Tak sądzę, trzeba sobie znaleźć optymalną ilość pełnoziarnistych produktów zbożowych, które organizm danego człowieka dobrze toleruje, zaczynając od mniejszych dawek i obserwując. Też w takich sytuacjach myślę o swoich babciach i dziadkach - nie mieli 100% czystej diety, jadali biały chleb i inne niezdrowe rzeczy, ale mieli dietę urozmaiconą, bez [...]
Grubość igły, której zamierzamy użyć, jest powiązana z tym, jaki środek będziemy aplikować i w jakie miejsce na ciele. W przypadku środków, które są bardziej oleiste, igłę należy wybrać nieco grubszą np.: 0,7mm-0,9mm (w zależności od poziomu tkanki tłuszczowej), gdyż cieńsza igła mogłaby spowodować ból, ale też problem z samą iniekcją, a zbyt [...]
Najczęściej wśród osób ćwiczących króluje teoria, iż spożycie białka powinno wynosić około 2g na kilogram masy ciała. Niekiedy osoby trenujące przyjmują nawet 3 -3.5 gram białka na kilogram masy ciała. Kierując się zasadą, że mięśnie potrzebują aminokwasów kładą szczególny nacisk na spożycie białka w diecie. Jednocześnie jednka pojawiają się [...]
jesli synowi kompletnie nic nie dolega, na nic nie narzeka i w ogole wszystko w porzo to nie ma sie czym martwic - w koncu optymalna temperatura u dzieci wynosi od 36 do 37 z kawalkiem (gdzies juz o tym pisalem). wazne jest, zeby jak juz mierzyl pod pacha to po prostu niech nie rusza termometrem i bedzie ok.
Jak już wielokrotnie zostało napisane - w praktyce nie istnieje coś takiego jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. W związku z tym nie ma możliwości ułożenia planu treningowego bądź dietetycznego ukierunkowanego na utratę zbędnych centymetrów w wybranych przez nas partiach. Aby redukcja przyniosła zadowalające nas rezultaty niezbędna jest [...]
aczkolwiek dlaczego stronisz od mięsa Mięso będzie się pojawiać 3x w tygodniu. Czytałem że to optymalna ilość. Ani za często ani za rzadko, prawda? Bardzo chętnie jadłbym częściej bo bardzo lubię, ale tylko z rozsądku chcę to ograniczyć. Wołowinę, zwłaszcza steki, bardzo lubię i chyba faktycznie zaplanuję ją 1x w tygodniu. Czytałem, żeby [...]
aczkolwiek dlaczego stronisz od mięsa Mięso będzie się pojawiać 3x w tygodniu. Czytałem że to optymalna ilość. Ani za często ani za rzadko, prawda? Czytałem, żeby czerwonego mięsa nie jeść częściej, zgodzisz się z tym? Nie zgadzam się z tym. Nie widzę przeciwskazań do spożywania takiego mięsa codziennie. Nie ma żadnych problemów ze spożywaniem [...]
[...] dietę Kwaśniewskiego w wątrobie kumuluje się witamina A, która uszkadza ten narząd. A warszawski Instytut Żywności i Żywienia opublikował nawet oficjalną opinię, że dieta optymalna jak każda niskokaloryczna może odchudzać, ale jest groźna, bo prowadzi do miażdżycy, poza tym nie dostarcza ważnych składników. Lekarze ostrzegają przed zawałem, [...]
/SFD/2016/9/6/d2a83f38b9a4401b8c6e8648ae62a1c7.jpg To, jak duży posiłek i z czego złożony zjemy przed treningiem zależy od co najmniej kilku czynników. Między innymi znaczenie będzie miała pora treningu, rodzaj treningu i czas jego trwania, nasz indywidualny ogólny bilans kaloryczny, jak również nasze preferencje i zdolności trawienne. Najlepszym [...]
Redukcja tkanki tłuszczowej jest długotrwałym procesem, zależnym od wielu zmiennych. Przede wszystkim są to: - dobrze dobrana dieta, - odpowiednio ułożony trening, - optymalna ilość regeneracji i snu. Zakładając, że wszystkie te zalecenia są spełnione, możemy liczyć na to, że wraz z czasem efekty na pewno będą. Warto jednak mięć również na uwadze, [...]
Witaj To jest kwestia indywidualna. Bardzo dużo osób ćwiczy przed snem, gdyż nie ma czasu w ciągu dnia bądź tak jest im po prostu wygodniej. Jednak są osoby, które skarżą się na problemy ze snem, kiedy trenują późnym wieczorem. Skąd się to bierze ? 1.Trening w pewnym stopniu pobudza układ nerwowy. 2.Trening podnosi ciśnienie Istnieje więc [...]
L-karnityna to jeden z najpopularniejszych środków odchudzających. Jeszcze parę lat temu kiedy środki wspomagające odchudzanie nie były tak rozpowszechnione i nie było dużego wyboru l-karnityna była pierwszym suplementem, po który sięgały osoby redukujące tkankę tłuszczową. L-karnityna – co to jest? L-karintyna to substancja naturalna wywodząca [...]
mozesz spokojnie brac 4, nic nie stoi na przeszkodzie. dawka zalecana przez producenta to optymalna, profilaktyczna ilosc antyoksydantow- a tobie chodzi o cos wiecej niz ochrone przed wlnymi rodnikami. Podziel sobie to na 4 dawki do posilkow- rano, do drugiego sniadania, do obiadu i kolacji. Pozdrawiam, Dezir --->Doradzam pieknym paniom, [...]
Spokojnie zamroź i o nic sie nie boj, nic sie z miesem nie stanie. Wklejam taki artykul (za poradnikzdrowie.pl) moze sie komus przyda. "Żeby się nie psuło" Odkąd istnieją lodówki, odpadł nam duży kłopot z przechowywaniem żywności. Ale temperatura bliska zeru nie zawsze jest korzystna. Jak postępować, by produkty dłużej były smaczne, [...]
Ryż jest jednym z głównych źródeł węglowodanów w dietach większości osób. Szczególnie tych trenujących jakiekolwiek dyscypliny sportu lub dbających w swoją sylwetkę. Wynika to z jego składu, a szczególnie wysokiej zawartości dobrej jakości, węglowodanów. Zawiera on około 79% węglowodanów pochodzących ze skrobi, 6,5% białka i 0,6% tłuszczów. Poza [...]
Białko jest jednym z trzech podstawowych składników odżywczych naszej diety. Bez dostarczenia odpowiedniej ilości białka nie jesteśmy w stanie budować mięśni, regenerować organizmu, a nasza równowaga hormonalna może ulec zaburzeniu. Dlatego też istotne jest to, aby wraz z pożywieniem dostarczyć optymalną ilość białka z jak najlepszych jego źródeł. [...]
By poprawnie wykonać zastrzyk, należy dokładnie umyć ręce, odkazić (wodą utlenioną miejsce wkłucia) najlepiej zrobić to w obszarze mięśni pośladkowych wielkich, w udo lub w mięśnie naramienne. Jednak najczęściej wybiera się mięsień pośladkowy wielki, który ze względu na swoją wielkość oraz ukrwienie zapewnia optymalną dystrybucję i absorpcję [...]