[...] czy rozkoszowac sie jedzeniem... bo jak to drugie to raczej Ci nic z tego nie wyjdzie, musisz miec jakies wyrzeczenia, i dzialac. Na poczatek uloz ta diete. Wysil sie i popatrz sobie do tabelki, od razy zauwazysz ze jajka (zoltka) maja b.duzo tluszczu, makrela to samo tylko ze ona ma t. nienasycone ale jak ich bedzie za duzo to tez zle...
Zejdz z węgli a kalorie podbij tłuszczami, bez obrazy ale musiałbyś mieć niezły "spust" żeby tyle ryżu wciągać. A ważysz raptem 70kg. Na noc daj samo białko i troche tłuszczy grahamki wyrzuć. Tuńczyka zastępuj innymi rodzajami ryb typu makrela, łosoś.
[...] wyrównać(np.1,5g DHA+EPA = 10kapsulek O-3 Olimpa). Poza tym trzeba jeść także O-6 i O-9 które są w: ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3: - tłuste ryby (halibut, łosoś, makrela, pstrąg) - tran - olej lniany ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-6: - orzechy - pestki słonecznika, dyni, porzeczek - olej z wiesiołka i ogórecznika ŹRÓDŁA KWASÓW [...]
[...] schab, choć te już mają troszkę więcej tłuszczu). Doskonałym źródłem białka są ryby, np. dorsz, miruna lub jeśli możemy sobie pozwolić na bardziej tłuste to pstrąg, halibut, makrela i inne. Więcej na temat mięsa w diecie: http://www.sfd.pl/Miejsce_mi%C4%99sa_w_diecie-t272845.html Skąd jeszcze możemy czerpać białko? Między innymi z jaj (białko [...]
bialy ser proponuje wymieszac z np. ryba moze byc tunczyk z puszki, makrela wedzona itp - pycha:) (mozna dodac troche mleka zeby dobrze sie wymieszalo oraz soli do smaku)
[...] na twardo (lub niecałkiem twardo) i pieczarka wszystko rozgnieść na papkę ,1 lyżka majonezu i wcinać. Kurna w nieskończoność moge. A ryby wogóle rządzą: łosoś wędzony , śledzie;makrela;szproty; dorsze wędzone... ja pierdziele mógłbym tylko same ryby jeść ale niestety są drogie i ..... trzeba ostro ząbki myć i gumy łykać bo panna się wkurza
ciekawe połączenia stanowią pasty serowo jajeczne lub serowo rybne, jak tez rybno jajeczne (ser bialy z jajkiem na twardo posiekanym z dodatkiem szczypioru soli pieprzu, ryba moze byc tuńczyk lub wedzona makrela) taka kompozycja stanowi o wiele dłuzej trawiony posilek niz sam ser. do tego ryba lub jajo ma lepszy skład białek niz ser. pozdr mc
[...] to bialkiem z soi lub serwatka. wyliczam sobie zawsze ponad 2g/kg nieprzekraczam 2,5g/kg Wegle z ziemniakow, makaronu i slodyczy niestety jestem lasuchem. Tluszcze z ryb makrela, losos, szprot, szczupak, karp, sam lowie wiec na brak ryb nienazekam. Na redukcji zamiezam miec diete oparta na piersiach i sercach z drobiu i rybach, wegle [...]
[...] twaróg chudy zawiera ok 20%bialka MIESO CHUDE TYPU Piersi kurakaindyka Wolowina RYBY! wszystkie swieze rybki!9oraz tunczyk z puchy)ale swieze lepsze szcegolnie polecane.makrela panga łosos..itd Chuda Szynka typu Poledwica sopockaszynka z indyka..Ale bym ogulnie nie polecal...Ze wzgledu na jakos tych produktow heee..Swinstwo jedno wielkie [...]
[...] ich konsumpcja może prowadzić do niedoborów tej witaminy. Jakie gatunki ryb wybierać ? Patrząc na wartości odzywcze i ogólną dostępnośc zalecamy ryby takie jak: -łosoś -makrela -śledź, (ale nie bałtycki – ten jest mocno zanieczyszczony) -sardynki -pstrąg (ryba słodkowodna, ale bardzo bogata w kwasy omega 3) Pozdrawiam [...]
[...] tym lepsza, extra vinergre. Nie warto kupować taniej oliwy. Oliwe mozesz zastąpić sensownie ( czyli tłuszcze omega). 1. Olej lniany lub nasiona lnu. 2. Tłuste ryby (sledź, makrela). 3. Słonecznik i orzechy. 4. Na pewno nie smalcem. ( chyba ze do smazenia, jest lepszy od tłuszczy roślinnych). Ale generalnie unikaj tłuszczów zwierzecych. Tłuszcze [...]