[...] żadnej roli. Tylko podbija inse. 4.Okej, możesz oliwę zamienic na tłuszcze nasycone: masło klarowane,olej kokosowy,olej mct itp. 5.ok 6.Okł 7.Okej dałbym więcej białka. Pamiętaj o urozmaicaniu diety i włączeniu źródeł omega3 do diety: olej lniany,orzechy włoskie ale przede wszystkim tłuste ryby: makrela,łosoś, śledź. Pozdrawiam i szerokości :)
[...] znaleźć się wysokojakościowe białko pochodzące z przynajmniej kilku różnych źródeł, takich jak chude mięso (drób, wołowina), ryby morskie (łosoś, śledź, dorsz, halibut, makrela), jaja (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) oraz nabiał (twaróg, jogurty naturalne, kefiry, mleko). Uzupełnieniem mogą być podroby (np. wątróbka), dobra jakościowo [...]
[...] – 4,2 g kasza gryczana – 2,2 g fasola biała – 1,7 g czekolada gorzka – 1,7 g orzechy laskowe – 1,4 g płatki owsiane – 1,3 g ciecierzyca – 1,2 g groch – 1,2 g szpinak – 0,5 g makrela, dorsz – 0,3 g banan – 0,27 g Łatworozpuszczalne (mleczan, wodoroasparaginian, chlorek, siarczan, cytrynian, glicynian, pidolinian), jak i nierozpuszczalne (węglan, [...]
miesko to przede wszystkim piers z kurczaka, nie zaszkodzi czasem schab wieprzowy np, jakaw wolowinka czy cos :) z rybke to np makrela na noc, tunczyk(aleo granicz sie do 1 puszki dziennie max) mintaj swiezy pyszna rybka np jest wiele opcji, duzo urozmaicen :)
[...] w 10%, takze warto wziac pod uwage aby ich niedobor uzupelniac z pozywienia - Najbogatsze źródła (zawartość magnezu w 1 kg produktu) kakao gorzkie 16% – 4,2 g kasza gryczana – 2,2 g fasola biała – 1,7 g czekolada gorzka – 1,7 g orzechy laskowe – 1,4 g płatki owsiane – 1,3 g ciecierzyca – 1,2 g groch – 1,2 g szpinak – 0,5 g makrela, dorsz – 0,3 g
[...] aby mi powiedzieć, jakie warzywa jeść i ile ? Coś niedrogiego, muszę serio zmieścić to w tych 14 zł :/... To śniadanie średnio kosztuje 3.50 zł na dzień z tego co liczyłem, makrela 3 zł, bułki i ser 4 zł + woda 1 zł. No to z 3 zł zostaje na jakieś owoce i warzywa... A może macie całkiem inne propozycje co można zjeść w tej cenie ? Bardzo proszę [...]
Masło orzechowe , szynka wiejska , chleb są to mocno przetworzone składniki żywnościowe co raczej powinniśmy ich unikać w diecie. Doczytaj posty podwieszone , dodaj do diety tłuste ryby jak śledź, makrela , łosoś by były kwasy o3. Pozdrawiam
U mnie zawsze wlatuje rybka na koniec dnia z dodatkami, rotuje sobie miedzy rozowym lososiem, makrela, tunczykiem, badz mintajem - wszystko swieze, zadne puszkowane:-)