekarni, oto skład:
Pełna nazwa produktu:
Chleb żytni bez dodatku drożdży 550 g
pieczywo żytnie

Wykaz składników:
Składniki: kwas piekarski (mąka żytnia; woda); woda; mąka żytnia typ 720; sól.

Może dodatkowo zawierać: pszenicę, jaja, soję, sezam, mleko.

Wartości odżywcze
:
Wartość odżywcza w 100 g produktu %RWS*
Wartość energetyczna 982 kJ/ 232 kcal 11,6%
Tłuszcz 1 g 1,5%
w tym kwasy tłuszcz. nasycone 0,1 g 0,7%
Węglowodany 49,8 g 19,2%
W tym cukry 0,1 g 0,1%
Błonnik 4,1 g -
Białko 3,8 g 7,6%
Sól 1,2 g 19,6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2 000 kcal)
Alergeny:
żyto.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Data minimalnej trwałości:
Dla produktu sprzedawanego luzem 1 dzień od dnia sprzedaży
Dla produktu pakowanego 4 dni


Zmieniony przez - ernie1234 w dniu 2016-06-20 07:54:27
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na mase do OCENY

Następny temat

Ocena diety, początek redu

WHEY premium