Marynata na 24h przed przyrządzeniem - może być miodowa, ewentualnie sól rozmiękczająca mięso(ale tam różne sztuczne badziewia są, więc lepiej pierwsza opcja). Jeśli mowa ciągle o tym antrykocie z sokołowa, to nie trzeba rozmiękczać: po przygotowaniu wg przepisu z tyłu pudełka mięso jest tak miękkie, że widelcem pokroisz.
Kiedys liczylem jakie maja rodzaje tluszczow i mi pasowal taki mix, teraz juz nie pamietam, trzeba poszukac. Maslo orzechowe to orzechy ziemne, sol i czesto tluszcze utwardzone.
slyszalem, zeby ktos stosowal solone w diecie. Zawiera to to o3? :-D Zmieniony przez - kravenski w dniu 2014-02-13 19:50:23 Normalny śledź tylko bardzo, bardzo słony. Wsadzasz go do wody ciepłej i trzymasz ok. 10 min - cała sól przejdzie do niej i masz normalnego zdolnego do zjedzenia śledzia. o3 ma dość sporo. Białko ok. 18g, tłuszczu podobnie [...]
powiem wam że są kozackie, ja czesto marynuje kuraka w miodzie musztardzie sosie sojowym + pieprz sól i podlewam lekko wodą na patelni i też jest gitara do ryzu
Po zmianach, jakie zaszły w moim życiu nie mogłam się zmotywować ani do diety, ani do treningów. Jednak obejrzałam dzisiaj 5-minutowy filmik, dzięki któremu odzyskałam wiarę w to, że warto walczyć. O siebie, o swoje cele. Jak ktoś ma ciężki dzień to polecam :) http://www.youtube.com/watch?v=3A5uf8FEgxo&feature=share Dietka od rana trzymana. [...]
Soja miesza w naszej gospodarce hormonalnej. A mi się on nie podoba bo chleb to powinna być mąka+woda+sól ew. jakieś ziarenka :-) Ostatnio na potreningu.pl był artykuł o tym :-)) (znaczy się o soji) znalazłam http://potreningu.pl/diety/artykuly/727/fakty-i-mity-na-temat-soi Zmieniony przez - Arphiel w dniu 2012-05-12 12:11:01
Wasa będzie dobra tylko patrz na skład - ma być woda sól i mąka (wasy są różnego rodzaju więc szukaj tej o jak najmniejszej ilości składników :-)) ). A tak na marginesie to jesz suchy chleb, że tak martwisz się, że będą same węgle? Jak dodasz do razowca jajko czy własnej roboty wędlinę (tylko nie cieniutki plasterek a porządniejszy kawałek) + [...]
Zgrilluj cycka a na talerzu polej go takim sosem: delikatna oliwa / olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia + łyżka musztardy sarepskiej + 2x ząbki czosnku + 1x łyżka miodu + sól i pieprz + garść świeżej bazylii i garść świeżej mięty. Zmiksuj wszystko ręcznym blenderem na kremowy sos bazyliowo-miętowy. BAJKA! :-)) o to mi sie spodobało dzieki:-)
[...] popatrzyłem na skład zdrowych podobno śledzi to nie wiem czy nie wyszło podobnie jakbym kebaba zamówił :-) k***a co to za czasy, że kiedyś ludzie nie mieli lodówek i do zasolenia ryb im wystarczała woda, sol i odrobina cukru a teraz trzeba dać pół tablicy Mendelejewa. /SFD/2017/11/7/8e48eb1ea19540c9840644784e72faa5.jpg [...]
[...] patelni to tylko polędwica (około 60 zł/kg) więc co dzień mało kto ma fundusze na jej zakup. Ja osobiście robię od czasu do czasu i wtedy jedną z podstawowych zasad jest nie solenie jej przed przygotowaniem bo gumieje. Tak samo kazda inna wołowina będzie bardziej gumiasta jeśli potraktuje się ją solą przed przygotowaniem. Każdą inną wołowinę - [...]
rendan właśnie kiedyś o tobie myślałem co się z tobą dzieje?! Gdzieś ty był?! Na wczasach?! A może detoks? Aaaa zresztą nie ważne... Witaj w domu To białe to sól w ramach ścisłości Zmieniony przez - jarzynek w dniu 2011-07-14 12:00:22
Nie daliście żadnego rozsądnego przepisu na schab to poszedł zwyczajny, sól, pieprz, czosnek staropolski ;-) http://lh5.googleusercontent.com/-cKPCuBqNpvg/UvzoerQqzQI/AAAAAAAAPLY/qbbUV8coM24/s1152/2012-09-05-972.jpg http://lh3.googleusercontent.com/-T930Ulx4oog/UvzofW5JodI/AAAAAAAAPLg/f0SWVsMaHdo/s1152/2012-09-05-974.jpg