SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 200623

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 825 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 42323
wszystko przed

trenuj sam dla siebie i dla swojej duszy, p****** to co mówią inni, większość to lamusy !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Myć mięso po zakupie, przed włożeniem do zamrażarki? Nigdy nie myłem, bo sądzę, że podczas gotowania wszystkie drobnoustroje odchodzą i mięso jest czyściutkie, ale ktoś mi ostatnio polecił abym obmył mięso przed schowaniem do zamrażarki, jest sens?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
raczej nie myje się przed zamrożeniem surowego mięsa, bardziej po rozmrożeniu miało by to sens
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 983 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 34711
Może to wydawać się prozaiczne, ale ostatnio zacząłem się nad tym zastanawiać. Czy warto się przejmować ubytkami tłuszczu z mięsa podczas pieczenia (przejmować się = uwzględniać w liczeniu)? O ile z taką piersią czy nawet schabem nie ma problemu, to jednak piekąc karkówkę czy udka dochodzę do wniosku, że sporo fatu zostaje na na blaszy. Niby drobnostka, ale jednak tłuszcz jest pojemny kalorycznie i taka sprawa może rzutować na btw diety. Jakie jest wasze zdanie, panowie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
myślę, że kwestia marginalna.
udko, czy już w ogóle karczek mają różny stopień zatłuszczenia i trudno w ogóle ocenić poziom tłuszczu
Ja używam wartości uśrednionych

masz rację może rzutować, dlatego aż tak często się nie je karczku, udka raczej ok, nie ma aż takich różnic
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 301 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 14595
Czesc mam do was pytanie ile u was trwa masówkai do kiedy planujecie w tym roku ?? ile w tym okresie przybieracie na wadze?? ... ja zacząłem swoja od sierpnia czyli niedługo beda 3 miesiace..... moja waga podskoczyła juz o 7 kg w czym jestem teraz w trakcjie brania kreatyny ale jednak widze duzo tłuszcu na brzuchu az takei fałdy sie robia bleee i zastanawiam sie czy moze masówke zrobic do połowy listopada a potem redukcja do stycznia i znowu 3 miesieczna masówka ... czy moze zrobic tłuższa masówke do lutego i dopiero potem isc na redukcje do wakacji ....
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1290 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 14100
jak cie nie zalewa masuj jak najdłużej ,niestety jak dieta kuleje to idzie tam gdzie nie powinno

Piękno jest w prostocie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
gajdol1
Czesc mam do was pytanie ile u was trwa masówkai do kiedy planujecie w tym roku ?? ile w tym okresie przybieracie na wadze?? ... ja zacząłem swoja od sierpnia czyli niedługo beda 3 miesiace..... moja waga podskoczyła juz o 7 kg w czym jestem teraz w trakcjie brania kreatyny ale jednak widze duzo tłuszcu na brzuchu az takei fałdy sie robia bleee i zastanawiam sie czy moze masówke zrobic do połowy listopada a potem redukcja do stycznia i znowu 3 miesieczna masówka ... czy moze zrobic tłuższa masówke do lutego i dopiero potem isc na redukcje do wakacji ....


Jest to mocno indywidualne. 3 miesiące stały treningów to sporo. Na pewno warto zastanowić się nad okresem regeneracji.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 301 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 14595
no treningi mam 4 razy w tygodniu i juz wydaje mi sie ze duzo przytyłem.... ale jednak równiez łądnei urosłem i siła poszła w góre.... wiec kto mi co doradza? masowac jeszcze i ile? czy redukcja/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 275 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5990
patryx-13
Może to wydawać się prozaiczne, ale ostatnio zacząłem się nad tym zastanawiać. Czy warto się przejmować ubytkami tłuszczu z mięsa podczas pieczenia (przejmować się = uwzględniać w liczeniu)? O ile z taką piersią czy nawet schabem nie ma problemu, to jednak piekąc karkówkę czy udka dochodzę do wniosku, że sporo fatu zostaje na na blaszy. Niby drobnostka, ale jednak tłuszcz jest pojemny kalorycznie i taka sprawa może rzutować na btw diety. Jakie jest wasze zdanie, panowie?

oczywiscie ze uwzgledniac to podczas podliczania
obrobka termiczna wypala nawet 30% tluszczu z mies

Take What You Can, Give Nothing Back!

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ile czasu redukcja??

Następny temat

Dieta na redukcje pomoc

WHEY premium