przytyłem na tym 2kg w ciągu miecha , smak truskawka nie dobra blee kolega mial toffi jak maka wanila to mowi ze jeszcze jeszcze fakt tani bo 20zl za kilo rozpuszczalnosc to kijowa moj pierwszy geiner to byl nigdy w zyciu nie kupie nic z megabola NIE POLECAM
To przesiej mąkę pszenną typ. 2000 a wyjdzie Ci mąka typ. 500 bez otrąb... jeżeli ktoś nie ma mąki pełnoziarnistej pszennej/orkiszowej/żytniej to niech do zwykłej dosypie "zdrowych dodatków" a wyjdzie na to samo. Takie jest moje zdanie, każdy może mieć własne :)
Mąka orkiszowa po pierwsze robiona jest ze starej odmiany pszenicy. Poza tym otręby zawarte w mące pszennej razowej zawieraja mnóstwo witamin i składników mineralnych, ma też niskie IG. http://www.zdrowie.senior.pl/75,0,Otreby-pszenne-8211-niezbedny-element-zbilansowanej-diety,6352.html Zmieniony przez - 94sara w dniu 2013-03-17 09:36:11
Tym razem coś na kształt "tortilli" ciasto naleśnikowe (mąką pełnoziarnista, 3 jajka, mleko, sól) placki posmarowane sosikiem paprykowym z jogurtu greckiego, papryka, groszek zielony, pomidor, kurczak w stylu "pikantnym" :-) Smakowało, a przede wszystkim się najadłem ;-D /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/efef705e79914a7bba0f5438e2ec527e.JPG
Cziz z maka i frytki, a potem kurczak makaron z semoliny i jogurt naturalny z zioałmi i oliwkami faszerowanymi chorizo /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/7abb27456a6344a2a7d7ee22734c37d1.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/81b0c711dc8c4968801f094201d6562a.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b80870e2617447b29b37e1575ff8cfa9.jpg
/SFD/Images/2016/7/29/e21417789e42486ba215f5910427a90d.png Dziś mocny zapierd... w pracy, na szczęście mam już weekend :-) Po pracy, szybki posiłek, 1h odpoczyku, kawka z batonem i na siłke. Coś mi się dziwnie ostatnią serie MC robiło, a teraz jak patrzę na filmik to zapomniałem pasa założyć do 2 ostatnich serii... %-) Wiem głowa uciekła, ale [...]
http://images66.fotosik.pl/855/32eefd7849a458e6.png Dziś wolne, więc rano poszedłem oberwać maliny, później załączyłem sherlocka (serial), poczytałem książkę i pojechałem na trening. W WL jeszcze zapas, ale na następnym treningu zmniejszę ilość powtórzeń, żeby cały czas progresować. Wiosło o dziwo dziś z zapasem. W żołnierskim już ciężko, więc od [...]
Co do chleba bo powstal taki ladny przepis. To tylko dopisze wersje dla leniwców Starczy zmieszać po równo maki żytniej i cieplej wody codziennie tak samo dodajac i mieszając i zakwas sie zrobi, dla niecierpliwych dodanie bakterii probiotycznych przyspieszy proces a dalej juz idzie zakwas karmimi i dolewamy wody i tak codzinnie. Chleb tez banał, [...]
A no to kolejne pytanie, które się nasuwa. Chlebek ma być razowy - wiadomo. Ale TYLKO żytni razowy czy mieszany albo pszenny też git, byle była mąka tym 2000? Rozjaśnijcie proszę ciemnocie we łbie :-)
[...] ani żadnej regulacji, ale dał radę. Piekłam ok. godziny. Potem po wyłączeniu postał jeszcze w piekarniku. Wyszedł genialny :) Lekko mokry w środku (bo jednak razowa mąka ciężka jest i zawsze będzie chleb gliniasty), ale nie klei się tak jak mój pierwszy ;-) Zostawiłam na noc do przeschnięcia, następnego dnia można już jeść. Pycha :-)
[...] zbite, chyba zależy ile dodasz mąki. Ja robiłam zaczyn w sumie w trzech fazach z ok. 300 g mąki i potem ciasto właściwe - dodałam ok. 0,5 kg mąki. Odnośnie pytań - fakt, mąka razowa jest dosyć ciężka, ja nie dodaję nic, lubię taki zbity chleb. Ad. 2 - u mnie skórka jest twardsza niż chleb w środku, ale nie jakoś tragicznie twarda, da się ją [...]