[...] raka, to w przypadku napoi gazowanych bez kalorii, takiego powiązania nie wykazano. Natomiast jest też ciemna strona i nalży o niej wspomnieć. Istnieją podejrzenia, że kwas fosforowy zawarty w napojach gazowanych wywiera niekorzystne działanie na nasz ustrój, dlatego warto zachować wspomniany umiar lub korzystać z kolejnej alternatywy. Ja w [...]
Siemię lniane jest doskonałym źródłem wielu składników odżywczych. W jego skład wchodzą witaminy z grupy B, witamina A, C, D, E, K. Zawiera też kwas foliowy, wapń, fosfor, magnez, sód, potas, miedź, żelazo oraz selen. Siemię lniane to również źródło białka i błonnika. Ma bardzo obszerne działanie - wspiera nasze włosy, skórę i paznokcie, [...]
[...] - https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Collagen_Premium-opis40198.html na porcję bardzo dopakowany skład, aż 12g kolagenu wysokiej jakości, do tego solidna dawka 1500mg MSM, kwas hialuronowy, wit. D3, boswellia itd. 20 porcji w opakowaniu w tych kosztach, nie znajdziesz nic lepszego, można osobno podbić jeszcze dawkę msm do 3-5g dziennie i [...]
Witaj. Jabłczan kreatyny, czyli tri-creatine malate / TCM; di-creatine malate jest połączeniem w jedną molekułę jednej cząsteczki kreatyny z dwoma lub trzema cząsteczkami kwasu jabłkowego. Jabłczan kreatyny wyróżnia lepsza rozpuszczalność w płynach od monohydratu kreatyny oraz większa stabilność chemiczna. Zjonizowana postać kwasu jabłkowego [...]
Witam Proponuje wykonać badania : Hormony Estradiol Prolaktyna Testosteron Lh (hormon luteinizujacy) FSH (hormon folikulotropowy) TSH (Hormon tyreotropowy) Jeżeli masz problemy z tarczyca, to należy również zbadać T3 oraz T4. Morfologia pełna z rozmazem Badanie biochemiczne krwi: Glukoza -jeżeli jest podwyższona, podczas cyklu poziom [...]
[...] produkty spożywcze i używki. Indeks Mercka cytuje publikację, w której wymieniono 1583 zastosowania gliceryny. E432-436 Rodzina estrów polioksyetylenów sorbitanowych kwasów tłuszczowych: laurowego, oleinowego, palmitynowego, mono- i trójsearynowego. Są to modyfikowane tłuszcze pochodzenia roślinnego. E440a Pektyna naturalna. Plisacharyd [...]
[...] w czasie kwitnienia i suszy w temp. do 40o C. Skład chemiczny. Herba Serpylli zawiera ok. 0,2-0,6% olejku eterycznego, gorycz - serpyllinę, flawonoidy, garbniki - ok. 5%, kwasy organiczne (chinowy, kawowy, chlorogenowy), witaminy (np. C). Wśród flawonoidów możemy znaleźć luteolinę, diosmetynę, apigeninę i skutelareinę; mają one budowę [...]
[...] w nieskończoność, pod warunkiem, że będziesz odpowiednio dużo jadł i pił. W tym stanie mięśnie wykorzystują tyle tlenu ile jest im potrzebne, a organizm sprawnie pozbywa się kwasu mlekowego, produktu ubocznego skurczów mięśni. Kiedy przekraczasz próg tlenowy, organizm zaciąga dług tlenowy, a mięśnie kumulują kwas mlekowy. Przekroczenie progu [...]
D-Aspartic Acid - (DAA) -> Kwas D-asparaginowy D-kwas asparaginowy jest aminokwasem procesów fizjologicznych zachodzących głównie w przysadce mózgowej, podwzgórzu i jądrach. D-kwas asparaginowy, odgrywa istotną rolę w produkcji plemników i produkcji hormonów płciowych. D-kwas asparaginowy jest bardzo silnym stymulatorem aktywności seksualnej - [...]
[...] Chcemy zamienić samochód na benzynę w samochód na ropę. Czy ktoś z was zwrócił kiedyś uwagę na budowę cząsteczkową oleju napędowego? Jest niemal taka sama, jak budowa kwasu tłuszczowego. Jest taka firma, która może wam powiedzieć, co zrobić z olejem roślinnym, żebyście mogli go używać w waszym mercedesie. To tylko kwestia rozrzedzenia go [...]
[...] lat. Tylko rotacja grupy zmniejsza reakcję na nią (poz.26 w literaturze mojej książki, obserwacje własne). Inaczej działają w cukrzycy produkty mleczne. Duża obecność aminokwasów glukogennych służy produkcji glukozy. Z kwasu mlekowego obecnego w kwaśnym mleku, kefirze, jogurcie, kwaśnej śmietanie POWSTAJE glukoza. Laktoza obecna w mleku, [...]
[...] śluzy - do 6% (zbudowany z kw. galakturonowego, z ramnozy, galaktozy, arabinozy i ksylozy), glikozyd linamarynę - ok. 1,5%, linamarazę - enzym rozkładający llnamaryrę do kwasu cyjanowodorowego, acetonu i glukozy; substancja niepożądana!; zostaje uaktywniona po rozdrobnieniu nasion); olej - do 40%, białka - ok. 25%, węglowodany - ok. 12%, [...]
bob12 napisał żeby wklejać swoje ciekawostki więc wklejam!!!oczywiście Sog!! <<<<<<<<<JAK PRZYBRAĆ NA WADZE>>>>>> Przybieranie na wadze to dla większości z nas trudna sprawa. Część z nas w ogóle nie wie, jak napakować mięśnie nie tyjąc jednocześnie. Jedno jest jasne : jeśli chcesz zwiększyć masę, [...]
[...] o m.cz. 32-40 tys. D. W praktyce klinicznej są stosowane dwa rodzaje erytropoetyny uzyskiwane metodami inżynierii genetycznej - epoetyna,które mają taką samą sekwencję aminokwasów, ale różnią się glikozylacją. Erytropoetyna pobudza różnicowanie i podziały komórek CFU-E (colony forming unit - komórka tworząca kolonie) w kierunku linii [...]
W ogóle czasem nauka ma problem z ustaleniem takich pierdół tak jak z tą neurogenezą. np. Przez bardzo długo twierdzono, że to nagromadzony kwas mlekowy jest przyczyną zakwasów, a przecież już po 1-2 godzinach kwas mlekowy jest reasorbowany z mięśni, dopiero potem się kapnęli, że to zespół opóźnionego bólu mięśniowego (DOMS).
Ja tylko Fanta , Sprite ice Tea no i mój ulubiony Kwas Chlebowy https://www.urbanvegan.pl/8791-thickbox_default/kwas-chlebowy-1l-obolon.jpg nie wszędzie można dostać ale jest zayebisty