makaron z takim składem nadaje się na stałe do diety?? Skład: mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista, woda. jest on z lubelli (spaghetti) i 2,5 zł za 400g ostatnio znalazłem
makaron z takim składem nadaje się na stałe do diety?? Skład: mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista, woda. jest on z lubelli (spaghetti) i 2,5 zł za 400g ostatnio znalazłem Ok. Spróbuj razowego - w biedronce, czy tesco są dostępne po dobrej cenie, a smakowo - w moim przekonaniu - zdecydowanie lepsze;-) A ja mam trzy pytania. Pierwsze dotyczące [...]
Witam. Mam pytanie dotyczące makaronu razowego. Ostatnio w "Realu" kupiłem dwa makarony, tylko teraz nie wiem który ma lepszy skład. Więc pytam o to was :) 1. Lubelski (nie mylić z Lubella;)) makaron domowy "graham". skład: Mąka razowa 100%, woda 2. Makaron Goliard Pełne Ziarno. skład: semolina razowa z pszenicy durum, woda. Który waszym zdaniem [...]
Chleb najwyższej jakości na pewno nie jest. Sama mąka kosztuje około 3-4zł typ 2000. Na zakwasie taki chlebek kosztuje około 7-8zł( jak dobrze pójdzie to i za 5-6 się znajdzie) ale na zakwasie o wiele więcej roboty z nim jest więc taki na drożdżach byłby tańszy przy masowej produkcji ale raczej myślę, że aż taki tani by nie był. W lidlu nie bywam [...]
czyli bezsensu, chyba ze ktos na gluten uczulony...? al eto juz lepiej zjesc cos bezglutenowego z natury ze tak powiem niz taki wytwor, przynajmniej mi sie wydaje, no nie wiem. No ale nie wiem co z tym durum, bo jak na wyglad i smak to wg mnie zwykly bialy.... wydawalo mi sie ze durum to razowy czy cos, maka nieoczyszczona, ale ten jest zwykly [...]
chleb to podstawa moich wegli, no przynajmniej polowa dziennie \-) uwielbiam. zawsze pozostaje mi kupowanie, w aldi mam taki maka, woda, sol, ale domowy jest jednak lepszy.
AMiU, pewnie, że lepiej byłoby nie, ale niestety ciężko dostać w 100% czyste. Tak samo nie mam pewności, że mąka super eko bio, która kupiłam 400g za 7zł był w 100% bez glutenu skoro ten sam pan mial z tego samego młyna orkiszową, pszenną itd.
Preria - mi się raz kruszy mniej, raz bardziej i mam wrażenie, że to zależy głównie od drożdży. Od różnych producentów różnie się zachowują. Inna mąka też równa się inny efekt. Nigdy nie zdarzyło się żeby 2 razy wyszedł identyczny, bo za każdym razem daję coś inaczej.
ale to Klaudia pisała do Maka, nie ja spirytus był prima sort! mam prawko, ale od trzech lat go nie używam Zmieniony przez - Pippo w dniu 2011-02-15 17:11:22
Siemka..a ja mam pytanko takie dzwine dosc.. slyszeliscie o jedzeniu surowej maki z jajkami i mlekiem? wiem,dziwne i wychodzi z tego ciasto na nalesniki ;p ale czy to jakos nie szkodzi ? co prawda mąka ma duzo weglow a jajka i mleko conieco bialka ;)