[...] miał produkt glycergrow. Miło wspominam. Można również za pomoca soli kuchennej, asparginu i oleju MCT zrobić własny Glycergrow. Ten produkt to mozna okreslic jako glicerol, kwas tłuszczowy nasycony + elektrolity (sód, potas). Generalnie duże nawodnienie + glikogen uzupełniony + uzupełnione minerały + dużo ww - wyższy poziom cukru we krwi = dobra [...]
Siemanko dobry artykul choc w niektorych momentach nie zgodny we wszystkim.Zelazo wystepuje nie tylko w szpinaku w duzych ilosciachnp(buraki,papryka).A co do witaminy B to ktora wystepuje tam najobficiej bo nie wiadomo??I jak wiadomo nie kazda Witamina z grupy B ma wlasciowoci do budowania kriwnek w organizmie tylko Witamina H(biotyna),Witamina [...]
[...] czy ostrego urazu. Dodatkowo zwiększa poziom czerwonych ciałek krwi, zatrzymuje krwawienie, zwiększa wytrzymałość, zmniejsza Tie Up, pomaga oddychać, a także redukuje kwas żołądkowy, który eliminuje owrzodzenia i zwiększa beztłuszczową masę mięśniową. Ostatecznie TB – 500 pomaga w naprawie ścięgien i więzadeł i odpowiada za różnicowanie [...]
Jest to trochę przereklamowane, zważywszy na to, że kwas szczawiowy osadza się stopniowo i proces ten może trwać miesiącami/latami. Jednak nalezy mięć to na uwadze. Spozycie rabarbaru w ilości powiedzmy 500g dziennie na pewno nie będzie zdrowe w długim okresie czasu, zwłaszcza w diecie kulturysty, która sama w sobie już jest zayebistym obciążeniem [...]
[...] przesłanki typu "szlak metaboliczny X jest lepiej stymulowany przez BCAA niż przez glutaminę" - i co z tego? po pierwsze BCAA jest przyjmowane osobno, po drugie inne aminokwasy są pod dostatkiem. Pozostaje pytanie gdzie i jak "znika" glutamina podana w uderzeniowej dawce 20g. I co nam daje te kilka ścieżek metabolicznych "zniknięcia" [...]
[...] - Radix Urticae. Liście i korzenie przechowuje się w szczelnym opakowaniu w miejscach suchych, chłodnych i ciemnych. Podstawowe związki czynne. W liściach znaleziono kwasy organiczne (m.in. glikolowy i glicerowy), witaminy (m.in. C, K, B2 i kwas pantotenowy), flawonoidy, garbniki, karotenoidy, ksantofil, chlorofile A i B (do 0,75%), [...]
[...] - dorzucenie owocu (rodzynek,ananasa,banana) -> wkroj sobie do ryzu i kuraka i zjedz na slodko! Nie musza to byc wazrywa - wskazane cos co zrownowazy posilek od strony kwas-zasada (a kazde wrzywo i kazdy owoc odkwasza!) I tu teraz kolejna zmiana - po tym juz nie pij nic - tylko odczekaj te 60-90minut. Wypisj shocka przygotuj sobie wszystko [...]
[...] tak częstego treningu są najlepiej zauważalne. Czyli mięsień nie musi się w pełni regenerować. Oczywiście regeneracja tutaj jest bardzo ważna. Bo powstały w trakcie treningu kwas mlekowy może zaburzyć regenerację, dlatego można wspomóc jego usuwanie przez prysznice lodowato-ciepłe, przez nie długi ruch aerobowy po treningu siłowym, wypicie [...]
[...] zaczął mi się świat kończyć, a potem jak odjechałam to zbudziłam się po ponad 5 godzinach %-) Do tego pewnie jako że było wytrawne, cały kolejny dzień czułam jak mi się ten kwas cofa do przełyku :sorry: O nie, nie, zdecydowanie postoję ;-) Jak kiedyś byłam cienias, tak teraz awansowałam na Mega Cieniasa %-) A w szafie czeka 1,5litrowe Clos [...]
Dostałam od sąsiadki sok z kiszonych buraków i kwas z kapusty. Wypiłam po szklance każdego. Dobre :-D Możliwe, że noc spędzę nie koniecznie w łóżku %-) obli ten burak mogę sobie pić kiedy chcę? Burak-korzeń liczę w bilans, ale tego nie umiem.
[...] nie tylko ich atrakcyjność w stosunku do kulturystów, ale również ich skuteczność. Serwatka podnosi wartość biologiczną białka sojowego uzupełniając profil niezbędnych aminokwasów. Im bardziej profil aminokwasów przypomina profil serwatki tym wyższa jest jego wartość biologiczna frakcji w serwatce. Takie białka jak laktoferyna i immunoglobuliny [...]
[...] że tłuszcz spożywany przez Europejczyków pochodzi głównie z mięsa oraz mleka i jego przetworów, natomiast podstawą diety Eskimosów są ryby dostarczające organizmowi kwasy tłuszczowe szeregu omega-3. Od tego czasu opublikowano wiele prac naukowych, w których opisano zalety tych kwasów. Udowodniono wręcz, że zapobiegają one chorobom serca [...]
[...] które rozkładają białko i oczyszczają jelita. Wyjątkowo bogate w żelazo, błonnik, beta-karoten i witaminę C są botwina oraz szpinak. Te warzywa zawierają jednak również kwas szczawiowy, którego unikać powinny osoby chorujące na kamicę nerkową. Jedz bez obawy Zanim więc w sklepach pojawią się pierwsze letnie warzywa, rozkoszujmy się [...]
Broń się przed grypą Zanim jej wirus rozszaleje się na dobre, wzmocnij swój układ odpornościowy. Jak? Oczywiście dzięki mądrej diecie i trybowi życia. System immunologiczny nieustannie produkuje komórki, których jedynym zadaniem jest wychwytywanie i niszczenie szkodliwych bakterii i wirusów. W kilka dni nasz organizm wymienia aż 1/4 tych [...]
[...] ziemnych w codziennej diecie to dobry sposób na uniknięcie dwóch groźnych chorób cywilizacyjnych: miażdżycy i cukrzycy. Fistaszki są bowiem bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, które zmniejszają ryzyko powstania zmian miażdżycowych. Regularne zjadanie orzeszków obniża poziom trójglicerydów (czynnika powodującego zmiany miażdżycowe) [...]
[...] zidentyfikowali białko, które jest specyficzne dla naczyń krwionośnych tkanki tłuszczowej - prohibitynę. Następnie opracowali krótki peptyd, składający się z dziewięciu aminokwasów (cysteina-lizyna-glicyna-glicyna-arginina-alanina- lizyna-kwas apraginowy-cysteina, w skrócie CKGGRAKDC), który może wiązać się z prohibityną. Co więcej, do peptydu [...]