[...] ani bananów to do owsianych dałem 4 małe jabłuszka (które, cholerstwa, po pokrojeniu na kawałki nie mieściły mi się w misce %-)), do kolacji miałem jakiś pseudorazowy chleb- mąka t2000 (nie podali jaka, więc pewno pszenna) 20%, mąka pszenna t720, mąka żytnia t720 + jakieś ziarna- ważne, że bez chemii. Po powrocie do diety łażę cały czas jak [...]
[...] na patelni. Białek nie ubijam. Tylko jeśli chce, aby był trochę mniej suchy w czasie smażenia przykrywam patelnie. Potem ciach na drugą stronę - 2 - 3 - minuty i gotowe. Oczywiście ogień full, ale to raczej przez tą grubą patelnię. Cielu wiem, że mąka nie może wygrać z płatkami, ale zawsze lepsza słaba mąka niż pyszne, niezdrowe parówki :)
[...] z mąką kokosową jest kiepsko. Daje jajka + mąką kokosowa + woda, i miksuje to, wiem że z mlekiem na pewno będą lepsze ale wcześniej też na wodzie robiłam i było dobrze, a teraz one są takie suche, kruche rozsypuje się wszystko. Leniwe, ser + jajko + mąka i wszystko się rozwaliło, kupa sera była tylko, a wcześniej robiłam nawet bez mąki i było ok.
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny Sklad nie jest zbyt dobry. Za duza zawartosc maki pszennej. Slonecznik tez jest zbedny.
[...] które trzeba dźwigać drożdżami. Buszując dalej mamy teorie o skórce chrupiącej i o piecach do chleba (ponoć w tych nowoczesnych chleb się zaparza a nie piecze) Dobry młynarz to jeszcze powie jak bardzo mokra jest mąka (z mokrej rozpadają się pierogi np.) Nie wgłębiajcie się w to.. pieczecie z sercem i zgodnie z przepisem to na pewno wyjdzie.
Kukurydzy mamy nie jeść z puszki, bo ma w sobie cukier. Chyba o to chodzi?? A mąka kukurydziana to mąka jak każda inna. Cukru w sobie nie ma bo jest ze zmielonych ziarenek przecież :-D W necie jest sporo przepisów na wypieki z mąki kukurydzianej, ale zaznaczam że jest to mąka dość specyficzna i trudna ;-D
Czy maka ziemniaczana to samo zlo? Mam przepis na placki z dyni z maka ziemniaczana, na lyzce oliwy z oliwek smazone. Ujdzie? Sprobuje na teflonie, ale co z ta maka, tragedia, trzeba kombinowac z jakas razowa? Ktore oleje trzeba trzymac w lodowce?
Dzieki dziewczyny, trzymajcie te kciuki, prosze, dalej :-) Pierwszy dzien byl porazka, wrocily moje bulimiczne zapedy, niestety.. Bez cyferek i liczenia robi sie mniej bezpiecznie.. Ale nauczylam sie juz przez chorobe, ze kazdy dzien jest nowym poczatkiem, ba.. Kazda godzina, minuta, sekunda to nowy poczatek, wiec sie nie zalamalam, zebralam sie [...]
Dzisiaj dzień bez treningu,jak to niedziela-nuda w chvj %-) Pospałem,odpocząłem i jutro mogę z rana lecieć cięzko plecy i lekko klatkę :-) Jedynie co dzisiaj zrobiłem to na siłowni pomalowałem elementy metalowe na czarno żeby to jakoś wyglądało :-) Wrzucę zdjęcia paru posiłków z wczoraj,dzisiaj. Lody proteinowe z przepisu chłopaków z Ponad [...]
Ale jaka mąka gryczana? Pszenna. Ja robię z mąki typ 650, z nieco grubszego przemiału. Ciasto jest dzięki temu bardziej chrupkie. Po wyrobieniu dodaję do ciasta dość sporo oliwy i zagniatam - nie chłonie wtedy sosu pomidorowego i soków ze składników. Składniki proste: mąka, woda, drożdże, sól, oliwa. Na wierzchu: sos pomidorowy z mięsistych [...]
To mówicie że mozzarella taka dobra, ile razy tygodniowo ją szamiecie? Można spokojnie dawać na przemian z twarogiem/wiejskim? I kolejne pytanie, jaka mąka wg. was jest najlepsza? Mąka pełnoziarnista 3 zboża Lubelli daje rade czy są jakieś lepsze propozycje? Dieta powinna urozmaicona, więc możesz sobie rotować, jednak nie traktuj nabiału jak [...]
[...] przyjazne dla naszej flory bakteryjnej "mikroby", polecane szczególnie po kuracjach antybiotykowych. 2. Odrzucenie (ograniczenie) białej mąki. Biała mąka jest produktem rafinowanym i w związku z tym jest pozbawiona witamin i soli mineralnych (zawiera śladowe ilości takich związków, bądź też jest sztucznie wzbogacana). W [...]