Co do anginy, to moge Ci doradzić pewien sprawdzony sposób. min. 3x dziennie, szklanka z letnią wodą, do szklanki kopiasta łycha soli, i płukasz, gulgając sobie takim roztworem po migdałkach. Ważne żeby nie łyknąć tego bo można zwymiotować ale mi to nie raz już pomogło, a chorowałem na to cholerstwo dość często i tylko faszerowali mnie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] No może w niedziele jak wyjdzie ta sesja to w sobotę około 20 przestanę pić i w niedzielę tylko kilka łyków jeżeli będzie potrzeba aż do treningu. Sól: Tu tak samo. Solę jak soliłem, nic nie zmieniam. Sól obetnę dopiero w sobotę i to też nie całkowicie, a ograniczę po prostu do łyżeczki, czy coś. Nigdy nie mierzyłem wcześniej podaży sodu, także [...]
Julietta, ja robię zaczyn z 100g maki i 2 łyzek zakwasu. Wody tyle zeby jak smietana geste było. I stoi przez noc. Rano dosypuje do tego sól i kolejne 100g maki plus ewentualnie dodatki: siemię, mak, orzechy etc. Woda,zeby jak bardziej gesta smietana. Tylko dobrze mieszam i do glinianej foremki. Na 6 godzin do rośnięcia - czasami i dłuzej. Pfrzed [...]
[...] czy większych ilościach, jednakże sól zabezpiecza żywność przed zakażeniem mikrobiologicznym i z tego względu największe skupiska plemion obserwowane były przy kopalniach soli. Również większe jej spożycie w czasach, gdy biegało się całymi dniami w promieniach słonecznych, umożliwiało rekompensacje strat soli w pocie. W Polsce spożycie soli [...]
[...] sok z cytryny, skórka z cytryny, sól i biały pieprz, liście sałaty, koperek, plasterki cytryny, jajko. Stek gotować z plasterkami cebuli, winem, sokiem i skórką z cytryny, solą i pieprzem 10 minut, aż zmięknie. Wyjąć rybę i cebulę, wystudzić. Roztrzepać jajko w misce. Powoli wlewać do masy przecedzony wywar i ogrzewać nad garnkiem z wrzącą [...]
[...] w paski. Brokuła rozdrabniamy na małe różyczki, cukinia i pomidor w plastry. I teraz do formy (ja użyłam od chleba, podłużnej) wykładamy selerem i oprószamy słodka papryką i solą. Na to ziemniaki i znów słodka papryka, sól, majerank i pieprz. Na to układamy mięcho posypujemy lekko solą i pieprzem i znowu seler, ziemniaki na to sól, papryka słodka [...]
[...] żałować :-) ), podsmażyć do zarumienienia czosnku. Dodać pomidory z puszki i dusić razem aż karczochy zmiękną, koło 20 min. W miarę wygotowywania wody dodawać przecieru. Posolic do smaku. Ma wyjść dość gęsta pasta. Ciasto Drożdże rozpuścić w połowie szklanki ciepłej wody, dodać 2 łyżki mąki i ewentualnie łyżeczkę cukru. Mąki wymieszać, dodać [...]
Ondre123 sprawdz podaz sodu i potasu w swojej diecie, ja mialem ten sam problem z lydkami, wystarczy ze ograniczylem sol do 5 g e.d i przyjmuje potas 150-300 mg dziennie i pomoglo, cisnienie spadlo przy okazji. Tylko przypadkiem nie kasuj soli zupelnie bo bedziesz myslal jakbys nie mogl (sod i potas to neuroprzekazniki). Wiem ze temat o krecie, [...]
[...] chwilowe wywalenie z diety weglowodanow, wywalenie pokarmu uwrażliwiającego lub czyszczenie nerek. Puchniecie ma zwiazek z hormonami i/lub uwrażliwieniem na jakis produkt jakis pokarm, nie kaloriami. A tak w ogole nie sol tez teraz, przyprawiaj ale nie sol to tez pomoze nerki odblokowac Zmieniony przez - obliques w dniu 2011-06-21 09:04:00
Co do Twojego offtop Sol, to należało by wspomnieć, że IG jest o dupę potłóc tak naprawdę, dużo ważniejszy jest ładunek glikemiczny (choć tez przeceniany) oraz indeks insulinowy
sol - przecież ja nie czytam tylko MD!, ale tak jak ty i inni różne badania naukowe i artykułu zawarte w internecie - też dużo twoich badań przeczytałem - MD jak jest to kupie sobie to wydanie i przeczytam troche, ale zdaje sobie sprawe że większość co tam piszą to pierdoły - bo chyba trzeba być ślepym jeżeli ktoś nie zauważy że w 1 artykule MD [...]
[...] , potem kolejno , paprykę , cukinię , co tam mam , na końcu do duszenia dodaję pomidory. przyprawiam ziołami jakimi mi się akurat chce , dla ostrości można dać chili , sól himalajska i pieprz. jak robię z bakłażanem to najpierw go lekko solę , przepłukuję a potem duszę oddzielnie. dodaję jak papryka zmięknie , potem już standardowo, pomidory itd
Znalazłam polską kapustę kiszona - w składzie kapusta woda i sól. Chyba ok? Bo w smaku super i zajadam sie jak głupia. Czy bataty zawsze były takie słodkie??? :O