Olej lniany jest najlepszym naturalnym źródłem kwasów Omega-3, zaś kwasy Omega-3 to podstawowa cegiełka używana do budowy zdrowych (posiadających odpowiedni potencjał elektryczny) błon komórkowych dla każdej komórki naszego organizmu. Właściwie zbudowana błona komórkowa decyduje o zdrowiu komórki: to dzięki jej odpowiedniemu ładunkowi [...]
[...] zarówno amatorom, jak i zawodnikom wyczynowym. Ponadto wiele doniesień naukowych wskazywało, że tzw. niehormonalne suplementy odżywcze, np. witaminy, minerały i aminokwasy mogą była zanieczyszczone właśnie prohormonami, których producenci nie deklarowali w składzie oferowanych przez siebie preparatów (9) Już wyniki pierwszych badań, [...]
[...] jak łuszczyca, choroby jelit oraz wszelkie choroby układu nerwowego jak też schorzenia układu krążenia. Jednak omega 3 możemy pobierać nie tylko z ryb. W roślinach mamy kwas alfa-linolenowy, natomiast ryby mają kwas eikozapentaenowy. My ludzie mamy natomiast enzym które kwas alfa-linolenowy przekształca w eikozapentaenowy. Dlaczego więc [...]
[...] mogą wywierać korzystny wpływ na szybkość redukcji tłuszczowej masy ciała oraz indukować związane z nią zmniejszenie wagi ciała; - L-karnityna – uczestniczy w transporcie kwasów tłuszczowych do miejsca ich utleniania, przyspiesza końcowy etap ich spalania, finalizując proces redukcji tłuszczu. Wspomaga także regenerację powysiłkową oraz [...]
[...] pierwsze skojarzenia zwykłego zjadacza chleba to: nadwaga, problemy z ciśnieniem czy wysoki cholesterol. Jest w tym trochę racji, ale nie można zapominać o tym, że istnieją kwasy tłuszczowe niezbędne do życia, a dokładniej chodzi o omega-3, o których na pewno większość z Was słyszała. Prawie każdy kto się z nimi spotkał wie, że obniżają poziom [...]
[...] wspomagania wysiłku, zmodyfikowany i poszerzony podział wg. Williamsa. Myślę, że może się przydać jako ciekawostka. 1. Żywieniowe: a. Białka: I. suplementy białkowe, b. Aminokwasy: I. arginina, II. lizyna, III. asparaginiany, IV. glutamina, V. kwas glutaminowy, VI. febyloalanina, VII. tryptofan, VIII. aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach [...]
[...] rozpowszechniony w naturze i występuje w szczególności w oleju z kukurydzy, nasionach lnu i bawełny oraz artykułach spożywczych pochodzenia zwierzęcego. CLA jest specjalnym kwasem tłuszczowym, który wspomaga przyrost beztłuszczowej masy mięśni i jest w stanie, jak niemal żadna inna substancja, zmienić w organizmie stosunek tkanki aktywnej do [...]
[...] które warto przyjmować w okresie jesienno - zimowym są : Kwasy OMEGA 3 /SFD/2018/10/28/9c94852738f44e66b0702fb861f7fd17.jpg Dlaczego warto? Przede wszystkim dlatego, że kwasy tłuszczowe z rodziny Omega 3 ( Do omega-3 zaliczamy kwas linolenowy (ALA), kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) ) regulują poziom [...]
[...] się stężenie poziomu hormonów: poziom testosteronu w surowicy wzrósł o 17% a hormon luteinizujący (LH) o 34%. TESTOXEED™ - TESTO-GENERATION: DAA - kliniczne przebadany kwas D-asparaginowy, naturalnie występujący w naszych komórkach wydzielania wewnętrznego: nadnerczach, trzustce, tarczycy, przytarczycach i w znacznej mierze w przysadce [...]
[...] VITA- MIN PLUS® wyróżnia się na tle innych suplementów witaminowo-mineralnych? Wszystkie składniki mineralne występują w postaci chelatowej* - w specjalnym połączeniu z kwasami organicznymi i aminokwasami, dzięki czemu charakteryzują się bardzo wysoką przyswajalnością przez organizm. Nie osłabiają ponadto działania witamin i są bardziej [...]
[...] Produkt to starannie dobrana kompozycja białka kolagenowego, l-proliny, metylosulfonylometanu (MSM), glukozaminy, wapnia, ekstraktu z Boswellia serrata, chondroityny i kwasu hialuronowego, czyli podstawowych elementów, zapewniających osiągnięcie zamierzonych efektów. Joint Flex to suplement mający za zadanie ochronę i regenerację tkanki [...]
[...] corymbosum L.), zwana także borówką amerykańską, jest źródłem niezliczonej ilości różnego rodzaju polifenoli, wśród których należy uwzględnić antocyjany, procyjanidyny, kwas chlorogenowy i flawony. Związkom tym przypisuje się właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, antyalergiczne oraz zapobiegające nadciśnieniu tętniczemu. Borówka [...]
[...] najwyższej jakości białek, węglowodanów (w tym węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym), witamin i składników mineralnych została wzbogacona także w średnio-łańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT - stanowiące źródło skondensowanej energii. WEIDER Anabolic Evolution to innowacja wśród gainerów. Proteinową bazę preparatu stanowi czysty, [...]
[...] biorą witaminy B1, B2, B3 i B6 Witamina B1 (tiamina) Głównym zadaniem witaminy B1 jest ułatwienie pozyskiwania energii ze spalania węglowodanów i zmniejszanie produkcji kwasu mlekowego. Z tego powodu jest częstym składnikiem różnorakich odżywek węglowodanowych. Tiamina wpływa na ogólne napięcie układu nerwowo-mięśniowego, dlatego też [...]
[...] AKG (alfa-keto-glutarat) jako substancja podstawowa wykazuje działanie wspomagające w tworzeniu oraz regeneracji masy mięśniowej. Jest ważnym elementem pośrednim w cyklu kwasów trikarboksylowych (cykl Krebsa), odpowiedzialnym za wytwarzanie energii. W produkcie ketokwas ten jest zastosowany jako "nośnik" dla argininy (związek A-AKG). A-AKG w [...]
[...] 1201.9 kJ/284.8 kcal, białko 51,68 g, węglowodany 4.07 g, tłuszcz 4.0 g wołowina (93%), sól (max5%), cukier, dekstroza, papryka, czosnek proszkowany, maltodekstryna, wit. C (kwas askrobinowy) Orginal smak stworzony dla tych, którzy nie lubią mocno pikantnej nuty pieprzu, ma przyjemny, łagodny smak z dodatkiem czosnku , subtelnym na tyle, ze jego [...]