[...] na lokalnym stosowaniu kremów, żeli, olejków i preparatów na bazie roślinnej, elastyny, kolagenu, biostymoliny, witamin, preparatów łożyskowych, acetazolamidów, alfahydroksykwasów itd. W preparatach lokalnych obecne są także prekursory kolagenu, takie jak linoleat proliny, kompleks hydroksyproliny i inne. Stosowane terapie Jedyna terapia [...]
UNIVERSAL NUTRITION Uni-Liver http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Uni-Liver_i508_d380x380.jpg OPIS: UNIVERSAL Uni-Liver to wyjątkowa odżywka aminokwasowa, wzbogacona o dodatki witaminowo - mineralne, które uczestniczą i wspierają wszelkie działania anaboliczne i antykataboliczne w organizmie. Regularne przyjmowanie preparatu sprzyja budowaniu [...]
[...] przeciwutleniaczy, którym zawdzięcza swoje właściwości lecznicze przy niektórych chorobach. Kawa charakteryzuje się złożonym składem chemicznym, stanowi bogate źródło kwasu chlorogenowego i kawowego, uważanych za silne przeciwutleniacze. Efekt zdrowotny przeciwutleniaczy polega na neutralizacji wolnych rodników, które niszczą zdrowe [...]
[...] zdrowotną. Informacja żywieniowa: Ilość w jednej porcji (1 tabletka) - % dziennego zapotrzebowania: - Witamina A (jako ß-karoten) - 5000 IU - 100% - Witamina C (jako kwas askorbinowy) - 60 mg - 100% - Witamina D (jako kalciferol) - 400 IU - 100% - Witamina E (jako octan d-alfa-tocoferyl) - 30 IU - 100% - Witamina K (jako fytonadion) - 25 [...]
[...] odporność oraz zdrowie. Ten zaawansowany patent probiotyków jest wystarczająco silny, aby przetrwać w czasie produkcji, nie wymaga chłodzenia, jest stabilny i przetrwa kwasy żołądkowe do dostarczania pożytecznych bakterii do układu pokarmowego wszystko to udowodnione badaniami naukowymi. Zalecane dawkowanie Przyjmować jedną porcję 100g (1,5 [...]
[...] cholesterolu nie jest bezpośrednią przyczyną to co nią jest? Z dietetycznego punktu widzenia okazuje się, że przyczyną są tłuszcze typu trans, a dokładniej izomery trans kwasów tłuszczowych, które to wyrażają największy szkodliwy efekt na poziom cholesterolu w krwi. Kwasy te występują w postaci naturalnej np. mleku i maśle, jednakże w [...]
[...] organizmie:- Jest agonistą PPAR-alfa – enzymu regulującego proces beta-oksydacji. Oznacza to, że wpływa na stopień uwalnianych, i wykorzystywanych w celach energetycznych, kwasów tłuszczowych zmagazynowanych w naszej tkance tłuszczowej. Mówiąc prosto pomaga przekształcić zbędny balast tłuszczowy w energię, którą możemy wykorzystać w codziennych [...]
[...] Opis: CREAPURE +ALA+ B1 jest suplementem, który zawiera najwyższej klasy monohydrat kreatyny (creapure) wzbogacony o witaminę B1 (tiaminę) oraz kwas alfa-liponowy (ALA). Produkt stworzony został z myślą o osobach, które pragną gwałtownie poprawić swoją kondycję sportową, tzn. zależy im na przyrostach suchej masy [...]
Omega 6 - grupa nienasyconych kwasów tłuszczowych, u których ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym umieszczone jest przy szóstym od końca atomie węgla. Stanowią istotny składnik błon komórkowych oraz prekursory prostaglandyn. . Wyróżniamy:kwas linolowy (LA - najobficiej występujący n-6 w produktach pochodzenia roślinnego), kwas [...]
Często tutaj pada pytanie - dlaczego mam piec chleb na zakwasie a nie mogę użyć drożdży? I ja też zadałam sobie takie pytanie ;-) Czym różni się pieczywo na drożdżach od tego na zakwasie? No i się dowiedziałam, że zakwas to cud natury :-D i na dodatek robi się sam :-)) A jak to się dzieje? Po prostu potrzebujemy mąkę, wodę i … czas /-) Co to [...]
[...] m.in.: w procesie wchłaniania, trawienia, transporcie substancji odżywczych i tlenu do komórek a także w przemianach metabolicznych białek, tłuszczów, węglowodanów, kwasów nukleinowych, w przekazywaniu sygnałów w komórce, w transporcie błonowym, w odtruwaniu organizmu, obronie przed drobnoustrojami chorobotwórczymi. "Wolne rodniki" - [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/ALA_200_i735_d380x380.jpg Opis: OLIMP ALA 200 to suplement diety zawierający kwas alfa-liponowy, związek o wszechstronnym wpływie na szereg procesów fizjologicznych, poprawiającym parametry metaboliczne związane z gospodarką węglowodanową i o wysokim potencjale prozdrowotnym. Kwas alfa-liponowy wykazuje silne [...]
[...] grupę związków w miodzie stanowią węglowodany. W największej ilości monosacharydy: glukoza (~34%) i fruktoza (~39%). Istotnym czynnikiem wpływającym na smak miodu są kwasy organiczne. W największej ilości występują kwasy: glukonowy, jabłkowy i cytrynowy. Zasadnicza grupa związków decydującą o smaku i aromacie miodu są olejki eteryczne [...]
[...] część zalega w jelitach ( porażka dla metabolizmu ) i gnije, zajmują się nimi bakterie fekalne, co nie jest zbytnio zdrowe dla organizmu. 3 - Mleko zawiera tworzy w żołądku kwas masłowy ( o zgrozo ), wystepuje on np: w zjełczałym maśle. Jest to substancja szkodliwa dla naszego organizmu. Apropo kwas masłowy ma zastosowanie w przemysle do [...]
[...] bazę stanowią węglowodany złożone oraz mieszanka białek charakteryzująca się zróżnicowanym stopniem wchłaniania. Działanie produktu wzmocniono poprzez dodanie wolnych aminokwasów, witamin oraz składników mineralnych. Składniki: maltodekstryna, koncentrat białek serwatkowych, kazeina micelarna, izolat białek serwatkowych, hydrolizat białek [...]
Co to jest kreatyna ? Kreatyna to jeden z najczęściej używanych suplementów stosowanych w kulturystyce. Jest to aminokwas nieprotegenny (nie budujący białek), występuje w czerwonym mięsie. Niewielkie ilości kreatyny przechowywane są w komórkach mięśniowych. Przeciętne zapotrzebowanie na kreatynę wynosi około 2 gramy dziennie. Połowę z tego [...]