co do zarcia to napoczatku ostroznie, mi lekarz po wycieciu wyrostka kazal przez 2 tygodnie dnie maxymalnie lekkastrawna, pamietam jadlem jakies obrzydliwe kleiki na poczatku, potem zaczalem jesc jakies biszkopciki, a kanapki odwazylem sie zjesc 10 dnia dopiero... 15 dnia z kolega udalem sie do maka to pareset metrow od domu, to musialem pedem [...]
Nie wiem, czy moje się przyda, bo bezglutenowe i LF - ale życie mi ratują gofry jaglane (100 mąka jaglana - kasza ugotowana też może być, jajo, cynamon, banan). 514 kcal, B 17 g, W 89, T 7 + oliwa do smarowania gofrownicy. A jak wyjeżdżam to pizza gryczana rulez. %-)
jeszcze powrócę do tematu makaronów... obecnie próbuje budować masę, jako że najlepszy i najtańszy bo praktycznie darmowy dostęp mam do makaronu dwujajecznego mógłbym go szamać ze 2x góra 3x w tygodniu, tylko przeraża mnie wartość IG oscylująca w granicach 90 powstaje więc pytanie: czy jeść i jeśli tak to w jakich porach dnia? (to samo z mąką, [...]
Ja mam stary sposób na takie zachorowania zoladkowe i skuteczny..albo kisiel,moze byc nie gotowany a wrecz rozrobiony na wodzie albo maka ziemniaczana i po prostu to wypic.Koniec sraczek na jakis czas.Pozniej gorzka czekolada albo jagody jak mama robila w sloiki najlepiej..
Dzięki maka-paka ^^ Właśnie takiej odpowiedzi chciałem. A oto mój trening: 6-8 tygodni I trening 1.Rozgrzewka 15 min. 2.przysiad ze sztangą na barkach (wolne zejście, szybkie wstawanie) 1 + 4x(12-16) 3.półprzysiad z dynamicznym wyjściem w górę (sztanga na karku) 3x(10-14) 4.Zarzuty od klatki w górę 2x (8-12) 5.Plecy-podciąganie sztangi do brzucha [...]
Takie coś mi wyszło Tylko że dałem 400g ciecierzycy, tyle było w opakowaniu, 2 banany, 2 jaja, kakao, trochę jagód bo zostało, bez wpc, miks mąk ryzowa i owsiana bo się pokonczyły, piana się słabo ubiła, z wierzchu ok a pod spodem trochę wody i w calej masie mąką się musiałem ratować, no i kakao i ksylitol. Samą wodę z ciecierzycy ubijamy czy z [...]
[...] przeciwnie... za 6-7lat jak zbudujesz podstawy to pytaj o to :) ) Ale czemu ma nie jeść wieprzowiny? Dobra jest :D Podgardle wiadomo, tłuste, ale raz na jakiś czas? Naleśniki no... wiadomo, mąka baaaardzo oczyszczona, ale też nie popadałbym w skrajności, nie je tego co dzień i na 100% nie bedzie różnicy czy raz zje naleśniki czy chleb razowy
polędwica z indyka słabe źródło białka , bułki to samo węglowodanów . Nie masz pomysłu masz tutaj dział : http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html od siebie dodam że po trening mąką ryżowa miód banan wpc = dużo kalorii dobrych i lekkie dla flaczków .
outsidee:no ja mysle nie wiem co to za maka wiec nie powiem czy dobry czy nie ale lepeij zostac przy tradycyjnym skoro masz pewnosc ze to nie podroba, a co do dostepnosci to tez sie zgodze, trzeba miec farta albo na dostawe trafic zeby wcinac zdrowy chlebek Zmieniony przez - k3ho w dniu 2006-02-09 15:28:37
Ser biały można zrobić ze szczypiorkiem i kefirem można dodać czosnek, sól. Pierogi ruskie (zabójstwo dla dietetyków, ale chyba dobre na mase ) Bułki z serem pieczone (można chyba zrobić z mąką pp) Makaron z serem Ser ze słodzikiem/miodem/syropem
Szpinak przesmażyć na patelni, po czym dodaj wyciśnięty czosnek oraz do smaku: sól, pieprz. Odstaw do wystygnięcia. Następnie szpinak wymieszaj z żółtkami, mąką i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Tak przygotowaną masę wylej do dużej, prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia, po czym wstaw do piekarnika [...]
mąka pełnoziarnista wcale nie rozni się cena od normalnej mąki. W lidlu masz super mąke pełnoziarnistą zytnią, typ 2000. 1kg w lidlu kosztuje chyba 2.39, wiec cena nie wiele większa od normalnej mąki. robisz placka, jakies warzywa i masz tortille :)
Azello jesli będziesz wbijał w dupsko to przeciez ono ci nie urosnie tylko dlatego.że tam wbijasz dece, no nie rób sobie jaj. Twoje 20 strzałów to 1000 mg, a więc zrobisz z tego tylko 5 tygodni. Każdy Ci powie,że to zbyt krótki cykl jak na dece, minimum 8 tygsów. Na Twoim miejscu wbijałbym 100 mg np w poniedziałek, 100 we wtorek. W nastepny [...]
[...] słodkie i klejace,że coś niesamowitego!Cały przemysł pseudospożywczy robi nas w konia.Te tony bensoesanu sodu,glutaminianu sodu,aspartanu,sorbinianu potasu itd.to i biała mąka,cukier,pożywienie martwe,jałowe nas zabija i nasze dzieci.Urzędasy gledzą brednie o bakteriach,wirusach a nasze organizmy radzą sobie gdy własciwie funkcjonuja bez [...]
Jak chcecie cos do jedzeinia prosze bardzo mam cos smaczen i nawet nawet: oto to ;) Tortellini w sosie cytrynowym Trudność *, Koszt * Czas 1 h Potrzebujemy na 4 osób: 30dg pierożków torteli (takie małe jak na wigilii są:) 10 dag gotowanej szynki 200 ml śmietany kremówki (chudej) 1 żółtko, 1 cytryna 1 szklanka mleka 2 łyżki utartego sera [...]
[...] natką pietruszki. RADA: Żelazna zasada mówi że makaron gotować najpierw tylko do podanej na opakowaniu minimalnej granicy czasu. Trzeba próbować. Jeśli makaron czuć jeszcze mąka - gotować dalej i po 1 min zrobić próbę i tak dalej, aż do uzyskania odpowiedniej miękkości. Kalorie 2680/4=670 kcal na 1 osobę. Zaw. tł. mała Źródło fosforu.