[...] nie zawiera cukru, utrzymany jest naturalny i wyrazisty smak owoców. Frużelina dostępna w sklepach zawiera zwykle tylko 60% owoców i jest dosładzana cukrem. Produkty te są słodkie, bardziej kaloryczne i przez zawartość cukrów rafinowanych bardziej szkodliwe – nie tylko dla sylwetki, ale także dla zębów czy wielu procesów zachodzących w [...]
[...] ALLNUTRITION COFFILOVE LAVAZZA COFFEE BEANS jest wykorzystana kawa z gatunku Arabica. Warto w tym miejscu zaznaczyć, że te słodycze, nie tylko zaspokoją naszą zachciankę na „słodkie”, ale także potrafią pobudzić niczym „mała czarna”, bowiem w 100 g COFFILOVE w białej czekoladzie znajdziemy około 100 mg kofeiny, a w wersji z ciemną nawet 235 mg! [...]
[...] ciało jest narażone na ciągły stres, czy to fizyczny, czy emocjonalny, wówczas wzrasta poziom kortyzolu, hormonu stresu. Czujesz wtedy częściej głód i szczególną ochotę na słodkie. Aby zachować zdrowie, Twoje ciało potrzebuje pokarmów bogatych w składniki odżywcze, a nie słodyczy czy fast foodów. Upewnij się, że radzisz sobie ze stresem i [...]
[...] żywności, tj. technik zabezpieczania jej przed zepsuciem, wzbogacania substancjami odżywczymi, czy urozmaicania smakowego potraw. Popularność zdobyły fast-foody oraz słodkie i słone przekąski równolegle z kolorowymi napojami gazowanymi słodzonymi cukrem, gdyż ludzie poza bezpieczeństwem po latach stresu zaczęli pragnąć coraz to bardziej [...]
[...] poddawane długiej i intensywnej obróbce termicznej czy pakowane masowo i utrzymujące długi termin przydatności. Wyjątkowo prozapalne są napoje alkoholowe z dodatkiem cukru, słodkie i słone przekąski, a także fast-foody. Źródła: Motamedi A, Askari M, Mozaffari H, Homayounfrar R, Nikparast A, Ghazi ML, Nejad MM, Alizadeh S. Dietary Inflammatory [...]
Przedstawiamy artykuł, który swego czasu ukazał się w serwisie Fit'n'Flexed. Biznes, polityka i zapewne treści sponsorowane, wszystkie z dodatkiem "odpowiednich" badań. Mimo wszystko, w Polsce nie manipuluje się społeczeństwem aż tak bezczelnie. Nikt nam nie wmawia, że cukier jest zdrowy. Natomiast sam pomysł na podatek od cukru jest ciekawy. [...]
Regularne uprawianie sportu niesie za sobą wiele korzyści. Nie tylko zdrowotnych i sylwetkowych. Ćwiczenia poprawiają nastrój, jakość snu czy nawet pamięć, ale korzystają z naszych zasobów energetycznych, które trzeba na bieżąco uzupełniać. Nie ma nic za darmo. Każdy trening to uszczuplenie tych zasobów, które oczywiście można odbudować przy [...]
[...] bazujących na cukrach prostych i tłuszczach trans bez wątpienia jest dla większości osób, szczególnie kobiet, bardzo trudna. Niektórzy nawet sugerują uzależnienie od słodkiego i brak możliwości rezygnacji ze zjedzenia przynajmniej raz dziennie produktów z tej grupy. Dlatego też marka ALLNUTRITION myśląc o naszym zdrowiu i sylwetce, [...]
Niektóre chwile, wspomnienia chcielibyśmy zamknąć w szklanym słoiku, aby nigdy nie zbladły i zawsze można było do nich szybko sięgnąć. Podobnie jest ze smakami, szczególnie tymi sezonowymi, które kojarzą się ze słonecznym latem lub pierwszymi dniami złotej jesieni. Znajdujemy je zazwyczaj w domowych przetworach, które później goszczą na naszych [...]
Któż z nas nie kocha keczupu? Jeśli jesteś uczulony na jego składniki, mogę tylko Tobie współczuć. Ten przepyszny dodatek do ogromnej liczby dań, sprawia, że mimo tego, że niektóre z nich same w sobie, nie mają zbyt ciekawego smaku, to dodatek keczupu pozwala zjadać je z ogromnym apetytem. Ile kalorii ma keczup? Odpowiedź na to pytanie będzie [...]
[...] nie tylko wpłynąć na jakość biegu, ale także doprowadzić do uczucia głodu zarówno w trakcie, jak i po treningu. Znaczenie ma także jakość spożywanych kalorii. Jeżeli jesz słodkie, bogate w cukry proste pokarmy, to z pewnością szybko poczujesz przypływ energii. Jednak podczas biegu takie pokarmy dość szybko spalisz i odczujesz głód. Warto zatem [...]
[...] kontroli apetytu i utraty wagi Wysokiej jakości sen jest niezbędny do kontrolowania apetytu i wagi. Brak snu zwiększa poziom hormonu głodu, greliny, zwiększając tym chęć na słodkie i kaloryczne pokarmy. Po nieprzespanej nocy dużo łatwiej nam podjąć złe decyzje, jeśli chodzi o wybór jedzenia. Suplementacja melatoniną może zapobiec zaburzeniom snu [...]
[...] bawić się w krojenie razowego pieczywa, układanie składników na kanapkę czy robienia jakiegoś zdrowego dania. Poza tym, jeśli celem są słodycze, to wynika to z tego, że słodkie pokarmy wywołują uwalnianie dopaminy. Jest to neuroprzekaźnik w mózgu, który zapewnia krótkotrwałe, ale za to pozytywne uczucie otrzymania nagrody. I to jest główny [...]
[...] ochotę. Pełnowartościowe posiłki zazwyczaj składają się z dobrej jakości białka, jak na przykład grillowana pierś kurczaka lub kawałek ryby, warzyw i węglowodanów takich jak słodkie ziemniaki czy ryż. Tłuszcze w diecie kulturystów są ściśle kontrolowane, więc posiłki są pieczone lub gotowane na parze. Kulturyści postrzegają jedzenie inaczej niż [...]
Moda na posiadanie brody nie przemija, a w obecnej sytuacji nawet się nasila. Jednak nie wszyscy mężczyźni mogą równie łatwo wyhodować brodę. Na szczęście istnieje kilka metod, które mogą w tym pomóc. Jedną z nich jest przyjmowanie suplementów zawierających biotynę, która znana jest przede wszystkim z korzystnego wpływu na skórę, włosy i [...]
[...] gałąź słodyczy o składzie nieporównywalnie lepszym dla zdrowia niż ma to miejsce w przypadku najpopularniejszych na świecie przekąsek. Dobrym przykładem są tutaj słodkie smarowidła, które mogą wzbogacić smak wielu rodzajów deserów, nie rujnując przy tym równowagi energetycznej, gdyż wolne są od sacharozy, glukozy czy oleju palmowego. [...]
Utrzymanie zdrowej diety w szkole nie zawsze jest łatwym procederem, szczególnie gdy celem jest redukcja masy ciała. Słodkie przekąski, napoje, poczęstunki od kolegów i koleżanek nie ułatwiają walki o zdrową i ładną sylwetkę. Dostępność produktów o wysokim stopniu przetworzenia niestety nie ułatwia nam zadania. Nie tylko kalorie są ważne Wielu [...]
[...] z zębami, tym bardziej niekorzystny wywiera on wpływ na szkliwo. Zupełnie odwrotne do cukru działanie wykazują substancje zaliczane do polioli. Związki takie jak matlitol są słodkie, jednak nie szkodzą zębom oraz mają minimalny wpływ na równowagę energetyczną, oraz gospodarkę glukozowo-insulinową. Znajduje on zastosowanie zarówno w produkcji [...]
[...] kremową konsystencję. Bez użycia cukru uzyskano tutaj smak karmelowy, dzięki czemu fanom mocnej słodyczy po wypiciu tej kawy łatwiej będzie zapanować nad apetytem na słodkie przekąski. Nową kawą w puszce delektować można się na wiele sposobów. Poza tym, że może być wypita schłodzona, to wykorzystać ją można jeszcze do przygotowania [...]
Naukowcy badali związek między ilością nabiału w diecie a opornością na insulinę u 272 kobiet w średnim wieku, bez cukrzycy. Uczestniczki prowadziły 7-dniowe dzienniki żywieniowe, uwzględniające np. spożycie mleka. Podsumowanie Wysokie spożycie mleka może z czasem prowadzić do zmniejszenia wrażliwości na insulinę. Oczywiście, potrzebne są dalsze [...]