jest nie zdrowe, norma dzienna to okolo 5 gram ( lyzeczka od herbaty)ale wliczaj w to nie tylko sol kuchenna ale rowniez glutaminian sodu itp. ogolnie wszystko ja zawiera np wedliny, chleb itp wiec nie przesadzaj z solenie. Tak jak kolega napisal zatrzymuje wode i moze powodowac nadcisnienie
slyszalem niedawno ze jak sie chce samozyc bez tluszczu (obojetni ejaka patelnia) to trzeba rozsypac troche soli na patelnie i jak zacznie strzelac to wysypac to sol i dopiero wtedy wrzucac co tam chcemy smazyc i podobno nie przywiera do patelni. Prawda to ?
Głównym źródłem sodu jest sól kuchenna, która dodawana jest niemal do wszystkich wysoko przetworzonych produktów żywnościowych, znajdziesz ją we wszystkich fast foodach, a także rybach solonych, wędlinach, konserwach mięsnych, serach podpuszczkowych, pieczywie, dania typu instant, etc.
[...] sypnij sobie curry. Bardzo fajne mieszanki to zioła prowansalskie albo różne pieprze. A jak chcesz dać sobie kopa i rozgrzać kichy to chili. Lekki sos zrobisz na bazie odrobiny mleka z przyprawami. Można też posłodzić utartym słodzikiem z dodatkiem cynamonu. Najlepszy smak - moim zdaniem - ma jednak "ryż taki tylko ugotowany" :) Nawet bez soli.
Niektórzy walą sól i nie mają żadnych stanów zapalnych, a jedyne na co narzekają, to lekkie szczypanie po iniekcji. Wodę dostaniesz i na alledrogo i na stronach z pepkami.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
To ja nie wiem co Ty jesz, ja nic słodkiego nie czuje np btw jednej z mąk MĄKA Z ORKISZU JASNEGO TYP 630 JASNA "Gdańskie Młyny" Wartości odżywcze, witaminy i składniki mineralne 100 g produktu: wartość energetyczna 342 kcal białko 13.9 g węglowodany 65.5 g w tym cukry 3.2 g tłuszcz całkowity 1.7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone [...]
Sól też może być, tylko w woreczku jakimś materiałowym żeby Ci nie została potem w środku. Te rzeczy są higroskopijne więc wyciągają wilgoć, a zamrożenie zabije bakterie. Jeszcze kawa zadziała tak samo, wszystko co łapie wilgoć łatwo się nada. Zmieniony przez - KondiCapo w dniu 2013-08-10 10:29:50
Kłodowska to kamienna jakby co :-P Ja uważam, że najlepiej wybierać najtańszą jeśli chodzi o te zdrowsze. Mówi się, że jedna ma mniej a inna więcej mikroelementów, ale sól się spożywa na gramy a nie na kilogramy więc nie ma co jej traktować jako źródło witamin.
Skład bardzo słaby. Zwróć uwagę na pierwsze w kolejności składniki. Zaczynając od pierwszego jest zawsze najwięcej: Mąka pszeniczna, woda, karmelizowany cukier, drożdże, białko pszeniczne, mąka sojowa, sól, mąka pszeniczna
Wszystko już było, wyszukiwarka nie boli. A wiekszej roznicy miedzy tymi kreatynami nie ma, a tak po krótce: Monohydrat (monowodzian)- wiąże i zatrzymuje wodę w komórkach , powodując tym samym efekt lekkiej retencji - "napompowania". Pośrednio - jak i każda forma kreatyny - powoduje przyrosty siły i masy mięśniowej oraz wytrzymałości. [...]