SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka

  • [...] makaronów i jeden z nich to właśnie spaghetti z mąki ciecierzycy. Plusem makaronu jest to, że nie ma w składzie żadnych dodatków. Producent zapewnia, że skład to 100% mąka z ciecierzycy. Kolor makaronu adekwatny do swojego składu, zapach neutralny - na pierwszy rzut wygląda jak tradycyjna wersja tego produktu. Sposób gotowania jest taki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5808 Data: 2022-05-22 16:10:36
  • [...] nasiona słonecznika 5,5%, pasteryzowane wędzone tofu (woda, ziarna soi, dym wędzarniczy z drewna bukowego, substancje wiążące: chlorek wapnia, chlorek magnezu), bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), ekstrakty z cebuli i pieprzu, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), mąka pszenna, skrobia, pietruszka, sól, zioła prowansalskie, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2389 Data: 2022-02-23 11:38:58
  • [...] seler, papryka zielona, papryka żółta, pietruszka nać, czosnek), fasola czerwona gotowana 15%, koncentrat pomidorowy 6%, teksturat białka pszennego 2% (białko pszenne, mąka pszenna), skrobia ziemniaczana, cukier, sos sojowy (nasiona soi, woda, mąka pszenna, sól), sól, ekstrakty przypraw (pieprz czarny, lubczyk, por, liść laurowy), glukoza, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2223 Data: 2022-03-13 19:11:01
  • Budowanie masy mięśniowej to naprawdę ciężki i złożony proces. Sporo amatorów sportów siłowych uważa, że masę mięśniową buduje się w mgnieniu oka i wystarczy do tego tylko nadwyżka kaloryczna. Co oczywiście nie jest prawdą. Suplementy i odżywki, czyli przyspiesz swoje efekty Podczas budowania masy mięśniowej, jak najbardziej można wspomóc się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7479 Data: 2018-03-02 11:01:03
  • Dieta IIFYM - elastyczny przewodnik diety

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Coraz więcej osób testuje metodę odżywiania IIFYM, która staje się niezwykle popularna. Koncepcja tej diety polega na bardzo elastycznym i swobodnym podejściu do całości żywienia, być może ten aspekt wpłynął na to, iż coraz częściej zauważyć można, że metoda ta jest chętnie przeprowadzana i często polecana innym. Podsumowanie: dieta powinna być [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8395 Data: 2018-02-06 09:55:02
  • [...] produktów żywnościowych: mniej, niż 0,5 mg - mleko i produkty mleczne, produkty zbożowe (kasze: jaglana, manna, gryczana, jęczmienna, ryż biały, płatki kukurydziane, mąka pszenna, bułki pszenne, makaron czterojajeczny), mięso (wieprzowina, wołowina, cielęcina), mięso z ud kurczaka, mięso z indyka, wątroba wieprzowa, wątróbka kurczaka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6935 Data: 2019-01-08 10:28:56
  • [...] Zawartość niacyny w 100 g produktów spożywczych: poniżej 0,10 mg - sery topione i dojrzewające, kefir, śmietana, jaja kurze, 0,10 - 0,50 mg - mleko, jogurty, sery twarogowe, mąka pszenna wrocławska, płatki kukurydziane, owoce (jabłka, pomarańcze, truskawki), warzywa (kapusta biała, cebula, marchew), 0,50 - 1,00 mg - pieczywo (chleb mieszany, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7938 Data: 2019-01-07 09:17:16
  • Każdy rozpoczynający się rok to czas, kiedy wiele osób stawia sobie cele związane z poprawą zdrowia i kondycji fizycznej. Dla niektórych mężczyzn jednym z wybranych postanowień może być przybranie na wadze i zbudowanie ładnej sylwetki poprzez zwiększenie masy mięśniowej. Jednak osiągnięcie tego celu wymaga nie tylko intensywnego treningu, ale [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 743 Data: 2024-01-05 13:52:24
  • Czym jest trening na masę? Najprostszymi słowami: jest to trening mający zwiększać masę ciała poprzez zwiększanie obwodów mięśni: bicepsa, tricepsa, przedramion, ud, klatki piersiowej czy grzbietu. Od przynajmniej końca lat 80. XX wieku i początku lat 90. XX wieku u większości mężczyzn chodzących na siłownię da się zauważyć trend w budowaniu masy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16990 Data: 2018-08-17 09:34:59
  • [...] mg/kg), mięso, ryby i drób – średnio 0.015 PPM (np. wieprzowina 0.05 mg/kg, wołowina 0.07 mg/kg, karp hodowlany 0.20 mg/kg), ziarna i produkty zbożowe 0.012 PPM (np. mąka pszenna 500 – 0.09 mg/kg, chleb pszenny 0.09 mg/kg), warzywa liściaste (np. sałata, brokuł, cykoria sałatowa, rukola, szpinak) - 0.054 PPM, warzywa strączkowe (np. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3076 Data: 2019-02-25 10:35:55
  • Wiele szczupłych kobiet marzy o zgrabnej i ponętnej sylwetce. Zazwyczaj pierwszą myślą, jaka przychodzi do głowy, która dotyczy metamorfozy, jest dieta odchudzająca, która ma sprawić, że nogi wysmukleją, brzuch będzie bardziej płaski, a ręce nie będą miały takiej wiotkiej skóry. Jednak czy jest to poprawne myślenie? Białko w diecie na masę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4066 Data: 2023-01-16 08:00:18
  • Początek roku stanowi doskonałą okazję do wyznaczenia nowych celów i skoncentrowania się na zdrowiu oraz dobrej kondycji. Wiele z nich obejmuje zmiany wizualne, a jednym z najczęściej powtarzanych postanowień nie jest tylko utrata kilogramów, lecz zdrowe i estetyczne zwiększenie masy ciała. Wiele kobiet pragnie osiągnąć sylwetkę, która jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1220 Data: 2023-12-29 10:53:46
  • Który sos w słoiku wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Często dieta kojarzy się nam z jedzeniem suchego ryżu, kaszy czy ziemniaków, ale wcale nie musi tak być. Takie danie wystarczy wzbogacić jakimś sosem czy dipem i już całość potrawy nabiera innego charakteru. A co jeśli nie mamy czasu, chęci i produktów, by stworzyć swój sos? Czy na sklepowych półkach znajdzie się jakiś godny uwagi, który od czasu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16571 Data: 2017-10-24 12:22:44
  • [...] migdałową, żółtko jaja, białka jaja czy oliwę” – przecież to wszystko są produkty wysokokaloryczne, łatwo tuczące (w nadmiarze). Szczególnie duży potencjał tuczący posiada mąka (węglowodany) w połączeniu z jajkami (tłuszcze). Na zakończenie dodam, iż nie istnieją proste i łatwe drogi. Slogany zawarte w książce poświęconej „diecie ujemnych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7057 Data: 2019-05-11 15:07:11
  • Jakie lody mają najmniej kalorii?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Lody na redukcji kojarzą się raczej z cheat'em, ale kto powiedział, że nie można zjeść lodów po treningu, jeśli mają ciekawy skład? Osobiście nie znam nikogo, kto nie przepadałby za lodami, każdy ma swój ulubiony smak. Jedni lubią, gdy lody oblane są białą czekoladą, inni zaś gorzką, a jeszcze inni wolą lody oblane czekoladą z orzechami. Swoich [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24331 Data: 2017-10-09 09:59:42
  • [...] dołączysz do niej odpowiednią dietę oraz trening. Dziwaczne preparaty nieznanego pochodzenia omijaj dalekim łukiem. Zwykle głównym składnikiem odżywczym jest tam glukoza lub mąka. Na pewno w sklepie spożywczym kupisz kilkadziesiąt gramów mąki taniej, niż za 169 zł. Nie ma dróg na skróty i cudownych pigułek budujących mięśnie. Na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 40470 Data: 2020-08-23 08:10:18
  • Homocysteina jest aminokwasem pośrednim powstającym podczas metabolizmu metioniny. Według obecnej wiedzy naukowej jest niezależnym czynnikiem ryzyka choroby niedokrwiennej serca, choroby naczyń mózgowych (np. niedokrwienny udar mózgu), tętnic obwodowych i zakrzepicy żylnej. Owszem, przypadek kliniczny opisany w badaniu: “Hyperhomocysteinemia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10062 Data: 2017-09-05 10:21:13
  • Błonnik - dlaczego warto go jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Błonnik, inaczej włókno pokarmowe, należy do grupy węglowodanów o złożonej budowie. Są to substancje pochodzenia roślinnego, które są nieprzyswajalne przez organizm człowieka, a prościej mówiąc, nie są one ani trawione, ani wchłaniane. Jednak w wyniku konsensusu dietetyków światowej klasy przyjęto, że 1 g błonnika jest w stanie dostarczyć 2,5 kcal [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4434 Data: 2017-06-30 23:43:28
  • Dieta bezglutenowa - przykładowy jadłospis modnego żywienia

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Diety bezglutenowe ostatnio dość mocno zawojowały światem, chociażby z tego powodu, że część ludzi ma problemy z układem trawiennym. Często wszystkie bolączki przypisuje się właśnie glutenowi, który znajduje się w pszenicy, życie, owsie oraz jęczmieniu. Oczywiście eliminacja dla niektórych jest modą, nowym trendem, a dla niektórych koniecznością. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3650 Data: 2018-02-16 10:29:26
  • Budowanie siły i masy wymaga przede wszystkim odpowiedniego planu treningowego. I tu tkwi największa pułapka. Początkujący świetnie reagują, mogą ciągle zwiększać obciążenia, progresja wydaje się nie mieć końca. Niemniej później nie będziesz mieć punktu odniesienia, nie będziesz wiedział, dlaczego coś było skuteczne i nagle przestało działać. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1230 Data: 2023-01-02 07:03:55